Flessenpost uit Bergen – Bergen… dorp vol borden: Ruïneveld als parkeerplaats

Eerst dacht ik nog aan een vervroegde 1 april grap. En iedereen weet, het Flesje is dol op dat soort grappen, maar… het bord staat er dus echt. Pontificaal op het Ruïneveld. Daar waar menigeen zich tot op de dag van vandaag blauw ergert aan een hele serie foeilelijke borden op de Zeeweg naar Bergen aan Zee…

Hoe gevoelloos kun je als politicus of ambtenaar zijn, om hiertoe te besluiten?
daar heeft de gemeente nu in al haar ’wijsheid’ besloten om een parkeervergunningsbord op de oprijlaan van de Ruïnekerk te plaatsen.

Wat wil het geval…

Er staat aan het begin van de Oude Prinsweg (toegangsweg ingang Ruïneveld) een verbodsbord voor alle gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer. Dat laatste is nogal een ruim begrip. Want… gelooft u mij, drie, vier dagen cq avonden in de week staat het Ruïneveld bomvol met auto’s. Want, bruiloften, begrafenissen, kerkgangers, optredens van bandjes, enz. Los van het feit dat dit een visuele aanranding van ‘ons’ cultureel erfgoed is, is het ook nog eens levensgevaarlijk voor de vele kinderen die in het ’verkeerloze’ straatje spelen.

De gemeente weigert in de zomermaanden een aantal tafels en stoeltjes van de lokale horeca tegen de Ruïnemuur toe te staan, want dat zou ten koste gaan van het ’beeld’ op de eeuwenoude kerk. Maar over de honderden fietsen en scooters die in de zomer tegen de muur geplaatst worden en het volplempen met auto’s op het Ruïneveld wordt met geen woord gerept. Sterker… we zetten er een bord neer, want gehandhaafd moet er worden!

Hoe gevoelloos kun je als politicus of ambtenaar zijn, om hiertoe te besluiten?

H.S.

Flessenpost uit Bergen, 20-01-2016 11:33

http://www.flessenpostuitbergen.nl/artikel/links/3233

Reacties:

Regelrechte schande, dat parkeren om de kerk!

Gevaarlijk en smakeloos en getuigt van geen enkel gevoel voor schoonheid, historie, respect en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Schande!! Het moet verboden worden!
Florence van leeuwen

===

Je hebt randdebielen die vrouwen aanranden én “wetgevers die historisch landschap en dorpsgezicht onteren..” Schande!!
Rob Valkenburg

===

Als geboren en getogen “Bergenees” was er in onze jeugd, geen sprake van het betreden van het terrein!! Ik meen mij zelfs te herinneren dat achter de poort tegenover de winkel van den Hollander, een bord stond verboden te betreden!
Maar nu is het er een chaos van auto’s en andere vervoermiddelen……
Toen was er nog respect voor de omliggende graven e.d.
Maar nu gaat het er om , om maar zo weinig mogelijk te lopen. …….lekker makkelijk……..
Totaal geen respect………echte “Bergenezen” denken daar anders over !!!
Richard Dekker

===

Dat meen je niet, wat een bizar plan….
Maaike Klein

==

Moet nou alles wijken voor de auto ?
Hermanus Spelbos

===

Ronduit belachelijk en ook nog geen gezicht. Het was me, fietsend door het dorp al enkele malen opgevallen, mensen parkeer uw auto op de daarvoor reeds aanwezige parkeerplaatsen op hooguit vijf minuten loopafstand, liever nog pak de fiets!
Mevrouw Raaphorst

===

Hoe is het mogelijk, dat Bergen zich zo degradeert.
Paulien Zuidema

===

Een belachelijke beslissing
Jan van der Veen

===

Ik ben daar niet zo blij mee. Mijn zoontje van 2 wil altijd heel graag naar het grasveld daar om de mooie klok te zien in de toren en te spelen. Gevaarlijke situatie als daar veel auto’s komen.
Frederique Harms

