Gast Auteur – De rode loper uit voor het Rob Scholte Museum

Begin juni waren wij met ons team op werkbezoek bij Woningstichting in Den Helder. Zij hebben ons rondgeleid langs allerlei projecten en we hebben ervaringen uitgewisseld over duurzame stadsontwikkeling.

Wat is Den Helder prachtig, spannend en kansrijk, dachten wij aan het einde van de dag! Velen van ons kenden Den Helder amper en hadden geen positief beeld van de stad. Dit bezoek heeft het beeld compleet gekanteld. Een rijtje parels: het monumentale Willemsoord en de prachtige restauratie en hergebruik van het culturele erfgoed, de aanpak van oude panden in de binnenstad, de gave wederopbouw architectuur en niet te vergeten de net geopende centrale bibliotheek. Een verrassend mooi gebouw waar het goed toeven is en met prachtige doorkijkjes en uitzichten op Den Helder. Nu is er op de volgende vergelijking vast van alles aan te merken, en toch maken we hem: wij zagen een (potentieel) Berlijn van het Noorden, en nog aan zee ook.

Het Rob Scholte museum ligt pal naast het station en mag niet worden overgeslagen. We hebben de kans gegrepen langs te gaan. En dat museum is de reden voor deze ingezonden brief: wat een káns voor de stad! We leggen u uit waarom wij van mening zijn, dat een rode loper voor dit museum op zijn plaats is.

Vakmanschap

Wij waren aangenaam verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de collectie en hoe goed het past in het voormalige postkantoor. Scholte brengt door zijn verzamelingen, zoals houtsnijwerk uit zowel West-Europa als Aziatische landen, hoogwaardig vakmanschap weer tot leven en laat er de intrinsieke waarde van zien. Alleen daardoor al past het museum en de collectie wonderwel bij de stad Den Helder, waar ambacht, vakmanschap en eerlijke arbeid altijd hoog in het vaandel staat.

Scholte liet ons ook de mogelijkheden voor uitbreiding zien. Als dat doorgaat, kan dit het grootste, meest eigentijdse museum worden van Noord-Holland, met een uiterst interessante collectie. Wat een uitgelezen kans voor Den Helder om dit te benutten als entree voor de stad! Gecombineerd met de Nollen – de bijzondere beeldentuin van Ruud van de Wint – naast station Den Helder Zuid, zal Den Helder zich met deze twee hoogwaardige culturele attracties stevig kunnen positioneren.

Parels, kansen, potentie

Wij zagen de aanwezige, gerestaureerde parels én de kansen en potentie. We kunnen ons voorstellen dat besluitvorming niet makkelijk is. Toch hopen wij dat de gemeente uiteindelijk de rode loper uitlegt voor het Rob Scholte museum en hiermee haar belofte als Berlijn van het Noorden verstevigt. Wij hebben ontzettend genoten en raden een ieder aan om beide musea te bezoeken. Wij komen graag terug bij de feestelijke opening van de uitbreiding van het Rob Scholte Museum!

Jacqueline Sarton, Jeroen Beker, Peter Blonk, Kitty Burer, Marlies van Gelderen, Eva van Groeningen, René van den Hengel, Franka Kanters, Adinda Marjenburgh, Usha Schillevoort, Carla Valkenier, Jan Voskamp

Den Helder Actueel, 2 juli 2016 – 16:37

Reacties:

Tina Heitkönig
2 juli 2016 at 18:19
Fantastisch beschreven. Het is ook een pracht museum. Het zou erg zijn als Bob Scolre vertrekt

Judge X
2 juli 2016 at 19:14
Wat voor team,op welk werkbezoek ?

Rasjutter
2 juli 2016 at 19:19
Het “S” team van Rob

Dick Berts
2 juli 2016 at 23:23
Het gaat in Den Helder helemaal niet om wat goed voor de stad is, maar om wat het ego van Schuiling al dan niet kwetst. Scholte is kritisch op de burgemeester en dat is not done in een dictatuur. Het kost hem zijn museum.

