In het Land van Rutte fiets ik om 21.10 uur terug van mijn bezoek aan mijn oude moeder, schichtig om me heen kijkend. Bang om gepakt te worden. Als eerbare burger voel ik me een dief in de nacht. Voel me verzetsstrijder in de oorlog. Angst regeert in het hoofd, schrijft gastauteur Piet Lotus.

In het Land van Rutte mag de Minister van Volksgezondheid iedere week nieuwe leugens vertellen over cijfers, over verkeerde keuzes, over logistieke processen, die niet kloppen.

In het Land van Rutte is de Minister van Volksgezondheid niet meer dan de Minister van Corona Virus Bestrijding. De Volksgezondheid in bredere zin doet er niet meer toe. Oplopende wachtlijsten voor andere zorg. Depressie onder ondernemers, gezinnen, kinderen en jongeren, het is niet belangrijk genoeg. Kankeronderzoek moet maar wachten.

In het Land van Rutte moeten we het Corona Virus met elkaar bestrijden. Met elkaar!!!

Wel vreemd, dat er vele groepen buiten de compensatieregelingen vallen, als ze niet precies voldoen aan de Rutte regels. Heb je je investering gedaan en je bedrijf geopend in maart 2020? Jammer dan, dat had voor januari 2020 moeten zijn. Ben je rijschoolhouder en is je les auto je kantoor? Jammer dan!

Heeft je vrouw een inkomen net boven de bijstandsnorm en jij hebt geen werk, omdat je contract bij het Congrescentrum is beëindigd en je hebt wel de zorg voor huis en twee kinderen. Jammer dan!!!

Heeft al een ambtenaar in Den Haag iets van salaris moeten inleveren??? Niet toch? Maar wel als je piloot bent bij de KLM. We doen het tenslotte met elkaar.

We doen het met elkaar in het Corona Virus Land van Rutte. Al bijna een jaar in de greep van de viruskundigen. De mannen en vrouwen, die angst voor ziekte en dood in hun genen hebben. Niet “Ik wil leven!” is hun motto. Maar “Ik mag niet doodgaan!”. En deze deskundigen willen dat we allemaal op dezelfde manier denken. Of het nu zin heeft of niet.

In het Land van Rutte klopt eigenlijk niets meer. Behalve de bijna voorspelbare strategie van Rutte’s vriendenkabinet om angst te zaaien onder het volk, informatie te sturen en te ontregelen, het onheil te verkondigen en iedereen de mond te snoeren, die een andere richting voor zich ziet. Het is wel een herkenbare strategie uit het verleden en heden. Brengt meestal ellende.

In het Land van Rutte is er eigenlijk geen plek meer voor mij. Dus wat moet ik doen? Heeft iemand een idee?!

https://www.frontnieuws.com/in-het-land-van-rutte-een-gewoon-verhaal-hoe-een-burger-er-tegenaan-kijkt/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte

https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-0/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/