Galerie des Amis – Gratis geld actie zorgt voor consternatie in Woudrichem en omgeving: Kunstenaar moet zelf zorg dragen voor de veiligheid

De gemeente Woudrichem maakt zich zorgen over een massale mensenmassa voor de opening van een expositie van Ralph Posset op zaterdag 26 maart.
De opening is namelijk een kunstperformance genaamd: Een expositie, die niet alleen verrijkt, maar ook rijker maakt.
Posset zal 50 papieren vliegtuigjes van 5 euro naar het publiek gooien vanuit een balkon boven de galerie waar de expositie plaatsvindt.
De Galerie des Amis in de Landpoortstraat in Woudrichem heeft een deel van het plein van de kerk voor haar deur liggen, waar mensen kunnen staan, maar ook die ruimte is uiteraard beperkt.
De gemeente Woudrichem heeft inmiddels laten weten, dat de kunstenaar zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid rondom de actie.
Terwijl Posset van mening is, dat de gemeente ten alle tijden moet instaan voor de veiligheid in haar gemeente.
Ralph Posset: ‘Uiteraard zorgen wij voor extra beveiliging. Ik heb enkele van mijn medewerkers op strategische plaatsen staan, maar dit zijn uiteraard geen professionals. Zij gaan hun uiterste best doen, maar het blijven vrijwilligers.’

Op dit moment staat Posset in dubio. Hij overweegt de actie niet te laten doorgaan, maar wordt dat nog opgepikt door mensen die willen komen? En als de mensen eenmaal aanwezig zijn zal het afgelasten van de actie wellicht tot consternatie en onrust zorgen. En dan kan juist die beslissing zorgen voor een onveilige situatie.
Door middel van het aanschrijven van de pers hoopt Posset, dat de gemeente toch gaat toezeggen de veiligheid rondom de actie te stroomlijnen.

De actie zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart om 15.00 uur te Woudrichem bij Galerie des Amis, Landpoortstraat 1.

https://www.facebook.com/galeriedesamis/

2 Comments

  1. Aangezien de reiskosten hoger zijn zal ik hier niet aan deelnemen.

  2. Als de vliegtuigjes gesigneerd zijn, dan kun je met het vliegtuig terug.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image