Flessenpost uit Bergen – Wat je vooral niet mag missen tijdens de Kunst10daagse 2017: 10 tips van het Flesje… + Henkoo – Geruchten + Samen Bergen Verzetten – #Hubers #Thomson #Zeiler

Wat je vooral niet mag missen tijdens de Kunst10daagse 2017: 10 tips van het Flesje…

1.
De Karavaan vroeg kunstenaar Robbert van der Horst om werk te maken, gekoppeld aan De Nieuwe Wereld. Zijn kunstobject, een soort aardlander, wekt verwondering. En precies, dat is het thema van de 25e editie van de Kunst10daagse.
De opening is vrijdag van 19:00 tot 19:15 uur.
Klik hier voor het filmpje: https://vimeo.com/238738157.
The Eagle Has Landed… op het Ruïneveld.

2.
Bo Tromp (kleindochter van de bekende fotograaf Cees Noort) is misschien wel de jongste exposant (fotografie) tijdens deze Kunst10daagse. Met haar 16 jaar exposeert ze in het tijdelijke Kunst Walhalla…
Villa Parkhotel aan de Breelaan.
Samen met vele tientallen andere kunstenaars, waaronder de fameuze Rob Scholte. Een must wat ons betreft.
Je kunt er trouwens ook Wild eten. Reserveren via Harold van Geerestein en wie weet… wat er daarna nog allemaal voor gezelligs gebeurt.

3.
Wij zijn dol op de liefde én Wies en haar band. Dus stop bij haar halte en prachtige bus en schuif aan. Het muziekgezelschap beschikt over een oude Franse stadsbus die plaats biedt aan maximaal 45 toeschouwers en is ingericht als theater op wielen. Tijdens de kunst10daagse van 2017 krijgt de gemeente Bergen een nieuwe busverbinding met slechts één eindhalte, Halte de Liefde, waarin muziektheater en poëzie hand in hand gaan.
Voorstellingsdata: 20, 21, 22, 27, 28, 29 Oktober
Tijden: 15:00 & 17:00 uur
Locatie: Op het Plein

4.
Vandaag om 16.00 is de opening van de expo van de broertjes Ron en Gerard Moret in de Taverne. Met hapjes drankjes en een DJ. Gezelligheid én fijne kunst van de beruchte Bergense broeders. Dus… komt allen!
Bij ‘d Alderliefste ernaast exposeert Katinka Krijgsman. Zij is een bekende naam in kunstzinnig Nederland, want o.a. ontwerpster van billboards voor theater voorstellingen, etc. Ze heeft iets met vissen… en vanavond komt ook nog eens Uncle Harry’s Punch optreden!
Aan de overkant van de Ruïnekerk bij de Lamoraal Exposeert Jack Fontijn. Hij heeft duidelijk iets met Brood, maar dan dwars,gebakken. wat dat inhoudt legt hij je graag uit tijdens zijn aanwezigheid in de weekenden.

5.
Een werkelijk prachtige tentoonstelling tref je aan bij The Obsession of Art met de titel, “Moods & Muses’ Première van 3 internationale kunstenaars. Hun werken worden omringd door een overzichtstentoonstelling met kwaliteitskunst; schilderijen, beelden en glaskunst van meesters uit o.a. Australië, Zuid Afrika, Canada, Italië, Israël, Nederland, Frankrijk, UK en USA. Alle internationale kunstenaars worden exclusief door The Obsession of Art vertegenwoordigd.
Adres: Molen straat 3.

6.
We reizen natuurlijk ook even af naar Bergen aan Zee voor een frisse neus en prachtig werk en voortreffelijk eten.
Bij Hemingway’s exposeren de bekende Amsterdamse kunstenaar Peter Donkersloot en o.a. Jerome Bech en Job Versteeg. Ook voor een voortreffelijk dinner on the beach K10Daagse Menu met o.a. Confit de Canard kun je bij hun terecht.
Ga ook even langs bij Hotel Meyer, want prachtig werk van Dorus Brekelmans. Zijn schilderkunst hangt samen met prachtige werken van Monique van Kempen, Caroline de Kroes en Colette Bijlsma. Zij zijn van de Amsterdamse school.
En als we dan toch aan de kust zijn, sluit je bezoek dan af bij Huize Glory voor kunst, een kop koffie en het mooiste uitzicht van Bergen aan Zee.