===

Helemaal mee eens weg met die auto’s op die plek!
Hester Redeker

===

Wat zijn ze toch achterlijk daar !
Eerst éenrichtings weg maken vanwege verkeers drukte en nou weer een parkeerplaats aan willen leggen. En vind het geen aanzicht bij zo’n monument
Niels Don

===

Geweldig zo’n verkeersbord op het terrein van de Ruïnekerk. Ook zou het in- en uitgaande verkeer geregeld moeten worden met zo’n mooi rond bord met twee pijlen, één naar de aarde gericht en één naar de hemel, hoe toepasselijk. Zo breed is de toegang nu ook weer niet. Het is nu maar behelpen. Bovendien gaat het hek zeer onregelmatig zelfs op slot. En met een beetje goede wil kunnen zeker 150 auto’s op het voormalige kerkhof rond de kerk een plaatsje krijgen. Een 2 meter hoge heg langs de binnenkant van het muurtje en niemand hoeft zich te storen aan al dat blik. De aanrijroutes naar deze parkeerstek moeten natuurlijk duidelijk aangegeven worden in het dorp door middel van een groot aantal nog te plaatsen goed verlichte wegwijzers en klaar is Kees!
Henk van Oort

===

Wie dit bedacht heeft heeft wel een behoorlijk bord voor de kop!
Miguel Peper

===

Nee… wie bedenkt dit… Cultureel erfgoed moet gekoesterd worden.
Wanda Colijn

===

Smakeloos! En zó blijven we bezig in ambtenarenland.
Annelies Anema

===

Mag ik aannemen dat de ambtenaar die dit onzalige plan heeft bedacht op staande voet is ontslagen? Kan mij niet voorstellen dat het een ‘volksvertegenwoordiger’ was… toch?
Ruud Bredewold

===

Hm.. 1 april valt vroeg dit jaar.
Loet Spaanstra

===

Wat een ongelovelijke mafkezen zijn t toch… !
Denny Van Der Grijspaarde

===

Bergen in dit dorp wordt gehandhaaft.
Pieter van Dijk

===

Echt belachelijk. De Ruinekerk moet zo blijven staan.
Nicolette Blom-Mulder

===

Eigenlijk moeten daar NOOIT auto’s geparkeerd worden. Ook niet voor de kerkgangers. Houdt Bergen mooi!
Gerard Doek

===

Is dit serieus????
Janinka Gischler

===

Bij een normale sollicitatie voor een functie komt het regelmatig voor dat een persoonlijkheidsonderzoek en psychologische test doorslaggevend zijn, ik heb nu het sterke vermoeden dat dit hier voor deze mijnheer of mevrouw is overgeslagen!
Johannes Krygsman

===

Valt me nog mee dat ze geen parkeergarage onder de kerk willen of breng ik ze nu op een idee?
Haise Bosma

===

Volslagen idioot

De ogen gebruiken en dan de hersenen laten werken zijn toch de eerste basis zintuigen van een “mens”. Dit is pure vervuiling ! En dan heb ik het alleen nog maar over dat bord.
Modeontwerpster Mieke van Gijzel

===

Wtf?! Wat is dit nou weer voor een achterlijk idee.
Suzanne Van Winsen

==

Dit kán niet waar zijn!
Geen wonder dat iedereen zijn schouders ophaalt als ik vertel dat ik een geboren en getogen Bergenaar (nee, geen Bergenees, raar woord) ben. Dat was 10 jaar geleden wel even anders.

