Eriek Verpale – Brief aan Jan Haerynck, 24 augustus 2013

From: Eriek Verpale <eriek.verpale@telenet.be>
Sent: 24 augustus 2013
To: Jan Haerynck <haerynck@gmail.com>
Subject:

Moat,

was daar, na jouw vertrek in Sint-Lucas, nog een beetje plaats voor een ándere zot ? Een zot die ook nog gek is, én krankzinnig, én moedeloos, én momenteel in de greep van een fikse verkoudheid ? Hij is ook nog Joods (+ besneden), en babbelt in zijn woeste dromen een mengelmoes van talen (Jiddisj, Vloms, Hebreeuws, Fransch, heel veel Russisch, een beetje Pools en een snuifje Turks, Hongaars en Arabisch) – een mix dus waar de heer Zamenhof, de uitvinder van het esperanto, beslist jaloers zou op zijn. In zijn voordeel pleit dat hij niet, zoals honden wel eens doen, deurlijsten afknabbelt, en ook verbrandt hij geen binnenkomende facturen. Zou er plaats zijn, denk je ? Daar, in Sint-Lucas ?

De persoon over wie het gaat (en ik ken hem goed) koestert wél verschrikkelijke, niet eens politiek-geïnspireerde moordgedachten: het betreft hier helaas niet alleen de aanhangers of leden van Sharia4Belgium, maar vooràl sociaal-assistentes die als ‘opname-verantwoordelijke’ in rustoorden ófwel zwanger zijn, ófwel met vakantie, ófwel met een droplollie in hun kut de telefoon niet opnemen.

De kandidaat-patient waarvan sprake probeert met name nu al máánden een deftige opvangoplossing te vinden voor zijn hoogbejaarde, tamelijk demente moeder (88) maar vindt nergens gehoor, botst op botte en idiote regels, en dan mag hij nog van geluk spreken: dat hij tijdens de vele honderden kilometers over de Vlaamse wegen niet tegen een plietsiecombi botst, of geplet wordt tussen twee stoere Hongaarse of Roemeense vrachtwagens – meestal geladen met geslachte kiekens, tulpenbollen, of naakte meiden. Oef ! Alleen die aanvaring met een plietsiecombi is intussen al een feit, en dan nog wel op de beroemde Brug van Zelzate !

De man, – ergens geboren op 2 februari 1952 (‘Maria Lichtmis’) – heeft het natuurlijk tegen dat hij géén alcohol drinkt, géén pillen slikt (behalve medicijnen tegen zijn hoge bloeddruk) en verder is hij kaal, een verstokt roker, en meisjes tussen de twaalf en vijftien kunnen best kilometers ver uit zijn buurt gehouden worden. (Vooral wanneer die arme schaapjes ook nog een gebrek vertonen: scheel zien, een bult, tietjes die niet willen groeien & luid boeren).

Hij is helaas ook een heftig tegenstander van vegetarisch voedsel, en háát alles wat ‘hallal’ is. Hij kan kakken op zijn eigen en precies gelijk de heilige Antonius met de dieren praten: vooral met paarden, maar ook met olifanten. (Cfr. Suzy, van circus & dierenpark Malter.)

Zijn eigen afrukken in de lakens van het Lucas-ziekenhuis zal hij waarschijnlijk niet doen, want doorgaans gebruikt hij daarvoor een ouwe leger-sok (van de ABL) en die moet van kaki-kleur zijn, mét gaten. Wat verder tegen een eventuele opname in Lucas-ziekenhuis spreekt, dat is dat hij in feite geen hobby heeft, ook geen kantklossen of waterverfschilderen of vogelnestjes timmeren.

In feite is de persoon hierboven omstandig omschreven : geweldig moe, moe, moe, maar gelukkig zal hem de overtreffende trap bespaard blijven, en wil hij alleszins geen moeder worden. Met kloten aan zijn lijf lukt dat niet, schijnt het.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image