Elsje Staneke – NIEUWE DICHTBUNDEL ELS HUURMAN-STANEKE: “DICHT OP KUNST”

ALMERE – Met Kunstwerk o.a zelfportret van Phillip Akkerman .
Prachtig werk van Rob Scholte en zoveel meer!
Kunst moet gezien worden!!

“Dicht op Kunst” is de titel van de inmiddels zevende dichtbundel van Els Huurman-Staneke uit Hellevoetsluis. Els dicht in deze bundel op vijfendertig kunstwerken van even zoveel kunstenaars. Deze bundel geeft de lezer zowel leesgenot als kijkplezier. Door de bril van de dichteres kijk je over haar schouder mee naar het kunstwerk. Daardoor is het wel een heel bijzondere en unieke dichtbundel geworden. Ook nu een aanrader om te kopen of iemand cadeau te doen

Kunstenaars geven spontaan hun medewerking en vinden het stuk voor stuk heel leuk om mee te doen. De gedichten die Els maakt vallen bij elke kunstenaar erg in de smaak.

Afhankelijk van het kunstwerk bevat deze bundel een zeer gevarieerde reeks aan gedichten. Liefde, verdriet, vreugde, hulpeloosheid, enthousiasme maar ook humor wisselen elkaar af. Bij elk gedicht kijk je mee met de dichter en ervaar je hoe zij naar het kunstwerk heeft gekeken, welke gevoelens het heeft losgemaakt en welke Tijdens het maken van haar zevende dichtbundel heeft Els vijfendertig kunstenaars uit verschillende genres benaderd om een foto van hun kunstwerk ter beschikking te stellen. Schilders, fotografen, keramisten vragen werden opgeroepen. Soms met een open einde.

Els heeft met haar gedichten ook een passie willen laten zien, die zij heeft voor andere kunst en de man of vrouw achter de kunst. Zij brengt met haar gedichten kunst voor het voetlicht en geeft het de plaats die het verdient. De samensmelting van dicht- en kijkkunst is dan ook een ultieme en integrale vorm van kunstuiting. De bundel “Dicht op Kunst” is een bundel
waar kunst elkaar raakt.

Erg leuk is dat de kunstenaars die door Els zijn benaderd variëren van professionele en erg bekende kunstenaars tot zeer verdienstelijke en minder bekende ontdekkers.

De bundel wordt uitgegeven door Uitgeverij AquaZZ te Arnhem.Te koop in de boekwinkel.

ISBN 978-94-91897-45-0. Prijs 16,95 euro.

http://www.dichtbij.nl/almere/regionaal-nieuws/artikel/4069661/dicht-op-kunst.aspx