Ik schaam mij voor mijn dorp.
Liz Druiven

===

Daar hoort geen blik. De BBC vraagt al jaren om handhaving van het overtreden van het aantal toegestane parkeervergunningen (10) in de tuin. Op zondag staan er al gauw 20 auto’s. Ongelofelijk hoe beroerd kerkbestuur en de gemeente omgaan met ons cultureel erfgoed. En nu dit bord?
Yvon Bos Eijssen

===

Zodra er een uitleg/verklaring is van de Gemeente Bergen, die niet strookt met het “Bergen-gevoel”, vind je mij boven op de barikaden…!
Groet uit Doet,
Rob Legerstee

===

Het plaatsen van steeds meer borden heeft een reden: je indekken als politicus of ambtenaar. Daar moeten ons mooie Duingebied, de Ruinekerk en de Eeuwigelaan aan geloven. Lucebert zei het al: alles van waarde is weerloos. We krijgen er “Mooi Bergen” en auto’s op het terrein van de Ruinekerk voor terug.

Suggestie voor een politieke partij die de verkiezingen wil winnen:

1.) Eeuwigelaan niets aan veranderen

2.) Alle overbodige borden weg, zeker die in ons mooie duingebied en bij de Ruïne

3.) Ruinekerk en directe omgeving autovrij maken. ( daar mag een bord voor komen !! )

4.) Redden wat er te redden valt aan ” Mooi Bergen”

Fritjof van Rees Vellinga

===

Voor zover ik begrijp Is het juist de bedoeling auto’s te weren op deze manier. Parkeren Was officieel toegestaan maar wordt nu beperkt tot een zeer kleine groep, met name mensen die dermate slecht ter been zijn dat ze anders het gebouw niet kunnen bereiken, of ter uitgifte van een vergunning bij zeer speciale gelegenheden.

Daarbuiten wordt er dus juist in het geheel niet meer geparkeerd.
Robert de Kraker

===

Hoe simpel kan het …

Een Amsterdammertje bij Di-Di en de Oude Prins, een sleutel voor alle ondernemers en het probleem is opgelost. Zal wel een te goedkope oplossing zijn, zou het niet ?
J.Kaper

===

Parkeren op het Ruïnekerkterrein. Wellicht leidt kennis tot begrip.

Voor de goede orde: Parkeren op het Terrein van de Ruïnekerk is verboden. Daarom is nu, duidelijker dan voorheen, het parkeren op het terrein, voorzover noodzakelijk, gebonden aan een vergunning.

In overleg met Gemeente Bergen is ervoor gekozen dat het kerkbestuur en het bestuur van de Stichting Ruïnekerk dit parkeerverbod op het terrein handhaven. En dat dit stringenter zal gebeuren dan het afgelopen jaar. Daarom is het bord geplaatst dat parkeren uitsluitend is toegestaan aan vergunninghouders.

Een vergunning tot parkeren wordt slechts verleend aan:

– Personeel dat onderhoudswerkzaamheden moet verrichten;

– Bezoekers die zodanig gehandicapt zijn dat zij zonder auto tot nabij de kerk niet aan activiteiten in de kerk kunnen deelnemen of deze bezoeken;

– Optredenden in de Ruïnekerk.

Aanleiding tot dit stringentere handhaven is de situatie op zondagochtenden, die in het afgelopen jaar een toename van geparkeerde auto’s heeft laten zien, waarbij duidelijk was dat de eigenaren lang niet allemaal voldoen aan de vergunningskriteria, zoals hierboven genoemd.
Ruud Holstvoogd,
Kerkrentmeester van de protestantse gemeente en secretaris van de Stichting Ruïnekerk.

===

Het wordt echt hoe langer hoe gekker in dit dorp! Maar ook lelijker en lelijker!

Misschien zou de Burgemeester en haar wethouders eens wat beter hun ogen moeten openen en die lelijkheid van al die vreselijke borden, die dit wonderschone dorp zo ontsieren, weg moeten halen. De commissie die over plaatsing van deze borden gaat, moet worden afgeschaft!!!
Sylvia Roover

http://www.flessenpostuitbergen.nl/artikel/links/3233

http://www.centrumparkeren.nl/bergen