Evert Marsmans – Opening Kunsthal 45: ’Kunst is Belangrijk voor een Stad als Den Helder’

Dromen van Kunstenaars in Vele Verschijningsvormen (foto George Stoekenbroek)

Evert Marsmans – Opening Kunsthal 45Kunst is Belangrijk voor een Stad als Den Helder‘ Helderse Courant, 13 juni 2022

Opening Kunsthal 45: ’Kunst is Belangrijk voor een Stad als Den Helder

Den Helder – Vanwege het schitterende weer werd de opening van expositie Droomfactor XL in Kunsthal 45 buiten gehouden. Binnen droegen bezoekers trouw een Mondkapje, buiten golden de regels niet. Publiek, dat in grote getale was komen kijken, zag, op Veilige Afstand van Elkaar, hoe Wethouder Kees Visser de officiële opening verrichtte.

De Wethouder had lovende en hoopgevende woorden voor kunstenaars en Kunsthal 45.Kunst is belangrijk voor een stad als Den Helder. Het Gemeentebestuur steunt daarom het Plan van Kunsthal 45 om naar de kelder van het pand van de vroegere V&D te verhuizen.”

Op weg helpen

Visser trok niet onmiddellijk de Portemonnee, maar gaf wel aan, dat er in het Gemeentelijk Budget ruimte bestaat om de Kunsthal op weg te helpen. Vooral dat de Gemeente het Belang van Kunst en Cultuur, en daarmee ook van Kunsthal 45, onderschrijft.

Kunstenaars en kunstliefhebbers halen hun hart op tijdens Droomfactor XL (foto George Stoekenbroek)

Het kunstminnend Publiek, dat op de opening was afgekomen, reageerde instemmend. „Het voelt bijna net als vroeger”, verklaarde Marja Lely, Bestuurslid van Kunsthal 45.

Lang geleden

Een prachtige Expositie, veel belangstellenden en een opening met een drankje in de stralende zon. Dat was lang geleden. Ik ben zo blij, dat we dit in Den Helder toch weer hebben kunnen realiseren.”

De aanwezige gasten en de deelnemende kunstenaars deelden de blijdschap. „Het voelt als de Aftrap van het nieuwe Culturele Seizoen”, aldus beeldend kunstenaar Peter Bes.” Ik hoopte, dat mijn werk in een hoek zou komen hangen, dan komt het sterker uit de verf. Nou, dat kun je aan Curator Co van Gasteren overlaten. Ik vind de Expositie erg mooi, en ik ben zeer tevreden met de plaats, die mijn werk heeft gekregen.”

Complimenten

Het was druk tijdens de opening van Droomfactor XL in Kunsthal 45 (foto George Stoekenbroek)

Van Gasteren genoot van de vele complimenten. „Ik maakte de Expositie met zorg en respect voor kunst en kunstenaar. Dan is het mooi om Complimenten te krijgen van zowel de kunstenaars als het Publiek. Ik hoop in de toekomst nog veel Exposities te mogen inrichten. Liefst natuurlijk op korte termijn in die grote kelder, waar kunst echt de Ruimte kan krijgen.”

Helderse Courant,

Helderse Courant, https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210613_39237713

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heleen+Keur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Linda+Rose+Smit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marja+Lely
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunsthal+45
https://robscholtemuseum.nl/?s=V&D
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Bes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Co+van+Gasteren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veilige+Afstand+van+Elkaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belang+van+Kunst+en+Cultuur+in+Den+Helder