Flessenpost uit Bergen – Edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op eiland Kos overleden + Jos Peperkamp – Confounded Greece + 8/12 paintings + AC – Afscheid Peperkamp in Hal 25

De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden

Hij zal door velen, binnen en buiten Bergen worden gemist

De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden

Jos studeerde in zijn jonge jaren af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en startte al op jonge leeftijd zijn carrière als goud en edelsmid aan de Mient in Alkmaar en werd in korte tijd nationaal bekend om zijn prachtige en vaak bijzondere werken. Hij won vanaf eind jaren tachtig bijna jaarlijks awards tijdens de Nationale Diamant Concoursen. Van eerste prijzen tot aan nominaties. Later opende hij aan de Bergerweg in de voormalige nachtclub de Berger Meermin een spectaculaire galerie met als aandachtspunt enorme stalen vlinders in de tuin.

Later betrok hij een atelier bij galerie Rogier Jonk op het Plein in Bergen. Pakweg een jaar geleden vertrok hij weer naar zijn geliefde Griekse eiland Kos. Daar overleed hij afgelopen week aan een hartstilstand tijdens zijn werk. Zijn dochter Lyone vertelde de Flessenpost, dat hij aangetroffen werd met een klein klompje goud in zijn hand. Hij is dus met recht als edelsmid in het harnas gestorven op 68 jarige leeftijd. Namens de redactie wensen we zijn kinderen en dierbaren heel veel sterkte.

Jos laat drie kinderen na. Nick, Jessica en Lyone Peperkamp. Op verzoek van de familie melden wij, dat de uitvaart in besloten kring zal plaatsvinden.

Hij zal door velen, binnen en buiten Bergen worden gemist. Een sieraad is heengegaan. RIP Jos

Flessenpost uit Bergen, 2 november 2018

https://flessenpostuitbergen.nl/de-bergense-kunstenaar-edelsmid-en-levensgenieter-jos-peperkamp-op-zijn-geliefde-eiland-kos-overleden/

Confounded Greece

Gepubliceerd op 15 mrt. 2016

Jos Peperkamp, Works of art Confounded Greece the movie

Reacties:
https://youtu.be/5cvSY_EuYq0

8/12 paintings

Aristoteles

Democritus

Plato

Plotinus

Pythagoras

Socrates

Xenophon
Zeno

http://www.jospeperkamp.nl/index.php/paintings/

Afscheid Jos Peperkamp in Hal 25

Alkmaar – Wie afscheid wil nemen van de overleden ras Alkmaarder Jos Peperkamp, kan dat komende vrijdag doen tussen 19 en 21 uur in Hal 25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar.

De bekende edelsmid overleed op 29 oktober onverwacht op het Griekse eiland Kos, waar hij een tweede huis had. Jos Peperkamp stond bekend als een man met een groot hart, begaan met het lot van de mens en de mensheid.

Hij wordt in familiekring begraven. Zijn kinderen nodigen belangstellenden uit om ’met ons het leven van Jos te vieren’, in Hal 25. Online condoleren en herinneringen delen kan via http://www.uitvaartdekker.nl/ condoleren.

Alkmaarsche Courant, 7 november 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/alkmaar

Meer informatie:
http://www.jospeperkamp.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image