James Meijer
3 juli 2016 at 00:03
Wat een uiterst kortzichtige en vooringenomen reactie!

strandloper
3 juli 2016 at 00:25
Welke breedzichtige visie heeft u tot deze korte reactie gebracht? Waarschijnlijk uit winstbejag door het postkantoor te mogen verkopen.

Fred
3 juli 2016 at 07:09
Dan, Meneer James Meijer van het Makelaars kantoor Jongewaard & Meijer kan ook vast wel even uitleggen op dit forum, waarom u het kortzichtig en vooringenomen vind. Wij zijn zeer benieuwd, naar uw visie en welk belang u op het geheel heeft.

Dick Berts
3 juli 2016 at 09:12
Als Erdogan burgemeester van Den Helder wordt, steunt James Meijer hem meteen. Hij moet wel, want anders kan hij zijn tent wel sluiten. Zo lopen de hazen in Klikostad. In zekere zin valt het te waarderen dat Meijer daar zo open over is. Ik neem hem ook het totale ontbreken van argumenten in zijn kretologie niet kwalijk. James Meijer bedoelt: Ik wil graag overleven in dit Palermo aan het Marsdiep en niet het Scholtemuseum achterna.

Fred
3 juli 2016 at 10:07
Zou Schuiling lid wezen van zijn tennisclub ? Daar waar zoveel heisa over de plaatsing van de lichtmasten is geweest.

Ziener
3 juli 2016 at 10:20
Love-15
Zou dus zomaar kunnen 😉

Fred
4 juli 2016 at 08:11
Het is mij opgevallen, dat elke keer als Schuiling zijn gedrag , op dit forum wordt besproken cq, aangevallen , er altijd wel iemand rond zijn persoon die op staat om hem min of meer te verdedigen. Deze “aanhangers”, kunnen geplaatst worden in het rijtje Elleboogwerkers , hielenlikkers en kontkruipers, Neem deze Meneer James nou even als voorbeeld. Het eigen ,(bedrijfs belang druipt er van af

Kees Jan
3 juli 2016 at 11:43
We weten nu in ieder geval met welke makelaar je in Den Helder geen zaken moet doen. Makelaars kantoor Jongewaard & Meijer denkt blijkbaar alleen maar aan zichzelf, en interesseert het niet wat er in Den Helder gebeurt.

Loes Vermeer-Lagerveld
2 juli 2016 at 23:57
Het team. dat op bezoek was, kwam uit Amsterdam, het was de woningbouwvereniging IJmeer. Dus niets uit het kamp Scholte..Ongetwijfeld wilt u bij de meute Schuiling horen, gezien uw ongefundeerde opmerking. Overigens weet ik dat uit eigen ervaring. Ik ben namelijk vrijwilliger in het museum en kan u verzekeren dat de bezoekers uit het hele land komen..

strandloper
3 juli 2016 at 00:19
Een prachtig pleidooi om de rode loper uit te rollen voor het Rob Scholte Museum. Mensen van buiten Den Helder zien het helemaal zitten. Wanneer maak je dat nog mee? Dit museum verdient de volledige medewerking van het stadsbestuur. Het is heel moeilijk voor de bestuurders om iets te steunen wat zij niet zelf hebben bedacht. Een benepen en achterlijke houding. Ik eis ook het vertrek van Schuiling. Hoe kun je iemand die liegt en zij die dat goed vinden in het gemeentebestuur nog handhaven. Een absoluut onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken en de rol van Schuiling daarin is meer dan op zijn plaats.

Jonathan
3 juli 2016 at 00:51
Iedereen in Den Helder weet inmiddels dat de coalitie partijen VVD CDA D66 en PvdA hun uiterste best doen om deze potentiële parel kapot te maken. Na de komende raadsverkiezingen is hun tijd voorbij en we zullen dan zien wie het laatst lacht.

