FC Kunst – Kunsthoroscoop: juli

Zie je wel eens een expositie die ‘het’ gewoon niet helemaal voor je doet? Waar je eigenlijk niks aan hebt of, nog erger: die je liever niet had gezien? Dikke kans dat deze expositie gewoon een hele slechte match was met wat de sterren voor jou in petto hadden.
Onze onvolprezen kantinejuffrouwen Heidi en Fiona weten precies waar jij in juli heen moet gaan:

KREEFT
22 juni – 22 juli
Oeps, dat is geen gezond kleurtje meer, je bent behoorlijk verbrand Kreeft! Geen zomertentoonstellingen meer voor jou! Of nou, alleen eentje binnen dan, Nouvelles Images laat een hoop moois zien. Wel after sun smeren voor je gaat.
Perusing the Planks bij Nouvelles Images
t/m 20 augustus
http://nouvellesimages.nl/exhibitions/50948

LEEUW
23 juli – 23 augustus
Met jouw grote wilde klauwen aan de huisvlijt? Het kan hoor Leeuw, deze maand wel. Dus lekker borduren, punniken, breien, alles wat hip geklooi is. Wel even die nagels knippen. Ga voor inspiratie kijken naar de achterkantjes van Rob Scholte.
Rob Scholte Embroidery bij Museum de Fundatie
t/m 18 september
http://museumdefundatie.nl/nl/rob-scholtes/

MAAGD
24 augustus – 23 september
O Maagd, wat voel je je heerlijk zweverig deze maand! Geen vervelend gevoel toch? Je hebt het wel verdiend nadat je er in maart, april, mei en juni behoorlijk doorheen zat. Nou dan! Stijg lekker op in het Teylersmuseum.
De luchtballon in het Teylers Museum
t/m 28 augustus
http://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/wat-is-er-te-zien-en-te-doen/in-de-wolken

WEEGSCHAAL
24 september – 23 oktober
Je leven neemt een nieuwe wending, je haat het, ook al wil je het zo graag. Maak je geen zorgen, iedereen voelt zich wel eens vreemd aangekeken. Duik maar eens samen met Wendelien van Oldenborgh de Londense underground in, brrr. Kan je de maand juli wel even op teren.
Wendelien van Oldenborgh From Left to Night bij Wilfried Lentz
t/m 3 juli
http://www.wilfriedlentz.com/programme/Wendelien_van_Oldenborgh_Fro

SCHORPIOEN
24 oktober – 22 november
Zit je een beetje met jezelf in de knoop? Je zult het ermee moeten doen deze maand. Stap in een stiltecoupé naar Groningen, en reageer je lekker af op al die lelijke Duitse schilderijen die er nu hangen.
Nieuwe Wilden in het Groninger Museum
t/m 23 oktober
http://www.groningermuseum.nl/Nieuwe-Wilden

BOOGSCHUTTER
23 november – 21 december
Zet je zorgen voor even aan de kant, laat Erwin Olaf en Sylvana Simons de wereld maar redden voor je. Door de wolken breekt straks echt wel weer een zonnetje heen, dus doe eens gek en kunst zoveel je kan, Carribean-stijl.
All You Can Art van David Bade en Tirzo Martha in de Kunsthal
t/m 21 augustus
http://www.kunsthal.nl/nl/tentoonstellingen/all-you-can-art/

GORDELDIER
6 december – 9 januari
Ooit van niks doen gehoord? Nee hè druktemakertje. Pingpong al die onrust in je lijf maar lekker van je af op het Museumplein. Dan trek je in juli eigenlijk alle expo’s wel zo’n beetje. Maar je maan is in conjunctie, dus let op je backhand!
Tomorrow is the Question van Rirkrit Tiravanija
t/m 26 juni
http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/tomorrow-is-the-question-rirkrit-tiravanija

STEENBOK
22 december – 20 januari
Hou je doel voor ogen, Steenbok. Maar pas op, vergeet niet ontvankelijk te blijven voor het wonderbaarlijke. Check daarom eens de foto’s van Daan van Golden. Als je altijd al een camera had willen kopen, of een modellencarrière had willen najagen, dan is dit het moment.
Make Over van Daan van Golden in Stedelijk Museum Schiedam
t/m 25 september
http://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/nl/tentoonstellingen/nu-in-het-museum/483-daan-van-golden-make-over

WATERMAN
21 januari – 19 februari
Mercurius is in retrograde, jammer dat ¡VIVA PONTIAC! nét voorbij is, want dit is was je kans geweest om strips leuk te gaan vinden. Gelukkig zul je er de rest van je leven geen spijt van krijgen. Ik zou voor de zekerheid wel naar de volgende expo gaan kijken daar in Nieuwe Vide, straks mis je die ook!
¡VIVA PONTIAC! in Nieuwe Vide
t/m 19 juni
http://www.nieuwevide.nl/programma/viva-pontiac

VISSEN
20 februari – 20 maart
Romantiek ligt op de loer, niks mis mee, maar boek niet direct een nachtje in Joep Van Lieshouts CasAnus bij de Verbeke Foundation. Beter pas derde week van juli. Neem eerst je nieuwe lief mee naar SMBA. Daar kan je ook knusjes samen naar de sterren kijken, en luisteren vooral, heel apart, echt iets voor jou/jullie. Wel opschieten!
Inverted Night Sky van Jeronimo Voss bij SMBA
t/m 26 juni
http://www.smba.nl/nl/

RAM
21 maart – 20 april
Ach, arme Ram, het is niet makkelijk zo’n dromer te zijn! Soms slaat je fantasie op hol. Laat je deze maand even rustig inkaderen door de geometrie van Daniel Buren.
Daniel Buren Travaux inédits bij Xavier Hufkens
t/m 23 juli
http://www.xavierhufkens.com/exhibitions/2016-06-daniel-buren

STIER
21 april – 21 mei
De drukte van het leven overvalt je deze zomer. Vind rust, eskimo’s en zoutvlaktes in de esthetische foto’s van Scarlett Hooft Graafland. Maar pas op chaoot: wel even je paspoort meenemen, anders kom je niet binnen bij DNB.
Lemonade Igloo van Scarlett Hooft Graafland bij De Nederlandsche Bank
t/m 12 juli
http://www.dnb.nl/over-dnb/kunstcollectie/expositieprogramma/

EEND
4 mei – 2 juni
Je leven dreigt in een sleur te raken, lieve Eend, nu je vorige maand eindelijk je bureau hebt opgeruimd en je liefdesleven ook. Ga voor een beetje opschudding kijken naar Gabriel Lesters solotentoonstelling in de Appel. Gastoptredens, remixes en een hoop andere gekkigheid.
Gabriel Lester’s Unresolved Extravaganza bij de Appel
t/m 2 oktober
https://deappel.nl/visit/programme/activity/?id=1057

TWEELINGEN
22 mei – 21 juni
Wat was er eerder, de vorm of de materie? Je beleeft in juli een van je zeldzame filosofische fases. Dit keer hoef je daar geen psychedelica voor te gebruiken, dat scheelt. Maak optimaal gebruik van je geestverruiming door te gaan kijken naar ‘Material matters’ in Enschede.
Material Matters bij Concordia
t/m 14 augustus
http://www.concordia.nl/detail/13929/material-matters-udona-boerema-maarten-van-aken-toon-berghahn-hidde-van-schie-jorn-van-leeuwen-rob-bouwman

FC Kunst, Al uw kunstnieuws. 0% voorspelbaar, 100% betrouwbaar, 20 juni 2016

http://www.fc-kunst.nl/2016/06/20/kunsthoroscoop-juli/