Fotomuseum Heiloo – 1981 Heiloo | Geen Heillooze weg naar de A9 + Hans Brandsma – Opnieuw extra kosten voor afslag bij Heiloo

1981 Heiloo | Geen Heillooze weg naar de A9

Update 6 februari 2014 – De afslag Heiloo op de A9 gaat er dan toch komen. De provincie en de gemeenten Heiloo, Alkmaar en Castricum maakten bekend dat de financiering van het project rond is.

Met name Heiloo had moeite om het geld voor de afslag op te brengen. De provincie springt nu bij. De afslag is gepland aan de zuidkant van Heiloo.Aan de oostkant komt er een aansluiting op bedrijventerrein Boekelermeer, aan de westkant krijgt het verkeer een verbinding naar de parallel aan de snelweg lopende Kennemerstraatweg, tussen Heiloo en Limmen. Het werk kan op zijn vroegst in 2016 beginnen. Naar schatting van wethouder Fred Dellemijn van Heiloo zal het dan nog ongeveer een jaar duren voordat de eerste auto’s de afslag kunnen nemen.

De totale kosten zijn circa dertig miljoen euro. Er wordt veertien miljoen gereserveerd voor groen- en recreatieprojecten. (Bron NHD)

In 1981 werd aan bewoners van Heiloo gevraagd om een bezwaarschrift tegen de afslag A9-Heiloo te ondertekenen (foto Fotomuseum Heiloo)

In 1981 werd aan bewoners van Heiloo gevraagd om een bezwaarschrift tegen de afslag A9-Heiloo te ondertekenen.

Update 14-2-2015 HEILOO – Een heilloos plan, de aansluiting Heiloo op de A9. Dat vindt de nieuwe stichting Heiloze Weg, die volgende week wordt opgericht. Van lobby tot procedure, van crowdfunding tot afsluiting; de stichting gaat alles in het werk stellen om de aanleg te voorkomen. De stichting is bereikbaar via Heilozeweg@gmail.com

Fotomuseum Heiloo, 7 februari, 2014

http://fotomuseumheiloo.nl/?p=589

Opnieuw extra kosten voor afslag bij Heiloo

Heiloo – De gemeenten Alkmaar, Heiloo en Castricum moeten samen nog eens 3 miljoen euro extra bijdragen voor de afslag van de A9, die ter hoogte van Heiloo wordt aangelegd.

Vooral in Heiloo zelf, dat 825.000 euro meer moet overmaken, leidt dat tot consternatie. SP-Statenlid Wim Hoogervorst wil maandag opheldering van gedeputeerde Elisabeth Post over de overschrijding die volgens de provincie voortvloeit uit onverwachte vertragingen. ,,Het is iedere keer hommeles rond de financiering van deze afslag de gedeputeerde moet nu maar eens uitleg geven’’, zegt Hoogervorst.

Een deel van de raad in Heiloo lijkt zich te keren tegen de extra kosten. ,,Alkmaar moet 1,35 miljoen euro meer betalen en Heiloo en Castricum ieder 825.000 euro. Voor ons loopt het steeds verder op en dat zijn we zat’’, zegt het Heilooër PvdA-raadslid Ko Hemminga.

Eind 2015 werd er 33 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanleg. De Provincie Noord-Holland nam daarvan 12,1 miljoen euro voor haar rekening onder de voorwaarde dat het ’de maximale investering’ van de provincie was. Alkmaar (9,5 miljoen), Heiloo (8,5 miljoen) en Castricum (2,9 miljoen). Daarna werden er extra kostenposten opgevoerd voor een fietsverbinding van 1,2 miljoen euro en een reconstructie van de Kanaalweg van 2,8 miljoen euro. ,,De afslag kost nu dus al 40 miljoen euro in plaats van de beoogde 33 miljoen euro’’, stelt Hoogervorst vast.

NHD, 11-3-2017, 9:00 (Update 11-3-2017, 9:00)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article29058091.ece/Opnieuw-extra-kosten-voor-afslag-bij-Heiloo_?lref=SL_1