7.
Wat we de aankomende dagen zeker niet willen missen bij CineBergen is de bijzondere film, “ergens achter Duin en Zee.” Een gefilmd verhaal van Adriaan van Dis en Kunstenaar Hans van Marwijk over hun gedeelde jeugd in de jaren vijftig in Bergen aan Zee. Wees op tijd met reserveren, want wij denken dat het zomaar wel eens erg druk kan gaan worden.
Als je daar dan toch naar toe gaat, loop dan gelijk even bij het Hof binnen, want daar hangt (evenals buiten) nog meer fraai fotowerk van Sacha de Boer. U weet wel…

8.
The best of… de Kunst10Daagse. Nu te bezichtigen (eigenlijk een must) in museum Kranenburgh zijn Ad Groot, Charlotte Caspers en Dirck Nab. En natuurlijk nog heel veel meer schone kunst!

9.
Op muzikaal gebied tippen we tot slot Eric Vloemans en de Argentijn Juan Pablo Dobal in de Ruïnekerk op dinsdag 24 oktober. Eric Vloemans is Nederlands grootste trompettist, die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. In hun samenspel zitten onverwachte buigingen en wonderschone improvisaties. Ontspannen en genieten dus.

10.
Tot slot… breng je even een bezoek aan Restaurant Cunst aan de Kleine Dorpstraat. de Bekende Bergense fotograaf Ernest Selleger exposeerd dit keer met wel heel bijzonder mooi werk. Doen!

Maar ach… het aanbod is bijna onuitputtelijk, dus schaf jezelf daarom even die mooie K10D catalogus aan. Kost maar 8 euro en kijk voor meer info op: https://www.dekunst10daagse.nl/home/.

Flessenpost uit Bergen, 17-10-2017 12:19

http://flessenpostuitbergen.nl/nieuws/wat-je-vooral-niet-mag-missen-tijden-de-kunst10daagse-2017/8497

Geruchten

Het gerucht gaat, dat de komende 10 dagen het grootste kunstevenement van Nederland, van Europa en misschien zelfs wel ter wereld, gaat plaats vinden in Bergen NH.

Vijfentwintig jaar geleden begonnen op initiatief van plaatselijke ondernemers én kunstenaars als sympathiek initiatief om het seizoen nog wat te verlengen. Daarna al snel in handen gevallen van groot denkers en doeners, die kansen zagen om eraan te gaan verdienen.

En met succes. Van de 17 miljoen Nederlanders en 250 miljoen Europeanen komen er in die tien dagen toch mooi zo’n 40.000 dit evenement bezoeken. Dat zet ons dorp toch maar mooi op de kaart als kunstenaarsdorp. En de deelnemende kunstenaars en de middenstand plukken er een vruchtje van mee. Blijheid alom. Het zou zomaar kunnen, dat hiervoor lintjes gaan worden uitgereikt. Maar ook dat is een gerucht.

Er gaat nog een gerucht. Dat er een, veel hoger, bod is gedaan op de bouwgrond van de Harmonielocatie. Het zou gaan om een bedrag van 2 miljoen euro. 800.000 euro boven de tot nu toe genoemde prijs van 1.2 miljoen.

Als dit gerucht waar is, dan ben ik reuze benieuwd, wat hier van de consequenties zijn voor de besluitvorming in de raadsvergadering van november a.s. Handel blijft handel en cadeautjes van 800.000 euro geven aan plaatselijke projectontwikkelaars moet je kunnen verantwoorden. Anders wordt het “in beton gieten” van intentieverklaringen een erg dure eigenschap van onze bestuurders.

Maar, de geruchten zijn hardnekkig.

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via: info@flessenpostuitbergen.nl

http://flessenpostuitbergen.nl/artikel/links/3611

#Hubers #Thomson #Zeiler

Deze heren houden iedere ontwikkeling in Bergen (aan Zee) tegen

Burgemeester Hetty Hafkamp bezoekt de tentoonstelling in het Parkhotel (foto Samen Bergen Verzetten)

ILLEGAAL STOKEN VOOR EIGENAREN PARKHOTEL EN DIT COLLEGE GEEN KUNST.

Zo lieve Kunst10daagse gangers,

Geheel in de stijl van onze stukschrijver en urinist Droppie van de Pas vonden we het maar eens tijd oom een hotel eens flink af te zeiken.
Dit keer geen Fletcher hotel, Maar om het specifieker te stellen: de eigenaren van het Parkhotel en ook onze innig geliefde en uiterst populaire Wurgemeester en vooraanstaand kunst minster Hetty Hafkamp en haar discipelen Jodeléte Rasch, Droopy ver van Huisstede, Pinokkio Snabilie en die stille.
Lijkt wel een evangelische reli-soft popgroep: Hetty and the Discipels.

