Frank Muntjewerf – Ook allerlei persoonlijke spullen in beslag genomen + Delano Weltevreden – “Spullen Rob Scholte door deurwaarder verduisterd”

Ook allerlei persoonlijke spullen in beslag genomen

Frank Muntjewerf - Ook allerlei persoonlijke spullen in beslag genomen, Helderse Courant, 2 juni 2018

Helderse Courant, 2 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

“Spullen Rob Scholte door deurwaarder verduisterd”

Kunstenaar Rob Scholte heeft tegen twee deurwaarders van Van der Meer & Philipsen aangifte gedaan wegens verduistering van zijn persoonlijke eigendommen. Hij wil ook onderzocht hebben welke ambtenaar of bestuurder daarvoor de opdracht gaf.

De aangifte heeft alles te maken met de ontruiming van het Rob Scholte Museum op 17 april. Advocaat Benno Friedberg vertegenwoordigt de kunstenaar: “De gemeente had van de rechter toestemming om beslag te leggen op de kunstcollectie. De deurwaarder heeft echter ook de persoonlijke spullen van het gezin in beslag genomen. Dat is strafbaar. Het enige, wat het gezin mocht meenemen, waren spullen, die zij snel even konden pakken. Zelfs de medische hulpmiddelen van Rob zijn meegenomen. Bij een ontruiming moet je in de gelegenheid worden gesteld om je spullen mee te nemen. Als je ze niet meeneemt, is het een ander verhaal.”

De gemeente Den Helder is opdrachtgever van de deurwaarder. Scholte heeft de politie gevraagd uit te zoeken welke ambtenaar of bestuurder opdracht heeft gegeven privé-spullen mee te nemen. Friedberg heeft Scholte vertegenwoordigd in zijn pogingen een Helders pand te kopen om er zijn museum te vestigen. Het team is uitgebreid met strafrechtspecialisten. De gemeente en het deurwaarderskantoor geven geen inhoudelijke reactie.

Noordhollands Dagblad, 2 juni 2018, 07:52

Frans van Helvoort · Schoorl
Dat is nogal een zware beschuldiging aan het adres van de deurwaarder. Begrijp alleen het probleem niet helemaal. Zijn kunstcollectie schijnt miljoenen waard te zijn. Wanneer deze kunstenaar, jaren geleden,10 procent van zijn collectie had verkocht was dit allemaal niet gebeurd en had hij keurig aan zijn verplichtingen kunnen voldoen. Als ik (en iedere andere niet -kunstenaar) ergens financieel niet uitkom moet ik ook mijn spulletjes verkopen.

Roland Schouwvlieger
Het gaat er niet om dat zijn kunstcollectie is meegenomen, de deurwaarder heeft tegen zijn opdracht in, persoonlijke spullen en medische hulpmiddelen meegenomen. Dat mag niet en daar gaat het hier over.

Frans van Helvoort · Schoorl
Roland Schouwvlieger Heeft U zijn opdracht gezien dan? Zijn opdracht was wellicht dat het pand ontruimd diende te worden en dat is gebeurd.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Frans van Helvoort De opdracht van de nieuwe raad aan de burgemeester was dat er overleg gepleegd moest worden, en dat is niet gebeurd.

Frans van Helvoort · Schoorl
Henk van Kuijk De opdracht van de raad is niet relevant. Het gaat om de opdracht naar de deurwaarder. Maar is goed hoor ieder zijn eigen ding. Maar dat dit de gemeenschap bakken met geld moet kosten vind ik te ver gaan. Of betaalt dhr Scholte zijn advocaten zelf???

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Frans van Helvoort Niet relevant?? Weet je niet wat democratie is?? Deurwaarders zijn geen bestuurders. Die krijgen opdracht, het oude college negeerde de nieuwe raad, een rattenstreek, aftreden dus.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Het riekt naar een beer putje

Nico Bakker
heeft kansen genoeg gehad om zelf zijn prive spullen te verhuizen niet doen dan doet de deurwaarder het voor je zo gaat dat bij een uitzetting niet zeuren meneer scholte

Antoine Berben · Erasmus University Rotterdam
SCHOLTE blijft maar door gaan met het rondzwaaien met allerlei verwijten aan alles en iedereen maar weigert steeds in te zien wat hij zelf allemaal fout heeft gedaan.
Bij mij ontstaat inmiddels zoiets als een SCHOLTE-moeheid.

