Ed Dekker – Onderzoek gemeente Den Helder in kwestie Geurt Visser duurt nog maanden

DEN HELDER – Over de Helderse affaire Geurt Visser komt voorlopig geen duidelijkheid. Het interne onderzoek van de gemeente laat zeker nog enkele maanden op zich wachten, zo liet wethouder Dirk Pastoor woensdag weten.

De gemeenteraad wil een onderzoek na het gedwongen vertrek van Visser, maar het college weet nog niet wat precies onderzocht moet worden.

Pastoor: ,,Dat moeten we eerst weten, voordat wij een bureau kunnen inschakelen. Als wij exact op een rijtje hebben wat de raad wil weten, komen wij met een onderzoeksvoorstel bij de fractievoorzitters, het presidium. Daarna wordt opdracht gegeven voor het eigenlijke onderzoek.’’

Pastoor kan niet aangeven wanneer het eigenlijke onderzoek wordt uitgevoerd. Het presidium kan volgens hem ‘zo kort als mogelijk’ na de zomer het onderzoeksvoorstel verwachten.

24-6-2015, 13:16 (Update 24-6-2015, 14:23)

Reacties:

Henk van Kuijk · Populaire reageerder · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Het is toch echt komisch en droevig: het college dat ook zelf onderzocht moet worden doet een onderzoeksvoorstel. De slager keurt zijn eigen vlees.
Het college heeft toch wel naar de raad geluisterd? Ik heb gehoord:
1. Wat is de aantoonbare, niet anonieme bewijslast tegen dhr Visser (ongetwijfeld wil het college, inclusief de Burgemeester dat dit niet boven tafel komt)?
2. Waarom werd het belangrijke principe van hoor en wederhoor niet gerespecteerd?
3. Is er gekeken in de diensttelefoon van dhr Visser?
4. Is het juist dat er door het college fors is gelogen naar Raad, pers en burger? Heiligt dit doel de middelen? En welke middelen?
5. Welke gegevens heeft het college volledig gedeeld met de Raad, alvorens ze conclusies trok? Immers, de Raad benoemt en ontslaat.
6. Is aantoonbaar dat de klachten tegen dhr Visser niet vals waren?

Een paar tips dus, geheel gratis.

n.b. Absurd dat deze vragen nauwelijks aan bod kwamen in de reportage van Brandpunt. Waar zelfs dhr Feijtel het bestuur van de stad mocht kapittelen, terwijl hij en Prof Asselbergs hun zakken vulden met het schrijven van een financieel Stadhuisplanvoorstel voor het college, als zogenaamd onafhankelijke onderzoekers?

Mirjam Elisabeth
Perfect verwoord Henk ! Laat die externe maar asperges gaan steken… In onze stad zijn er genoeg jutters die onze stad willen helpen in vooruitgang ..wegwezen met die zakkenvullers !

Dagobert Duck · Populaire reageerder
Maand….Na maand…..na maand…… na maa….. DOOFPOT

Mirjam Elisabeth
Dit gaat dus ons als gemeenschap geld kosten, wie wil gratis en voor niks onderzoeken ..hier meld ik mij voor aan want ik wil graag de Passion naar Den Helder en de kosten voor een onderzoek zoals deze kwestie zullen ongeveer gelijk staan ( incl. Wachtgeld en vergoeding aan de Dhr. Geurts).

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27432264.ece/Onderzoek-gemeente-Den-Helder-in-kwestie-Geurt-Visser-duurt-nog-maanden?lref=SR_3