Het altijd in voor een hapje en een drankje zijnde kunst College had zich op dinsdagmiddag verzameld om kennelijk en Mass een toertje door de expositie in het Parkhotel te maken in verband met de Kunst10daagse.

Deze kunst begint dit jaar al aan de buitenkant.
Daar hangen 3 beschuldigende art posters van de wereldberoemde nihilistische pillory art kunstenaar Kneus Parkje.

En met die posters is nogal wat loos.

Kijk, dat je als ondernemer verder wilt en je het maar moet aanzien dat je hotel leeg staat, daar waar je het al gisteren plat had willen gooien en een nieuw hotel wilt neerzetten met parkeergarage…
Snappen we. Daar ben je ondernemer voor.

Dat een paar mensen of clubjes kennelijk wat bezwaren hebben…
Snappen we als geen ander…

En dit college en de aan alles meewerkende ambtenaren kennende moet er dus wel wat aan de hand zijn, want normaal gesproken wordt in Bergen toch alles al in achterkamertjes geregeld en geritselde een schrijven de ambtenaren daarna op commando de daarbij behorende stukken.
Kennelijk lukt dat in dit geval niet.

Da’s zuur en frustrerend voor zo’n ondernemer..
Maar bestemmingsplannen behoren nu eenmaal bestemmingsplannen te zijn en bezwaren zijn bezwaren.

Dan kun je natuurlijk de druk op deze tegenstanders wat gaan opvoeren.
En geloof het of niet lieve lezers, toeval bestaat niet.
Deze groot adverteerder van de Flessenpost en prominente sponsor bij Pulp TV hanteert dezelfde tactieken als onze rioolbuis visie hebbende en alles plat schrijvende Biesheuvel van de noord Hollandse stranden.
Biesheuvel was overigens een uiterst vermakelijke, maar wel manisch depressieve schrijver.

Gewoon mensen ongegeneerd afzeiken, te kakken zetten en afmaken.
De allernieuwste with power en rechts radicale Trent kennelijk in Bergen.

Want wie staan daar op die posters te schande gemaakt?
Posters waar onze Wurgemeester en haar vazallen dood leuk naar kijken en daarna zich binnen op de sherry en de toast met zalm storten?
Met een goed keurend glimlachje om hun mond?

De 3 posters moeten de 3 meest notoire tegenstanders van de nieuwbouw van het Parkhotel en de obstinate tegenhouders van de vooruitgang in Bergen voorstellen.

Zou het daarbij blijven lieve lezers, dan vinden wij het toch al te ver gaan.
Het is een Kunst10daagse, honderden bezoekers en prominenten EN ons eigen kleiende en schilderende College.
En om dan medeburgers, die staan voor wat zij vinden op die manier letterlijk en figuurlijk te kijk te zetten…
Zegt volgens ons iets over iemands mentaliteit.
Geeft een kijkje in de keuken.

Maar het is allemaal nog veel kwalijker.
Een hip en trendy horecabedrijf runnen, met een eigen unieke stijl en dan ook nog een zeer goede keuken en een goed glas schenken is één: maar van de juiste persoon een foto op de kop tikken is kennelijk 2.
Dus hangt David zeiler aan de muur gespijkerd als notoire tegenstander en vooruitgang blokkeerder van een nieuw hotel met parkeergarage.
David Zeiler van Gemeentebelangen; een oppositiepartij. Nog wel.
Die Kneus Parkje bedoeld natuurlijk Frits Zeiler en de Zeilerstichting…
Dat weten we dankzij de spontane vragen bedenkende, naar zijn dieptepunt interview met Droopy ver van Huisstede snellende prangende vragensteller vogelkopje Pas.
De hype op Pulp-tv.
Even op verzoek van een grote adverteerder en sponsor wat spontane vraagjes stellen aan de wethouder, met de advertentie van de Parkjes prominent in beeld.
Ach, ach, wiens saté men eet…..

Maar die verwisseling tussen David en de Frits Zeiler van de Stichting wordt doelbewust gemaakt lieve lezers.
En niet voor het eerst.
Al eerder proberen rechts radicale en fundamentalistische groeperingen zoals Fust en Schuim David Zeiler van Gemeentebelangen in een kwaad daglicht te stellen en hem 1 op 1 gelijk te stellen aan de Frits Zeiler Stichting.
Ook gewoon doelbewust liegen en stemmingmakerij.

