fok.nl – Reptilische decoraties op Stationslocatie Den Helder

fok.nl, vrijdag 16 december 2016, 14:26

http://forum.fok.nl/topic/2236578?mode=print

Reptilische hoekstukken Stationslocatie Den Helder

De entree van het Stadshart is een gebied dat alle inwoners van Den Helder aangaat. Hier worden toeristen, bezoekers en familie welkom geheten in de stad en wie een bezoek brengt aan het Stadshart komt veelal via het stationsgebied.

Het stationsgebied is een plek om thuis te komen na een lange reis of een dag hard werken. Thuiskomen is herkenning. In Den Helder is het gevoel van thuiskomen verbonden met de herinnering aan de zee. Maritieme elementen als wind, water, marine, offshore, visserij, scheepsbouw of strand laten het hart van de Jutter of Nieuwe Dieper sneller kloppen.

Het stationsgebied is de entree van de stad. Het gebied moet daarom uitnodigend zijn. Een groene en welkome omgeving, waar een bankje staat waarop even gerust kan worden. Het is een aangenaam verblijfsgebied waar wat te zien en te beleven is. Paden zijn omzoomd met bloeiende en kleurrijke inheemse planten. Stoere en stevige bomen zorgen voor lommerrijke schaduw op zonnige en beschutting op winderige dagen.

Het stationsgebied is van iedereen. Dat betekent dat vele functies er een plek hebben. In een gebied waar velen haast hebben om een verbinding naar de buitenwereld te halen, ademt de omgeving rust en kalmte uit. De auto is te gast en de fiets- en voetgangersverbindingen zijn optimaal. Er ontstaan nieuwe en duidelijke verbanden met bestaande structuren. Het verlangen naar de zee krijgt verder vorm door de lijn naar de dijk voort te zetten. De wens om direct in het winkelgebied te staan, wordt ingelost.

Het stationsgebied is karakteristiek voor Den Helder. Elementen die hier voorkomen, zijn ook elders in de stad te vinden of zouden daar ook uitstekend passen. Het warme welkom in de stad is er voor iedereen die hier arriveert. En ook wie hier nog nooit is geweest, herkent onmiddellijk waar hij is: in Den Helder, een maritieme en intieme stad.

hhtp://www.zeestad.nl/ontwikkeling/stationslocatie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image