Edzard Dideric – Korte geschiedenis (72) van het overspel

Tricia en Florine. Vanaf de middelbare school tot nu, zo’n tien jaar later, waren ze hartsvriendinnen gebleven. Vandaar dat ze, zoals ook vandaag het geval was, wekelijks samen ergens lunchten. Tricia, rank en immer onberispelijk gekleed, was een mengeling van rechtschapenheid en een bijna wiskundig soort schoonheid. Florine daarentegen, was een flink stuk kleiner, ietwat aan de mollige kant, en leefde er, zeker in de ogen van haar hartsvriendin, maar een beetje in het wilde weg op los. Des te kwalijker, vond Tricia, daar ze al jaren met het fenomeen Hero was getrouwd, met wie ze ook nog eens twee schatten van kinderen had. Hoezo fenomeen? Nou, vooral vanwege het feit dat hij uitzonderlijk knap, en tegelijkertijd hondstrouw was. Een combinatie die Tricia sterkte in de overtuiging, al keek ze wel uit om er tegen Florine over te beginnen, dat hij eigenlijk haar toebehoorde.
Is overspel, begon Tricia, als het erop aankomt, wel echt een spel? Ik bedoel, waarin onderscheidt het zich van vreemdgaan?
Zolang ik me er prima mee amuseer, verklaarde Florine, noem ik het een spel. In tegenstelling tot vreemdgaan, wat in essentie op een vorm van verraad neerkomt. Vandaar ook dat er meer dan eens ernstige consequenties aan zijn verbonden. Waarvan sommige niet alleen je eigen toekomst, maar tevens de toekomst van indirect betrokkenen kunnen verwoesten.
Okay, zei Tricia, dus wat jou betreft is het gewoon een soort van speeltuin.
Wat precies?
Dat we als we de kans krijgen elkaar het liefst met elkaar bedriegen.
Jeetje, Tricia, niet zo serieus alsjeblieft. Men probeert gewoon het maximale uit het leven te halen. Ik zie niet wat daar verkeerd aan is.
Geniet je er ook van, of doe je maar zo’n beetje alsof?
Lieverd, maak je geen zorgen, zodra de gelegenheid zich voordoet, geniet ik me werkelijk een ongeluk.
Okay, maar waarvan precies?
Aha, daar ben je op uit… Je wil de smerige details horen.
Hoezo smerig?
Nou ja, wat jij als smerig zou betitelen dan.
Zoals?
Vind je het heel erg als ik daar even niet op inga?
Omdat ze te smerig voor woorden zijn?
Nee joh, gewoon om je te sparen. Ik ken je en weet maar al te goed hoe hypersensitief je bent.
Kut, zei Tricia, en nog eens kut!
Wat is het probleem?
Al mijn hele leven word ik als een kind behandeld. Iedereen probeert me tegen de zogeheten harde realiteit beschermen. Goed bedoeld wellicht, maar het gevolg is wel dat geen hond me ooit iets vertelt. Waardoor ik geen enkel idee heb over wat er zich eigenlijk in de wereld afspeelt.
Ik zou in jouw plaats een gat in de lucht springen, zei Florine, omdat dergelijke shit me bespaard bleef.
Florine, ik smeek je, kom alsjeblieft snel met iets weerzinwekkends op de proppen, iets waarvan ik onherroepelijk over mijn nek ga!
Jeetje lieverd, daar vraag je me wat. Wat zou je willen horen? Dat een man in mijn mond heeft geplast of zoiets?
Het gezicht van Tricia vertrok.
Je hebt het toch niet over die Hero van je?
Onder andere.
Kom nou, dat lijkt me helemaal niks voor hem.
Niks voor hem? Hij doet niets liever…
Terwijl er rondom haar een hele wereld bezig was in te storten, zag Tricia als in een film hoe de door haar in stilte aanbedene, zijn blaas ledigde in het maar al te gulzige mondje van haar hartsvriendin.
En, vroeg ze na zich enigszins hervonden te hebben, hoe smaakt ie?
Absoluut nergens naar, verklaarde Florine.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image