Anton Hagen
3 juli 2016 at 11:06
Ik hoop uw voorspelling nog te mogen meemaken geachte Jonathan,maar ik vrees het ergste.
Den Helder heeft n.l teveel gezagsgetrouwe onderdanen welke nu en toen gerelateerd zijn aan Defensie in zijn algemeenheid.
Deze mensen krijg je niet snel van hun stemkeuze af.Plus dat de helft van de bevolking helaas niet zal komen opdagen bij de verkiezingen.
Met als resultaat dat we in 2018 helaas nog steeds opgescheept zullen zitten met deze personen welke volksverlakkerij hoog in het vaandel dragen.
Ook de gematigde CDA stemmers zullen niet snel anders kiezen.
Maar ik hoop 1 ding van ganser harte dat Blondie de ,,heer G.W” hier geen afdeling van de grond krijgt want dan zijn we nog verder van huis.

Jonathan
3 juli 2016 at 12:14
Bij iedere raadsverkiezingen zakt het totaal aantal zetels van VVD CDA D66 en PvdA en als je de landelijke peilingen mag geloven gaat het nu heel erg hard. We komen wel van deze partijen af en misschien ook wel van ‘hun’ burgemeester. Ik ben vol vertrouwen.

Simon H
4 juli 2016 at 11:59
Vlak hierbij ook de stadspartij coalitiepartij niet uit die ook niet van het museum zijn gecharmeerd

Fred
4 juli 2016 at 13:18
De Stadspartij, is op het ogenblik oppositie aan het voeren binnen de coalitie. Dat allemaal in de hoop om hun gezichtsverlies en verkiezingsberdog tegenover de kiezer terug te winnen voor de nieuwe verkiezingen. Niets meer of minder het stoppen van het gat in een lek geslagen schip, en redden wat er te redden valt.

Rasjutter
3 juli 2016 at 12:04
Iedereen maar zeuren over een burgemeester en dat het niet netjes gaat in de onderhandelingen met de heer Scholten, maar hem treft natuurlijk geen enkele blaam. Maar Den Helder is helemaal niet klaar voor nog een grote kunstenaar, we hebben al een hele stoom toevoer van mensen die naar Texel gaan, tel daar bij op de bezoekers van de Nollen van Ruud, en dan zouden de bezoekers van Rob daar ook nog bij moeten komen?
Dit alles over een enkel spoor en een tweebaansweg weg, nee dit zou een verkeersinfarct voor de Noord kop betekenen.

Judge X
3 juli 2016 at 19:45
Het gaat bij deze burgemeester helemaal nergens netjes Rasprutser; Rob Scholte is slechts één van de slachtoffers.

Jonathan
3 juli 2016 at 19:57
Burgemeester Koen Schuiling wordt door dik en dun gesteund door de VVD D66 CDA en PvdA. Als U een mooi museum en een mooi den Helder wilt moet U toch echt op een andere partij stemmen. Misschien krijgen we dan ook een andere burgemeester. Koenexit

wkloosterhuis
3 juli 2016 at 22:41
enkel spoor en 2-baansweg………..blijven wij op hameren……. er zal EEN begin moeten zijn!!!

Fred
4 juli 2016 at 09:57
Vanaf Alkmaar , de gehele kop asfalteren.

Judge X
4 juli 2016 at 16:42
Nou eerst de gehele bestuurders maar Fred en figuren als Meijer hun kop; mag ik de veren doen ? 🙂

Nou eerst de gehele bestuurders maar Fred en figuren als Meijer hun kop; mag ik de veren doen ? 🙂

tjitskebiersteker
4 juli 2016 at 10:57
En dus wil je de ontwikkeling van Den Helder afhankelijk maken van de verkeersstromen naar Texel? Dat lijkt mij echt niet in het belang van de stad. Het is een unieke situatie dat wij bij beide NS-stations een kunstuiting hebben. Dat trekt inderdaad bezoekers en daar moeten we blij mee zijn. We willen Den Helder als toeristische trekpleister op de kaart zetten en niet als doorvoerhaven naar Texel.

