Frits Tromp – Rob Scholte + Philip Mechanicus – Martin Bril onder het schilderij ‘Voor mijn dierbare huisvriend Martin Bril’ van Rob Scholte

Rob Scholte

Het Museum van Kunstenaar Rob Scholte mag voorlopig in het voormalige postkantoor van Den Helder blijven. Dat heeft de rechtbank maandag beslist. Er is momenteel gedoe rond de huur van Scholte.

Rob Scholte. Ik ken zijn naam als Kunstenaar, maar ook in combinatie met een andere man. In 2016 verscheen het boek Embroidery Show, waarin onder meer een column van Bril is opgenomen.

Bril had als nationaal chroniqueur oog voor bijzondere mensen en hun opvallend eigenaardigheden. Zoals Scholte: Vanaf 2005 kocht Rob Scholte bij kringloopwinkels en op kofferbak markten stelselmatig alle aanwezige borduurwerken op. Hij weigert om in zijn woorden “de ongeïnteresseerde domheid te geloven, waarmee Nederland ten faveure van IKEA prints afstand neemt van de traditionele, met de hand gemaakte borduurwerken”.

Nee, ik reis niet af naar Den Helder om het werk van Scholte te aanschouwen. Dat gaat me dan weer te ver. Daar staat tegenover, dat ik het boek maar weer uit de kast trek en lees.

Frits Tromp Publicist, 17 oktober 2017, 2017

http://www.FritsTromp.nl/RobScholte/

Martin Bril onder het schilderij ‘Voor mijn dierbare huisvriend Martin Bril van Rob Scholte

http://www.MAIbeeldbank.nl/beeldbank/start/21?f_creator%5B0%5D=Mechanicus%2C+Philip+

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Bril