David Zeiler staat voor wat hij doet en zegt, of we het politiek nu met hem eens zijn of niet.
Alle overige taken of betrokkenheden heeft hij bij het aanvaarden van zijn raadslidmaatschap opgezegd en beëindigt.
Geen overige belangen en niet de schijn ervan ook maar willen wekken.
Niet eens een onbezoldigde functie in het bestuur van Stichting Schaap.
Leest u mee meneer Pinokkio?
Dus niet raadslid zijn en nog even lekker in een Stichting de Schulp zitten om het Oranjefonds wat subsidie af te troggelen.
Of een bestuursfunctie in Stichting het Fryske Paard waar je gezellie met de eigenaar van de Groeneweg 28a naar toe rijdt, he mevrouw Hafkamp?
Maar daar hoor je types als Kneus Parkje en aan mijn lijf geen punaise, want dan plof ik uit elkaar Pas of onze eigenste Harry Steunbeer mooi niet over.
Middels advertentiegelden en subsidies koop je kennelijk ook de inhoud….

Nee, lekker makkelijk op zo’n manier mensen, die er niet eens wat mee te maken hebben publiekelijk aan de schandpaal nagelen.
En heel toevallig komt het voltallige college van B&W ook even langs, kijkt ernaar, vind het helemaal prima en grinnikt vergenoegd.
Zo’n eikel van gemeentebelangen kan niet hard genoeg en niet smerig genoeg aangepakt worden.
Infantiel, smadelijk, lasterlijk en! Oliedom.
Wat ons betreft is dit de Kat het spek voorbinden.
Dan komen wij in actie en op voor deze 3 medeburgers, die gewoon hun democratisch recht gebruiken.
Sorry. 2 mensen. Want David Zeiler heeft er helemaal niets mee te maken.

En dan nog wat.
Een Kat in het nauw maakt rare sprongen.
Die slaat zijn nagels uit en probeert je ogen uit te krabben. Blaast, krijst, krabt en bijt.

Lieve lezers: deze miezerige poster ophangers en illegale stokers gaan niet op de koffie of charteren een mediator, maar gaan over tot treiteren en intimideren.
Zeg je iets naars als buurman tegen ze: ben je tegen hun bouwplannen…?
Nou dan volgen er wat acties en worden er tussen jou en die wilde Katten een muur van strobalen geplaatst om je het uitzicht te ontnemen en als pure intimidatie.
Je kop wordt tegen de gevel van een Kunst 10daagse gespijkerd.
Als de veroordeelde crimineel naast Jezus aan het Kruis.

Dat vinden deze mensen normaal.
Leuke publiciteitsstunt toch?
Wij gaan binnenkort ook maar eens posters plakken.
Posters van hele enge mensen met hele indringende onderschriften.

Want Katjes: jullie hebben onze aandacht: volop.
Tijd voor wat research en vervolgstukjes.

Samen.bergen.verzetten@outlook.com

Facebook, Samen Bergen Verzetten, 25 oktober om 16:03

Reacties:

Inge Koorn
Schandelijk gedrag. Kinderachtig is het niet eens want zelfs kinderen zouden dit niet doen.
Het zou de personen die het hebben opgehangen eren als ze het onmiddellijk weer verwijderen.
Dit heeft niets met democratie van doen

Hans Vos
En het voltallige college was gisteren daar aanwezig !!!!

Mariejon Nagtegaal
Hans Vos die ontbreekt het aan ’n scherpe blik, dat weet je toch Hans-Fred

Hans Haring
En maandagavond raads- en commissieleden!!!

Hans Vos
Dat is toch onaanvaardbaar ?

Inge Koorn
Is er dan niemand vanuit de partijen die er iets over zegt? Wie was het kortgeleden die mopperde over het telefoonnummer van mw Rasch in een email die al bewerkt was door een gemeente ambtenaar??

Hans Vos
Inge Koorn precies , en gisteren zat mevrouw Rasch gewoon binnen ( tussen de posters)als bestuurder moet/mag je dit niet goedkeuren en moet je weigeren om naar binnen te gaan ….

Hans Haring
De drie heren op de foto zijn al met een legale reactie bezig.
Tijdens het raadsbezoek spraken er enkelen schande van.
Enkelen liepen grinnikend naar binnen.
En, Inge, de klager over het telefoonnummer was van het CDA.
Dat was er maandag niet bij.
Houdt misschien niet van kunst…..

Inge Koorn
ach Hans het gaat meer om het principe. De persoon is niet eens belangrijk

Hans Haring
Inge, volkomen mee eens.

