Edwin Jacobs, Director Maastricht Institute of Arts – Met Interesse volg ik Verontwaardiging uit de Kunst Sector op Besluitvorming van de Regering om Kunst Podia gesloten te houden

Edwin Jacobs, First Director Maastricht Institute of Arts (foto LinkedIn)

Met interesse volg ik de Verontwaardiging uit de Kunsten Sector op Besluitvorming van de huidige Regering om Kunst en Cultuur Podia gesloten te houden

Met interesse volg ik de Reacties en Verontwaardiging uit de Kunsten Sector op de Besluitvorming van de huidige Regering om Kunst en Cultuur Podia alsnog gesloten te houden.

Met verbijstering stel ik vast, dat de Kunstwereld een Groef in een Plaat is geworden en niet uit haar Lemma treedt. Ja, Kunst en Cultuur zijn het meer dan waard. Ja, er is sprake van Economisch Gewin. Ja, Kunst geeft een Maatschappij Vooruitgang. Wat dan nog? Dan zet je een CD op, is het Antwoord.
Wordt het niet eens tijd Ongehoorzaamheid te organiseren? Openen! Of stel een Ultimatum daartoe! Wat zal er gebeuren? Subsidies worden ingetrokken of Strafkortingen? Massale Ontslagen? Het Leger trekt massaal uit? Eens was de Nederlandse Intellectuele Voorhoede zichtbaar en aanspreekbaar: het Maagdenhuis, Dolle Mina, Provo. We hebben historisch gezien iets te bewijzen. Dat we werk maken van waarvoor we staan, waarin we geloven en in wat we belangrijk vinden. Als we stellen, dat we zonder Kunst en Cultuur sterven, dan vraagt dát om Actie. Want het is Onrechtvaardig wat er nu gebeurt. Er speelt een Gestuurde Onthouding van Cultuur en Kunst. Er speelt een Maatschappelijke Scheiding op Waardering in Belang. IKEA is essentiëler dan welk Museum of Theater dan ook. Dit is niet Strafbaar. Het is Verwijtbaar.

LinkedIn, 15 mei 2021

https://www.linkedin.com/in/edwin-jacobs-87b0b79/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Edwin+Jacobs
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maastricht+Institute+of+Arts

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image