Ed Dekker – Rijksrecherche ziet af van onderzoek naar Helderse affaire Geurt Visser

DEN HELDER – Er komt geen onderzoek van de Rijksrecherche naar de gang van zaken rond het ontslag van Geurt Visser als wethouder van Den Helder. Dit heeft de Rijksrecherche de gemeente laten weten, zo bevestigt het college van b en w woensdag.

Recherche ziet er geen heil in
,,De Rijksrecherche ziet er geen heil in’’, zegt wethouder Dirk Pastoor. ,,Ze verwachten er niets van.’’

De vertrokken wethouder Visser had de recherche om het onderzoek gevraagd. Visser moest opstappen na ernstige signalen over onbetamelijk gedrag tot vrouwen in en buiten het stadhuis.

NHD, 24-6-2015, 13:13 (Update 24-6-2015, 14:23)

Reacties:

Henk van Kuijk · Populaire reageerder · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
“Ze verwachten er niets van.” Zo, lekker makkelijk. Hoezo, verwachten? Ze moeten hun werk doen. Gelijk maar meenemen dit schijnantwoord in het onderzoek.
“U zegt dat uw auto is gestolen? Sorry, we doen geen onderzoek, we verwachten er niets van.” In die trant sprak onze Burgemeester zelfs op ons nationale medium, absurd. Als hoofd van politie, twee petten dus, er is vast contact geweest. Hoe wist hij dat immers zo snel? Waarom geeft hij geen informatie hierover aan de Raad? Die vragen kan stellen? Maar wel aan de pers, tv nog wel. De recherche dient bovendien eerst degene die aangifte deed te informeren. Is dat gebeurd? Nu is dhr Visser twee keer monddood gemaakt. Zo werkt een doofpot perfect.

Dagobert Duck · Populaire reageerder
Als zij er niets van verwachten, moet er een onderzoek zijn geweest om zo’n uitspraak te kunnen doen. Of is het ze ingefluisterd.

Willem Ruiten · Populaire reageerder
En maar zeiken op alles en iedereen terwijl je had gezegd dat alles beter zou worden met de stadspartij aan het roer, maarja wat verwacht je van een troubadour.

Henk van Kuijk · Populaire reageerder · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Nee Willem, ik bekijk het gewoon uit journalistiek oogpunt, vanuit de feiten. En woon eens een optreden bij, dan heb je recht van spreken over een troubadour, met je minzame opmerking.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27432253.ece/Rijksrecherche-ziet-af-van-onderzoek-naar-Helderse-affaire-Geurt-Visser