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Denkt u dat het iemand iets kan schelen of er bij u wel of geen “Scholte-moeheid” ontstaat? Het advocatenteam van Rob Scholte wordt gelukkig steeds strijdvaardiger, en daar gaat het om!

Laurens Laturiuw · Lts metaal
nou de vermoeidheid heeft bij rob ook toegeslagen,hij is in een maand 20jaar ouder geworden.

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Laurens Laturiuw Hoe weet u dat?

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Kent u die uitdrukking? WIE HET LAATST LACHT, LACHT HET BEST! Deze kwestie gaat Den Helder nog heel veel geld kosten… Mooi zo! Jaap Holtzapffel.

Dirck Tabac · Geestelijk directeur bij De Roverheid
Ik las enige tijd terug dat er mensen werden tegen gehouden en Rob kan weinig zelf doen als invalide dus de persoonlijke moet hij wel kunnen weg laten halen…. en als een journalist word geweigerd die had kunnen helpen met dit verhuizen?
Kan Rob nog wel eens gelijk in krijgen en ook de kunst, verkopen mag niet altijd….. soms word er vooruit betaald en in opdracht gemaakt en dat valt buiten zijn vermogen!

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Het zal toch niet waar zijn? Begint het erop te lijken dat de ambtenaren van de gemeente Den Helder met Scholtes spullen in hun maag zitten? Dit gaat nog een drama worden voor Nederlands bekendste cultuurstad… Reserveer maar vast een miljoentje of x!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
De oude coalitie en het oude college gaven opdracht tot ontruiming, terwijl er het verzoek lag van de nieuwe raad om overleg te plegen met de advocaat van Scholte. Er hoefde namelijk niet ontruimd te worden. Een uiterst ondemocratische gang van zaken, om geen andere termen te gebruiken. En dan ook de kunstenaar totaal blokkeren in het gebruik van alle werken, nu al lange tijd. En persoonlijke spullen inpikken. De nieuwe raad moet dit herstellen en eisen dat er overleg plaatsvindt met de advocaat door het nieuwe college, en dat er duidelijkheid komt over de handtekening van Wethouder Kos namens het oude college en het bod dat Rob deed, via zijn advocaat. Beschamend is het overigens, dat een voorlichtingsambtenaar wederwoord geeft in het artikel (hij leest voor uit het Zondagsblad, gemeentepagina van maart), en niet de burgemeester, en de wethouder van cultuur, de politici. Die blijven achter een boom staan. Zoals ze ook tijdens de ontruiming onbereikbaar waren voor pers en raadsleden.

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
PALERMO AAN HET MARSDIEP — iets anders kun je er toch niet van maken? Dit krijg je met amateurs in de politiek!

Dirck Tabac · Geestelijk directeur bij De Roverheid
Gelukkig is Rob geen eigen politieke partij begonnen, want dat had pas echt leuk geweest, ik weet dat vele hem steunen met de anti huidige pluche klevers erbij als proteststem?

Mireille Ferwerda · Werkt bij Huisvader-/moeder
Breng die man niet op een idee! Dat gedoe van hem kost ons als burger ook veel geld.

Ziko Dackovic · AMU – Academy of performing Arts,Prague
Ambtenaren van VVD kan niet schelen voor kunst en cultuur!? Er zijn primitive intelligence waar geld telt boven mensenlijk warden. Daar door gaat alles capot! Corruptie overval maar een waardig kunstenaar als dief wordt behandeld. Zoo is tegnwgordig onze ambtenaren voor opgeleid!

Mireille Ferwerda · Werkt bij Huisvader-/moeder
Als die waardig kunstenaar zich gewoon aan afspraken houdt en zijn rekeningen betaald dan was er niks aan de hand geweest. Meneer trekt alles uit proportie en hangt het slachtoffer uit

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/spullen-rob-scholte-door-deurwaarder-verduisterd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image