Judge X
4 juli 2016 at 13:27
Ontwikkelen ja,groeien nee.
Groeien is slecht voor onze burgers en de omgeving waarin zij wonen.
Laat ons maar lekker consolideren; als in de toekomst Nederland en/of de economie van ons vraagt te groeien (zo is Nieuwe Diep per slot van rekening ontstaan),dan is het vroeg genoeg.
https://versbeton.nl/2015/02/de-twee-gezichten-van-stadsontwikkeling/

Fred
4 juli 2016 at 12:08
Ik maakte er maar een geintje van , naar Wilhelmina Kloosterhuis toe. Maar een doorvoerhaven naar Texel , zijn we al. Of je dat nu wil of niet. De vraag is echter , moeten wij die doorvoerhaven groter maken , en is dat dan ook financieel mogelijk. Het groter maken, dat doet TESO al door steeds grotere boten aan te schaffen. Die, indien vol geladen , twee keer per uur een lading auto’s afzet, waar de wegen/verkeerssituatie door de stad niet op berekend zijn. Buiten de stad , is een ander verhaal. Dat is een niet te betalen investering , en voor Den-Helder niet te doen. Zowel voor de wegen als voor het NS spoor. Er moet een infrastructuur qua van wegen , bruggen aangelegd worden die zijn weerga niet kent. Spoordijken dienen verbreed en verzwaard te worden, wat verlegging van sloten en kanalen met zich mee gaat brengen . Denk daarbij aan het nieuw aanbrengen van een nieuwe spoorbrug over het kanaal Daar komt dan ook , waarschijnlijk onteigening/aankoop van gronden bij kijken. Aan beide zijde van de brug, zijn particulier bezit, die aan/uitgekocht dienen te worden. Compleet onuitvoerbaar. Beter nog , is het verleggen van de TESO haven richting Den Oever, waardoor het vele verkeer naar Texel niet meer door de stad komt. Dan heeft het verkeer wat werkelijk bestemming Den-Helder heeft vrijbaan.

Hotmail 2
4 juli 2016 at 12:56
Dan word het wel heel erg stil in DH. Sprak toevallig vanmorgen nog Duitsers die wel degelijk vanaf Texel winkelen in DH. bijv. de juttersmarkt.

Fred
4 juli 2016 at 13:11
Als er in de toekomst nog wat te winkelen voor ze valt in Den-helder. Er is zowat geen winkel meer over. Net als de Juttersmarkt die ook al de klappen van de crisis opgelopen heeft. Naar verluidt, zo,n 35 kramen minder dit jaar. Wat bij de eerste markt van dit seizoen zeer goed te merken viel.

Jonathan
4 juli 2016 at 16:25
Zolang de bende van 5 (VVD CDA D66 PvdA en burgemeester) in Den Helder de scepter zwaait komt er nooit iets van de goede plannen van de inwoners terecht. Dus laat Uw stem horen en stem op een van de andere partijen.

Sjaak
4 juli 2016 at 17:40
Ik hoop dat Schuiling en zijn vrienden zo snel mogelijk weg zijn. Dan kan het museum echt eens van de grond komen. Nu wordt Rob alleen maar gepest omdat hij de sleutel niet aan Koen CS geeft. Ik kom regelmatig in het museum, maar de burgemeester en zijn medewerkers zijn daar nooit gezien.

Fred
4 juli 2016 at 17:43
Het wordt tijd , dat wij de Burgemeester eens vastleggen aan zijn ambtsketting die hij om heeft.

http://denhelderactueel.nl/2016/07/rode-loper-rob-scholte-museum/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image