Ed Dekker – Nieuwe weg splitst plek van oude Helderse schouwburg

DEN HELDER – Direct na de sloop van de verlaten Kampanje in Den Helder wordt dwars over het vroegere schouwburgterrein een weg aangelegd. Deze nieuwe verbinding van de Polderweg naar de Prins Hendriklaan wordt later de scheiding tussen het verlengde stadspark en het project Bellevue (winkels en woningen).

De bouwlocatie Bellevue zal zeker drie jaar zijn omzoomd door een kleurige schutting. Tijdelijke inrichting als groengebied wordt te duur. Dit bleek dinsdag op een goed bezochte openbare informatieavond in de nieuwe Kampanje over de plannen van gemeente, Woningstichting en Zeestad voor het westelijk deel van het stadshart.

Op z’n vroegst begint de bouw van Bellevue eind 2017, aldus projectleider David Cools van Zeestad. De aannemer heeft langer dan een jaar werk. De oude schouwburg gaat begin komend jaar tegen de vlakte. Over de sloop en de aanpak van de asbestsanering is op 10 november een voorlichtingsbijeenkomst.

De Zusters

Tijdens de bouw van wooncomplex De Zusters op de plek van de Zusterflat vervalt de uitgang van het Bernhardplein op de Polderweg. Er geldt dan eenrichtingsverkeer. De ontsluiting is via de Prins Hendriklaan. Het ontwerp voor De Zusters is nu definitief. De bouw begint in 2016.

Na de sloop van het Arbeidsbureau, volgend jaar, wordt het terrein tijdelijk ingericht voor ongeveer vijftig parkeerplaatsen. Dit wordt waarschijnlijk geen gratis parkeren. ,,Anders werkt het concurrerend voor het Bernhardplein”, stelde Cools. Met de inrichting van het Anton Pieckplein wordt de Prinsenstraat autovrij. Koningstraat en Spoorstraat krijgen dan weer auto’s.

Meer info op https://www.facebook.com/samenbouwenaandenhelder

NHD, 3-11-2015, 23:23 (Update 3-11-2015, 23:23)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27550715.ece/Nieuwe-weg-splitst-plek-van-oude-Helderse-schouwburg_?lref=SL_1