EenVandaag – Demmink: ‘De Turkse Connectie’

Published on Nov 18, 2014

17 november 2014 – Dossier Eenvandaag

Oud-secretaris generaal Joris Demmink van Justitie ziet het strafrechtelijk onderzoek dat naar hem wordt gedaan “met vertrouwen tegemoet” en kwalificeert het onderzoek als ‘diepgravend.’ Dat laat hij via zijn raadsman mr. Knijff weten aan Dossier EenVandaag.

Het Openbaar Ministerie werd in januari van dit jaar door het Gerechtshof gedwongen onderzoek te doen naar beschuldigingen aan Demmink van seksueel misbruik van minderjarigen, gepleegd in Turkije in de jaren ’90. Daarbij wordt gekeken naar de aangifte van twee Turkse mannen die stellen als minderjarige misbruikt te zijn door de voormalig topambtenaar.

Agenda’s Demmink
Het Openbaar Ministerie zelf wilde geen strafrechtelijk onderzoek doen. Dat gebeurde op basis van oriënterende feitenonderzoeken bij de Rijksrecherche, waarvan Dossier EenVandaag de verslagen heeft. Demmink werd drie keer als getuige gehoord, twee keer in 2011 en één keer in 2013.

Demmink stelt in de jaren ’90 niet in Turkije te zijn geweest en stelt daarmee dat de Turkse beschuldigingen niet kunnen kloppen. Agenda’s van Demmink zouden dit kunnen ondersteunen maar die vindt Demmink niet in 2011. Hij antwoordt op de vraag van de Rijksrecherche of hij nog agenda’s thuis heeft bewaard met: “Het zou misschien wel kunnen dat er ergens op zolder een doos met oude agenda’s staat, maar daar ga ik niet van uit. Waar ik gezocht heb, heb ik ze niet gevonden.” Er wordt verder niet op doorgevraagd.

In 2013 duiken de agenda’s alsnog op uit een dekenkist bij Demmink in de serre. Vraag van de Rijksrecherche: Wanneer speelt zich dit af? Demmink: “Het was toen die nieuwe publiciteit kwam, toen dat nieuwe document op dook dat ik wel degelijk in Turkije zou zijn geweest en toen dacht ik, donders, nu ga ik echt nog een keer goed zoeken. En ziet. Ik heb nog veel meer agenda’s teruggevonden maar die zijn in dit verband niet interessant.”

Oorsprong beschuldigingen Demmink
De beschuldigingen aan het adres van Demmink komen volgens Demmink voort uit 2003. Demmink via mr. Knijff: “Het vertrekpunt van publieke beschuldigingen ten aanzien van de persoon van de heer Demmink ligt bij de publicatie uit 2003 in Panorama en de Gay Krant. De hoofdredacteuren van beide organen hebben kort na het verschijnen van de betreffende publicatie in een hoofdredactioneel commentaar aangegeven dat hun bronnen onbetrouwbaar bleken te zijn. Dat heeft niet verhinderd dat een aantal van de onbewezen beschuldigingen zich in diverse vormen daarna hebben herhaald.”

Het Openbaar Ministerie liet afgelopen donderdag aan Dossier EenVandaag weten dat het Nederlandse deel van het strafonderzoek naar Demmink in de afrondende fase zit. Het Turkse deel laat nog op zich wachten omdat er nog geen toestemming is van de Turkse autoriteiten om daar onderzoek te doen.

Reacties:

Mario Geeven1 week ago (edited)
http://curiales.nl/2015/07/24/pedofiel-netwerk/

Ms Joppie5 months ago
die vieze elite club beschermen elkaar. Dutroux is maar een topje van de ijsberg

filip v9 months ago
dikzak

Jeffrey Waterman1 year ago
weet iemand hoe de situatie rondom Demmink momenteel is? Ik hoor hier helemaal niets meer over.

Lily Balderrabano1 year ago
Dit zijn, de jaren van de waarheid:)

momi761 year ago
Nederland —- Pedoland

Ge Weten1 year ago
Bij Yvonne Keuls moeten jullie eens langsgaan. Yvonne Keuls kan licht doen laten schijnen op fundamenten. Zij heeft toch ook gerept over een bepaalde geschiedenis? (Frits Salomonson)? I.v.m. door de Big Brother-staatsveiligheidsdienst gewenste fundamenten wordt voor bepaalde omgevingen en posities, voor een bepaald soort mens met een vrouwelijke psyche gekozen. Echt waar. Een vrouwelijke psyche is een pre. Pijnlijk genoeg heeft ze geprofiteerd van die fundamenten als bedoeld.

Elizaveta Premchand1 year ago
Waarheid kan je niet ombuigen!

johannes1inC1 year ago
WORTEL VAN HET KWAAD: DE GE-INFILTREERDE EN OMGEKOCHTE (LOBBIES) BOVENLAAG DOOR SATANISTEN
http://johnkaminski.info/pages/the_next_chapter/pdf/mullins_curse_of_canaan.pdf
zie alstublieft het boek van de eerbiedwaardige Eustace Mullins : CURSE OF CANAAN, waar hij de wortel van het kwaad beschrijft( in hoofdstuk 1: par 44-49 van 194) , en dat zijn duivel-aanbidders die al meer dan 3000 jaar lang, vooral stelen, hun lusten laten gaan (satanische rituelen) , hun meesters haten (genocide plegen tegen alle andere volkeren) en opzettelijk liegen en alleen maar voor zichzelf zorgen, zolang als de chef (duivel) dat wil.
dit staat in talmoed pesachim 113b.
zij noemen zichzelf joden en zionisten, maar het zijn geen joden.
ROOT VAN GOED: JEZUS EN DE BIJBEL
http://1inC.nl/pdf/medium-version.pdf
Laten we alsjeblieft getuigen van Jezus en Zijn geboden houden
zoals vermeld in de openbaring 12.17
EN ALSTUBLIEFT VERSPREID DIT BERICHT OVERAL WAAR MOGELIJK
(als u wilt, kun u deze boodschap kopiëren en plakken en vertalen (COPY and PASTE and TRANSLATE) , en de geboden van Jezus kopiëren en afdrukken (COPY and PRINT) voor uzelf en uw dierbaren)
Gezegend is de NAAM VAN DE HEER (MORYO = Aramees voor “meesterlijk”)