Frits Verhagen – Krant wil snel Álle Stukken over Kwestie Rob Scholte, Gemeente beroept zich op Overmacht

Krant wil snel Álle Stukken over Kwestie Rob Scholte, Gemeente beroept zich op Overmacht

Haarlem | Den Helder – Mediahuis Regionaal, Uitgever van onder meer deze Krant, wil dat de Gemeente Den Helder Snel over de Brug komt met Alle Stukken over de Kwestie Rob Scholte. De Kranten Uitgever stelde vrijdag voor de Haarlemse Bestuursrechter. dat het Helderse College van Burgemeester  en Wethouders de Verstrekking van Stukken bewust traineert. Een Medewerkster van de Gemeente beriep zich op Overmacht.

Den Helder en Kunstenaar Rob Scholte zijn Al Heel Lang in een Felle Juridische Strijd verwikkeld. In de Loop der Jaren heeft de Gemeente over die Kwestieeen Hele Berg Stukken geproduceerd. Met een Beroep op de Wet Openbaar van Bestuur (WOB) deed de Helderse Courant april vorig jaar een Verzoek om die Stukken te mogen inzien.

In totaal gaat het om 30.000 Pagina’s aan Documenten. Namens Mediahuis betoogde Advocaat Jan van der Grinten vrijdag. dat de Gemeente toch in een paar maanden tijd aan het WOB Verzoek van de Krant zou moeten kunnen voldoen. Volgens hem is er sprake van Onwil bij de Gemeente.

Tijdig

De Vertegenwoordigster van de Gemeente bestreed dat. Volgens haar doet het College er juist alles aan om Alle gevraagde stukken Tijdig te leveren. Den Helder heeft zelfs een Deskundige van Buiten aangetrokken om de Documenten te beoordelen. Ook is er een Ambtenaar Deels Vrijgesteld voor Dezelfde Klus.

Volgens de Gemeente is er Nooit Eerder een WOB Verzoek geweest van deze Omvang. „Het is Juridisch Buiten Gewoon Complex”, zo stelde de Medewerkster op de Zitting. „Bovendien moeten Alle Stukken Boven Gemiddeld Zorgvuldig worden bekeken.”

De Gemeente heeft toegezegd 1.500 Pagina’s per twee maanden Openbaar te maken. Er zijn Inmiddels Al Ruim 17.500 Pagina’s geleverd. Met dit Tempo verwacht Den Helder half oktober het Laatste Stuk aan de Krant te kunnen leveren.

Veel Te Lang

Advocaat Van der Grinten vond, dat veel Te Lang duren. Hij wees op het Journalistieke Belang. Nieuws is volgens hem een Bederfelijk Artikel. Als je er te lang mee wacht, verliest Nieuws zijn Waarde. Volgens de Raadsman kan het Echt veel Sneller.

De Woordvoerster van de Gemeente bestreed dat. Volgens haar kan Den Helder niet zo maar ’Een Blik Juristen Opent Trekken’ om aan het Verzoek van de Krant te voldoen.

Rechter EJ van Keken doet Uiterlijk op 1 april Uitspraak.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220218_61353232

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kwestie+Rob+Scholte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mediahuis+Regionaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=DPG
https://robscholtemuseum.nl/?s=DPG+Media
https://robscholtemuseum.nl/?s=DPG+Media+Groep
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOB
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOB+Verzoek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+van+der+Grinten
https://robscholtemuseum.nl/?s=EJ+van+Keken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rechtbank+Haarlem
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ronde+Archief

3 Comments

 1. Volgens de gemeente gaat het om een buitengewoon complexe zaak.

  Klopt. Liegen is complex, de waarheid spreken eenvoudig.

 2. Jacques van Velzen 20 februari 2022 at 20:30

  Het complete dossier zwart lakken kan volgens mij in enkele dagen.

 3. Met een dompelbad kan het in enkele minuten Jacques. Smiley.

  Allemaal zogenaamd in het gemeentebelang, maar in werkelijkheid alleen maar in het belang van een paar engerds die onze democratie gegijzeld hebben.

  Voltaire zei het zo mooi: “Staatsbelang (gemeentebelang DB) is een woord dat uitgevonden is om tirannen tot excuus te dienen”.

Comments are closed.