Fashion Scene Redactie – New Dutch Realism

New York – Ben je tussen 31 oktober en 12 november in New York en heb je stiekem een beetje heimwee naar ons kleine kikkerlandje, dan is het zeker leuk om een kijkje te nemen bij New Dutch Realism.
New Dutch Realism is de eerste zelfstandige kunstbeurs van Nederlandse galeries, die in Amerika wordt gehouden. Zeven bekende galeries, die zich hebben gespecialiseerd in hedendaagse figuratieve en realistische kunst, hebben hun krachten gebundeld en presenteren een keuze uit hun galerie in de Grand Gallery van de National Arts Club (NAC) in New York.
De aanwezige galeries zijn de Amsterdamse Galeries K&B, Mokum, LL Worldwide en Vieleers en Galerie De Twee Pauwen uit Den Haag, De Ploegh uit Soest en Galerie Mark Peet Vissers uit het Noord Brabantse Heusden. De zeven galeries zijn verantwoordelijk voor het werk van ruim dertig talentvolle Nederlandse kunstenaars, waaronder Rob Scholte, Gerard Huysman, Jeroen Buitenman, Maarten Boffé, George Heidweiller en Marcel Schellekens.
The National Arts Club, gevestigd in het historische Tilden Mansion aan Gramercy Park, is één van de mooiste huizen van Manhattan. Bij succes zal de beurs een jaarlijks terugkerend evenement worden, waaraan door meer galeries deelgenomen kan worden in verschillende zalen van de NAC. Dus nu maar hopen, dat heel New York gecharmeerd raakt door onze Nederlandse talenten.
Ook handig om te weten is, dat je op vrijdag 10 november om 19.00 uur je een lezing kan bijwonen van Estill Curtis Pennington PhD over Nederlands en Amerikaans realisme (‘Invisible Threads’, The lines between Dutch and American Magic Realism’).

Fashion Scene, 27/10/2006

https://www.fashionscene.nl/fashion/162374/new-dutch-realism