Eugeen Hoekstra – Burgemeester Jaap Nawijn wil graag door + Ronald den Boer – Nawijn wil nog een keertje + Hart van Nederland – Motie van treurnis aangenomen om ‘Zure gekken’-gate

Burgemeester Jaap Nawijn wil graag door

Regio Hollands Kroon – Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon wil door. Zijn ambtsperiode loopt per 1 september 2018 af en hij heeft de Commissaris van de Koning Johan Remkes gevraagd om in aanmerking te komen voor verlenging.

Remkes heeft de fractievoorzitters uitgenodigd voor een gesprek.

Een burgemeestersbenoeming is voor zes jaar. Een burgemeester kan daarna opnieuw worden benoemd.

De gemeenteraad stelt een vertrouwenscommissie samen. De vertrouwenscommissie spreekt met de burgemeester. Uiteindelijk stuurt de gemeenteraad een aanbeveling naar de commissaris van de Koning.

LADA heeft niet zolang geleden bekend gemaakt dat wat haar betreft verlenging niet aan de orde is.

HollandsKroonvandaag.nl, 11 juli 2017

http://hollandskroonvandaag.nl/algemeen/burgemeester-jaap-nawijn-wil-graag-door

Burgemeester Jaap Nawijn wil nog een keertje

Helderse Courant, 11 juli 2017

Helderse Courant, 11 juli 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Motie van treurnis aangenomen om ‘Zure gekken’-gate

Dinsdagavond heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon een motie van treurnis aangenomen tegen burgemeester Nawijn. De motie was ingediend nadat Nawijn eind oktober twee inwoners van de gemeente ‘zure gekken’ noemde.

Burgemeester Nawijn heeft de gelegenheid aangegrepen om zijn excuses te maken: “Ik heb goed geluisterd, het is niet tegen dovemansoren. Het geeft mij tegelijkertijd vanavond de gelegenheid om hier nogmaals in het openbaar in deze vergadering mijn verontschuldiging te maken en te zeggen hoe zeer het me spijt, wat er is gebeurd.”

Eerder sprak Hart van Nederland met het echtpaar Lombaard, op wie burgemeester Nawijn doelde met zijn uitspraak. Die reportage is in de video hierboven terug te kijken.

Hart van Nederland, 23 november 2016 om 11:44, Laatste update: 23 november 2016 om 12:09

http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2016/motie-van-treurnis-aangenomen-wegens-zure-gekken-rel/