Geachte Rob Scholte

29-11-2014

Het POSTKANTOOR heeft een belangrijke plek en is nu opeens een prioriteit?

Geloof deze leugen NOOIT!

Je zit in een kraakpand en het mag je nooit huur gaan kosten om een GEMEENTERAAD DEN HELDER tegemoet te treden. Dit Gemeentebestuur is niet te vertrouwen! NOOIT!

Deze Gemeenteraad zal nooit vertellen hoe het met de WATERTOREN is. Gebreken bleven enkele jaren aan deze toren getoond. Geen overeenstemming aanvullende kosten en alleen maar procedures en rechtzaken. Dit project is nooit afgerond, zowel de emotionele waarden van de Helderse cultuur alswel de financiële debacles, die nog steeds niet openbaar gemaakt konden worden. Het politieke antwoord over een eventuele samenwerking, zoals aansluiting van jouw persoon op voorstellen vanuit dit Gemeentebestuur is een ongewenst en irreëel gegeven, dat nooit aan de orde gesteld had moeten worden. Mevrouw van Dongen had hierover geinformeerd dienen te wirden, want nu kletst ze een eind uit haar nek over het Postkantoor.

Belangrijke gebouwen met een speciale stijl zijn in het verleden vaak afgebroken. Er kwam moderne nieuwbouw, o.a. Het Postkantoor. Betonnen dozen en logge uitziende gebouwen, die het moderne heden een vooruitgang boden in de nieuwe tijd.

Daar kwam men snel op terug! Ze moesten behouden worden en beschermd! Het ene Amsterdamse Stijl gebouw, de B.L.O.-school, Hector Treubstraat – H.A. Lorentszstraat, bleef behouden en staat al 10 á 12 jaar te verpauperen. Ze moesten de omgeving schoonmaken op last van de buurt. Het was een hels karwei! Gemeente Den Helder had voor dit schitterende gebouw, vlak achter het centrum, “EEN BELANGRIJKE PLEK”, prioriteiten kunnen invullen voor zaken, zoals kunstenaars, les, exposities e.a.

Die 250.000 euro had allang een fantastische bestemming kunnen hebben. De notie en de domheid van de Gemeenteraad Den Helder t.a.v. de Helderse Bevolking is b.v. het Rob Scholte Museum op de wip! Wij, Helderse burgers zitten op de wip, zonder te wippen. Wij willen naar beneden om af te zetten, maaar krijgen geen kans. Neem nou die 80.000 euro bunkerdeuren voor een expositieruimte. Weggegooid geld is het. Die bunker is niet geschikt voor activiteiten. Men heeft nog nooit het geld besteed in samenwerking met burgers. Het is altijd een éénzijdige activiteit geweest en een uitgave van het Gemeentebestuur alleen. Niemand weet ooit iets. Het krantenartikel van vandaag klopt daarom ook niet! Jouw eisen en inbreng zijn netjes en redelijk geweest. Opeens kunnen er van hun kant geld en mogelijkheden zijn? Trap daar nooit in en ik hoop, dat de hele Helderse bevolking je waarschuwt voor deze oneigelijke zaken. Men gebruikt je in hun dienst en je komt bedrogen uit. Het zogenaamd positieve gebruik en de inbreng van hun goed- en welwillend tegemoet treden zijn nog nooit vertoond.

Aannemer Tuin kreeg geen kans. Jorritsma, familie van Mevrouw Jorritsma kreeg die wel, evenals de Belgen en Fransen, die hier het vuil ophalen. Steeds omschrijft men hun beoordelingen met een lulverhaal. Hoe vaak laten ze je knagend en uitgevreten achter! Ik woon al mijn hele leven in Den Helder en er is weinig wat op een gezellige en prettige manier gerealiseerd wordt. Het Gemeentebestuur bestaat uit een vastgeroest systeem en is een ouwehoerenclub. Ze hebben Woningstichting en Zeestad als geldschieter achter de hand en deze Gemeenteraad is zelf ook hun werkgever. En dan nu de renovatie van het postkantoor om opgedeeld te worden in teveel units en zoveel mogelijk huur te innen.
Terwijl je nu het hele postkantoor exploiteert. Burgemeester Schuiling zijn adres en telefoonnummer mogen wij niet weten! Welke bescherming wordt jou geboden? De Beatrixstraat is voor de derde keer in korte tijd gerenoveerd, in totaal voor enkele miljoenen (gewoon kapitaalvernietiging). Het verkeer van de Zuidstraat kan niet doorstromen en de diensten zijn gestremd. De bejaardenhuizen werden afgebroken (woontorens), ook kapitaalvernietiging. Den Helder, hier, zit vol met ouderen, die ook niet meer willen koken, omdat ze alleen zijn. Alle activiteiten zijn verplaatst of afgepakt. Naar believen van dit Gemeentebestuur. Het Sluisdijkplan van de jaren 80 zit vol formaldehyde. Er waren veel tegenstanders tegen deze bouw. De Kroonpassage is nooit veel geweest en werd heel simpel tussen de V & D en de HEMA in geplakt. Heel goedkope oplossingen, die veel geld moeten opbrengen. Dit willen ze met jou ook doen met één of andere wethoudster, die hier niet eens heeft gewoond. Die ene stem, die Koen Schuiling in zijn zak wilde stoppen van de ChristenUnie (Willem Koning) om de sloop van het postkantoor er snel doorheen te jagen, kreeg van mij een rode kaart. Iedereen stemt op Tjitske Biersteker en het lukt. Koen Schuiling en Willem Koning hadden in de pizzeria een deal, want de ChristenUnie was tegen de sloop van het Postkantoor. Willem Koning had de opdrachten via zijn bedrijf al geronseld. Hij werd niet meer gekozen – gelukkig!

Vanaf de 2e Wereldoorlog is de stad Den Helder geregeerd door een stelletje raddraaiers.

Woningstichting is altijd omstreden gebleken. Men weet nooit wat ze met elkaar bekonkelen. Deze stadscomponenten blijven een onzekere en onbetrouwbare indruk geven. Neem bijvoorbeeld Kees en Elly Doolaard met hun kunstmaterialen-winkel. De Jutter is dan neergezet bij de HEMA, maar dat is jarenlang tegengehouden door Leden van het Gemeentebestuur. Ze zijn jarenlang gepest. Ik wil, dat jou dit niet overkomt en dat je niet ingaat op voorstellen van dit Gemeentebestuur. Probeer de archieven te onderzoeken, voordat je verder gaat in dit Postkantoor. Ze blijven naar dingen zoeken en proberen je verder te belagen en uit te hollen. Ik hoop, dat er steun komt van de Helderse bevolking en dat er duidelijkheid komt in je situatie, want het is uniek om zo verder te willen gaan.

H. gr,