Eva Selderbeek – Helderse Radio Makers met een Generatie Kloof

Niet Knippen of Plakken, Live Radio Maken is Ons Ding (foto Eva Selderbeek)

Helderse Radio Makers met een Generatie Kloof

Den Helder –

Frank en Dennis kunnen zich geen leven zonder muziek voorstellen. Dus hun radioprogramma ’Stennis met Frank en Dennis’ begon uit de wens hun eigen plaatjes te draaien. Maar inmiddels gaat het op de zaterdag vooral om het ontvangen van een interessante gast. ,,Als de luisteraar onze gast beter heeft leren kennen, is de uitzending geslaagd.”

Toen Frank Kok (27) als stagiair bij Westland kwam werken, het mobiele telefoonbedrijf waar Dennis Verhoef (49) eigenaar van was, had geen van beiden kunnen bevroeden dat daar een radio duo uit zou ontstaan. Maar sinds 2018 is het iedere zaterdag ochtend stennis op de Lokale Omroep Stichting Den Helder. Frank: ,,Dennis moest eens voor een werkklus naar de LOS en ik grapte: regel even een showtje voor ons! Tja, hij kwam terug met een programma op de zaterdagochtend.” Een uit de hand gelopen hobby, zegt Dennis lachend. ,,Het was nooit mijn bedoeling om een radio programma te beginnen, maar ik werd gaandeweg een beetje aangestoken door het radio virus. We hebben er lol in, het klikt tussen ons. We hebben een kleine generatie kloof, maar dat is juist leuk denk ik.”

Bijzondere Gasten

Inmiddels is het duo bijna vier jaar en tachtig gasten verder. Voor Frank springt één gesprek daar echt uit. “We hadden Denise Domeyer en Joni Groenendijk te gast, beide dames komen uit Den Helder en kregen te horen, dat ze MS hebben. Ze waren een crowdfunding gestart om een behandeling in Rusland te financieren. Dat vond ik zo N bijzonder gesprek, om te horen hoe zij tegen de MS streden. Daaraan zag je ook hoe hecht de gemeenschap in Den Helder is, die crowdfunding is makkelijk gehaald. Mensen zijn hier best betrokken met elkaar.” Dennis staat een ander gesprek nog helder voor de geest. “Een gesprek, waar ik achter af nog steeds energie van krijg, was dat met twee leden van de band G race. Het gesprek ging over hun rijzende, maar later ook weer dalende ster, en hoe snel dat kan gaan. Je merkte aan hen, dat ze nog steeds die fonkeling in de ogen hadden, een passie en uitstraling, waardoor ik ineens volledig begreep waarom zij de top hadden bereikt. Die energie pakte mij.”

Van hun tachtig gasten hadden de meesten een band met Den Helder. Het beeld wat de mannen daar uit opmaken, is dat Den Helder vooral ontzettend divers is.

DennisDat proberen we ook altijd zelf te waar borgen. Ik heb liever een zaterdag geen gast dan steeds eenzelfde soort persoon.” Bijna al die gasten hebben wel iets positiefs over Den Helder te zeggen, vult Frank aan. ,,Strand en zee natuurlijk, maar vooral de ruimte wordt vaak genoemd, en dat herken ik zelf ook.”

Dennis is gedurende de tijd meer van de stad gaan houden, vertelt hij. “Toen ik zo oud was als Frank wilde ik hier wel weg, maar dat is door omstandigheden nooit gebeurd. Achteraf niet erg. Als je ouder wordt ga je Den Helder denk ik weer meer waarderen.”

Live

Zijn alle mensen per definitie interessante interview gasten? “Nou, als ze een beetje een interessant verhaal te vertellen hebben wel,” vindt Dennis. “We plukken mensen niet luk raak van straat.” Maar dat mensen zo gemakkelijk en graag over hun eigen leven zouden praten, dat had Frank bij aanvang van hun programma niet gedacht. “Soms zijn mensen wel zenuwachtig, bang voor enge vragen. Maar we willen de gast gewoon echt beter leren kennen.” Dat gaat ook wel eens mis, zegt hij. Maar vooraf opnemen en dan knippen of plakken, daar is geen sprake van.

DennisLive is gewoon ons ding. This is where the Magic Happens. Als het echt mis gaat, kunnen we altijd nog een plaatje instarten.”

Ja, die muziek. Welke rol speelt dat eigenlijk in hun eigen levens? Dennis antwoordt stellig

,,Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen. Ik heb zelf jaren lang als muzikant op de bühne gestaan, dus ja, dan heb je wel wat met muziek. Het is overal. Muziek zit altijd in mijn hoofd.”

Dus dat muzikale element zal altijd in de show blijven. Maar hoe ziet de toekomst van de show er verder uit?

DennisIk ben altijd bezig met hoe het beter kan, dat zit in de aard van het beestje. Doen we het wel goed, moet er niet iets anders? Dat is geen onzekerheid, maar altijd willen streven naar beter.”

Frank Ik denk, dat ons eerste uur, waarin we geen gast hebben, nog wel beter kan. Dat is waar alle stennis nu plaatsvindt, haha. Maar de interviews werken vrij goed.

Als ze dan één droom gast mogen noemen, wie zou dat zijn?

Frank twijfelt niet. ,,Rob Scholte. Wat je ook van hem vindt, hij is een man, die veel discussie te weeg brengt in Den Helder. Die zou ik graag eens in de studio ontvangen.”

Helderse Courant, maandag 16 mei 2022 om 12:53

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220516_98055881

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eva+Selderbeek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frank+Kok
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dennis+Verhoef
https://robscholtemuseum.nl/?s=LOS+Radio+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lokale+Omroep+Stichting+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stennis+met+Frank+en+Dennis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Westland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Denise+Domeyer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joni+Groenendijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=MS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Multiple+Sclerose
https://robscholtemuseum.nl/?s=Generatie+Kloof

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image