Martijn Otter
MEen absolute schande om deze mensen publiekelijk zonder verweer zo aan de schandpaal te nagelen! Zonder dhr. Thomsen zou Bergen er totaal ander uit hebben gezien. Andre heeft bijvoorbeeld ons de bewoners van het kogeltjesplein ondersteunt en van adviezen voorzien waar wij “de gewone” Bergenaren zeer blij mee waren en we nu met onze onze woningen in een renovatie zitten en niet in de sloop! Andre was mede oprichter van de woonbond welke meer dan 1 miljoen huurders lid van zijn en hiervoor afgelopen jaar geridderd in de orde van oranje nassau (de foto van de riddering is trouwens gebruikt op deze poster).(heeft de fotograaf wel toestemming gegeven voor gebruik van deze foto?) Ik vind dit ronduit walgelijk!

Mark Elzinga
Wat zijn eigenlijk de bezwaren tegen het renoveren van het Parkhotel?

Hans Vos
Precies , dat hadden ze beter aan het raam kunnen plakken , dan kunnen wij erover mee praten/steunen/oplossen !

John Bok
Boemerang Je kunt het ook zo zien dat mensen die er al van af weten (van de reden voor het oponthoud voor dhr Kat) hier niet warm of koud van behoeven te worden. De mensen die daar nog niet van af wisten en die genoeg belangstelling op kunnen brengen om zich te informeren , zullen het pamfletje begrijpen. Begrijpen en reflecteren naar de initiatiefnemer. Het name and shame, zoals ik iemand dat heb horen bezigen, zal daarom zijn uitwerking niet missen en als een boemerang daar belanden waar deze geworpen is. Zou de burgemeester op enig moment overwogen hebben het pamfletje in beslag te nemen, net zoals tijdens de nieuwjaarsreceptie?

Henny Grijs
Dit onbehoorlijk gedrag kan nog wel eens meer weerstand opwekken TEGEN de verbouwing van het “Parkhotel”.

Hans Vos
Mj Vankranenburg sorry , je heb gelijk …..is het wel wat voor een begrafenis of crematie ? Het is al een tikje triest

Hans Vos
Hans Vos Dat denk ik dus ook ….

Henny Grijs
De 3 heren moeten even aangifte doen van het schenden van het portretrecht en van smaad.

Hans Vos
Ik geloof dat dat traject ook ingezet is henny

Henny Grijs
Handhaving van het portretrecht en sancties.
Inbreuk op het portretrecht is een overtreding en kan worden bestraft met een geldboete van de vierde categorie (in 2013 tot € 19.500,-). (art. 35 Aw.). U kunt dus aangifte van inbreuk op uw portretrecht.
Het is daarmee ook onrechtmatig. Om die reden kunt u zich tevens tot de rechter wenden om een verbod, een schadevergoeding of gemaakte winst te eisen. In dezelfde procedure kunnen, in bepaalde gevallen, ook de illegale kopieën worden opgeëist.

Hans Vos
Dus dan maal drie …..

Sabine Krab
Stttt

Jan Pieter Rompa
JP en ik en al onze vrienden en bekenden boycotten de Bistronomie (jakkes wat een rot woord) ’t Parkje. De Katjes zijn voor ons een grens overgegaan. Frits Davis Zeiler is een integer mens. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Alice.

Mj Vankranenburg
Hetty & the Disciples 💯👍🏻👍🏻

Hans Vos
Hans Vos te boeken voor bruiloften en partijen !!

Mj Vankranenburg Hans Vos ik wil zoiets feestelijks niet ontsieren met dergelijke wanklanken 😜

Hans Vos
Mj Vankranenburg sorry , je heb gelijk …..is het wel wat voor een begrafenis of crematie ? Het is al een tikje triest

Edzard Dideric
Kunstmisbruik.

Iris Bieshaar-schlesing
Hoe is het mogelijk dat dit er nog hangt. Zoiets hoort toch onmiddelijk verwijderd te worden door politie ?

Hans Vos
Klopt , maar als zelfs Hetty Hafkamp , Odile Rasch, Hugo (Pinokkio) Snabilie het goed vinden en daar gewoon mee gezien willen worden dan weet ik het ook niet meer hoor

Iris Bieshaar-schlesing
Zal het netjes zeggen. Vreemde toestanden steeds in de Heerlijkheid. Wordt tijd dat er wordt ingegrepen.

Rita Ibink
wat zielig zeg

Frans Zomers
“Bende van Bergen” bijeen? Vrouw in zwarte cape met mondhoeken die naar beneden wijzen. Kennelijk is er weer iets niet naar tevredenheid van Hetty.

Lida Wijker
Stelletje zuurpruimen

https://www.facebook.com/groups/231642440511713/permalink/559005687775385/

https://www.facebook.com/groups/231642440511713/