Geert Krimpen – Ik dacht, dat ik woonde in een vredig dorp – Joost Knevel – Aan de Burgemeester van Bodegraven Christiaan van der Kamp, 16 januari 2021

Kapitein Roodbaard – Het Spookschip (foto akim.nl)

Ik dacht, dat ik woonde in een vredig dorp

Ik dacht, dat ik woonde in een vredig dorp, waar nooit wat noemenswaardig gebeurd.
Tot ik vorig jaar een oude Joegoslavische vrouw op bezoek kreeg met een merkwaardig verhaal. Begin jaren tachtig was ze hoogzwanger. Toen ze voor de verzorging van een snee op haar been naar het ziekenhuis ging, werd ze geheel naakt onderzocht door een dokter met een rode baard, die merkwaardige opmetingen bij haar verrichte.
Ze werd onder narcose gebracht en toen ze bij kwam, was haar baby weg. Niemand vertelde haar, waar haar baby was. Behalve een Joegoslavische poetsvrouw, die haar zei “Je hebt een prachtig jongetje met krulletjes gebaard”.
Al veertig jaar is ze op zoek naar haar verdwenen kind en ze vroeg mijn hulp bij haar zoektocht.
Toen ik met Michelle aan Het Liefdesvaccin schreef, kwam de dokter met de rode baard opnieuw op mijn pad. Een man uit Bodegraven, beweerde dat hij, ook begin jaren tachtig, getuige was hoe deze dokter in de middagpauze een klasgenootje vermoordde. In dit dorp zou een pedo netwerk geweest zijn, waar behalve de rode baard ook de plaatselijke huisarts en andere notabelen in betrokken waren.
Van een andere vrouw, die je geenszins op complottheorieën kunt betrappen, op het dorp hoorde ik, dat in dezelfde periode een jongen in een bosje zelfmoord gepleegd had. Zij was ooggetuige, dat dezelfde huisarts in de bosjes op zoek was naar het mes in plaats van zich bezig te houden met de overleden jongen.
Nog iemand anders vertelde me, dat er begin jaren tachtig meerdere raadselachtige verdwijningen waren van jonge kinderen in Bodegraven.
Aan al dit nieuws heb ik lang niet aan gewild. Bij het schrijven en onderzoek van ons boek komen er zo vele betrouwbare bronnen op mijn pad, dat het afdoen als onzin niet meer mogelijk was.
Nu sijpelt het zelfs door naar ‘het echte’ nieuws. Kranten en televisie besteden aandacht aan het Bodegraafse pedo netwerk. Niet om het op te rollen, maar om degenen die er aandacht voor vragen, aan te klagen voor smaad.
Gisteren belde de oude Joegoslavische vrouw weer aan bij me.
Heb je nog nieuws?” vroeg ze hoopvol.
Binnenkort,” zei ik, “ik denk, dat er binnenkort veel meer nieuws is.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/712304819/begraafplaats-in-bodegraven-doelwit-complotdenkers-over-pedo-netwerk

Ik dacht dat ik woonde in een vredig dorp waar nooit wat noemenswaardig gebeurd.
Tot ik vorig jaar een oude…

Geplaatst door Geert Kimpen op Maandag 22 februari 2021

Facebook, 22 februari 2021, 20:47

https://www.facebook.com/geert.kimpen

Aan de Burgemeester van Bodegraven Christiaan van der Kamp, 16 januari 2021