Edwin Hopster – Brief aan RABOBank (na geen reactie te hebben ontvangen) 30 oktober 2015

Geachte Heer Van Blokland,

Geen reactie is ook een reactie, duidelijk is dat u de afdeling kunstzaken niet enthousiast heeft kunnen maken voor het in de collectie opnemen van mijn conceptuele kunstwerk.

Op zich ben ik wel van mening dat het kunstwerk naadloos aansluit bij de kunstvisie van de Rabobank.

Enerzijds vind ik het jammer dat de Nederlandstalige versie van het kunstwerk plaats gaat maken voor de Engelstalige versie hiervan, anderzijds biedt de Engelstalige versie een veel grotere internationale markt dus meer opties voor de rechten waardoor er nog meer zicht komt op een museum en rehabilitatie van de collectie.

Helaas heb ik de Rabo kunstafdeling niet meer bedenktijd kunnen geven dan de “deadline” die ik noemde in mijn mail van gisteren. Stom toevallig (zoiets is niet te plannen) vielen er een aantal zaken bijeen, en dan gaat het om het moment, iets wat bankiers en beleggers niet vreemd in de oren zal klinken.

De omslag van het boek heeft u gezien, belangrijk voor u is ook de inhoud. De inhoud voldoet geheel aan hetgeen de rechter heeft geformuleerd in de uitspraak van de rechtszaak betreffende het boekje “De Verpanding”. Het boekje bleek een waardevolle “pilot” te zijn.

UIt het niet reageren uwerzijds maak ik ook op dat u mij in de gelegenheid stelt om met alle artistieke vrijheid mijn weg verder te vervolgen, ik ben u hiervoor zeer erkentelijk! Waarvan akte.

Met een vriendelijke en kunstzinnige groet,

Edwin Hopster.

PS
Dit kunstwerk maakt deel uit van een veel groter geheel, als de kunstenaar het met zijn leven zal moeten betalen, dan blijft zijn lijfspreuk bestaan: Vita Brevis Ars Longa!