FransgaatnaarHilversum – Barbara Visser

Als je bij iedere wijziging van een artikel in Wikipedia naar de bron gaat vragen, ben je nog wel even bezig. Ik begrijp, dat je voorzichtig bent met Barbara Visser (gezien de NRC), maar ik heb toch heus bij haar in de klas gezeten. Niet de hele tijd, maar wel de eindexamenklas en sommige vakken in de 4e en 5e klas. FransgaatnaarHilversum (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:FransgaatnaarHilversum&action=edit&redlink=1) 20 mei 2008 14:03 (CEST)

Bij Barbara Visser zijn we extra voorzichtig, inderdaad. Ook is het zo dat genoemde feiten in onafhankelijke bronnen, die dus op enige afstand van het onderwerp staan, genoemd moeten zijn. Iets, dat je dus uit persoonlijke ervaring weet, is zogeheten Origineel Onderzoek (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Geen_origineel_onderzoek). Groetjes. – Zanaq (https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Zanaq) (?) 20 mei 2008 14:07 (CEST)

Vergelijk mijn kleine (persoonlijke) bijdrage aan Barbara Visser eens met een willekeurig gekozen passage uit het artikel over Rob Scholte: Andere theorieën hebben als uitgangspunt, dat Scholte zich indertijd bewoog in een schimmig milieu van kunstenaars, cocaïnedealers en witwaspraktijken, ook beschreven door Joost Zwagerman in diens roman Gimmick!. In die gedachtegang zou de aanslag een waarschuwing zijn geweest voor gokschulden, cocaïneschulden, of niet nagekomen verplichtingen.. Dat is toch ook een mededeling zonder bron? Is dat dan soms ook ‘eigen onderzoek‘? Volgens mij hebben jullie een beetje last van koudwatervrees. FransgaatnaarHilversum (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:FransgaatnaarHilversum&action=edit&redlink=1) 20 mei 2008 14:15 (CEST)

Ik ben niet op de hoogte van de inhoud van alle vergelijkbare artikelen op Wikipedia. Mocht je in een artikel informatie tegenkomen die je niet vertrouwt, dan kun je die info gewoon weghalen (geef daarbij uiteraard wel een motivatie!)
Zie ook de reactie van Zanaq. Vriendelijke groet, Josq (https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Josq) 20 mei 2008 14:19 (CEST)

Het is altijd gevaarlijk naar andere artikelen te verwijzen: voor je het weet wordt ook dat artikel flink uitgekleed of ter verwijdering genomineerd. In elk geval wordt in die passage de roman van Zwagerman genoemd, die neem ik aan voldoende bekend is, en waarmee het genoemde geverifieerd kan worden. – Zanaq (https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Zanaq) (?) 20 mei 2008 14:19 (CEST)

In de passage over Rob Scholte, die ik noem, staat, dat RS zich bewoog in een schimmig milieu van kunstenaars, cocaïnedealers en witwaspraktijken. Er staat ook, dat Zwagerman dat schrijft. Zwagermans roman is niet de bron voor de mededeling over RS. Dus is de mededeling óf ongefundeerd zonder bron, óf eigen onderzoek. Dat hoeft helemaal niet weg van mij, begrijp me niet verkeerd. Maar als er bij het artikel RS geen bron wordt gegeven geldt, dat ook voor andere artikelen in Wikipedia. Maar ik heb mijn zegje nu wel gedaan vind ik. Ik heb bij haar in de klas gezeten, graag of niet. FransgaatnaarHilversum (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:FransgaatnaarHilversum&action=edit&redlink=1) 20 mei 2008 14:28 (CEST)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:Josq/Archief_3