Francis Boeske Projects – Boys don’t cry + Twan Janssen – Soms word je wakker + Huis aan Huis – Groepsexpo over kwetsbaarheid van de man in Concordia

Boys don’t cry

Boys don't cry

Tekst Twan Janssen | Samenstelling Francis Boeske

OPENING ZATERDAG 29 JUNI 15.00 uur
29 juni – 6 oktober
CONCORDIA, Langestraat 56, Enschede

Crying boy

Mail aan Rob Scholte, 12 06 2019 om 19:02:25 CEST

Soms word je wakker

[…] Soms word je wakker uit een droom, die nog zo’n twintig seconden logisch is, maar op het moment dat je je omdraait om je geliefde erover te vertellen dan valt het verhaal al uit elkaar.

Die werelden rijmen simpelweg niet, wat in je droom nog kloppend leek blijkt niet tegen het ochtendlicht bestand. Het worden flarden, bovendien in steno, en wat je erbij voelde is sowieso vanaf het eerste moment al verdwenen of ineens gewoon niet meer waar. […]

‘Boys don’t Cry’
Lijden, verdriet, hoop en troost in mannenkunst

Concordia, Enschede
Vanaf 29 juni 2019

Samenstelling: Francis Boeske
Teksten: Twan Janssen

Paul McCarthy
Gavin Turk
Maurizio Cattelan
Olphaert den Otter
Guy Vording
Tony Matelli
Michael Jacklin
Cees Krijnen
Jürgen Drescher
Sands Murray-Wassink
Peter Land
Frank Koolen
Rob Scholte
Lucassen
Koes Staassen
William Anthony

Beeld: Guy Vording

Facebook, 22 juni 2019

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157352357693209&set=a.395585103208&type=3&theater

Groepsexpositie over kwetsbaarheid van de man in Concordia

Enschede – Gavin Turk, Rob Scholte, Olphaert den Otter – zomaar een greep uit de zestien namen, die hun werk vanaf 29 juni in Concordia’s kunstruimte exposeren, met de mannelijke kwetsbaarheid als gemene deler. Galeriehouder en gastcurator Francis Boeske stelde de groepsexpositie samen. Schrijver, tentoonstellingsmaker en kunstenaar Twan Janssen schreef persoonlijke teksten bij de werken en roept je als bezoeker op hetzelfde te doen.

De expositie BOYS DON’T CRY laat zien wat er gebeurt, wanneer het aloude idee losgelaten wordt van ‘mannen huilen niet’ of ‘mannen moeten macho zijn’. Oftewel: meer twijfel en meer vragen, dan kant en klare antwoorden. Een spectrum aan emoties komt in de expositie langs door middel van Twans persoonlijke teksten, onder meer bij de erotisch getinte potloodtekeningen van Koes Staassen, het provocatieve en humorvolle werk van Maurizio Cattelan en de vervreemdende collages van Guy Vording.

Twans eerdere succesvolle samenwerking met galeriehouder en curator Francis Boeske was voor het tentoonstellingsconcept The Future is Female, waarbij het werk van dertien vrouwelijke kunstenaars samen getoond werd met speciaal door hem geschreven teksten bij PARTS Project in Den Haag.

De expositie BOYS DON’T CRY is bij Concordia te zien tot en met 6 oktober. Op 14 juli wordt een rondleiding georganiseerd langs alle werken aan de hand van programmeur Petra Boonstra. De opening is op zaterdag 29 juni om 15.00 uur.

Huis aan Huis, za 22 jun 2019, 12:20

https://www.huisaanhuisenschede.nl/nieuws/cultuur/752080/groepsexpositie-over-kwetsbaarheid-van-de-man-in-concordia

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Francis+Boeske
https://robscholtemuseum.nl/?s=Twan+Janssen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Petra+Boonstra

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image