Ed Dekker – Nieuw hoofdstuk in conflict over Helders Rob Scholte Museum

DEN HELDER – Het slepende conflict tussen kunstenaar Rob Scholte en de gemeente Den Helder begint aan een nieuw hoofdstuk.

Maandag 1 juni verstreek de deadline die burgemeester en wethouders Scholte hadden opgelegd over voortzetting van zijn museum in de marinestad. Tot 1 juni kreeg hij de tijd om een aangepast businessplan in te dienen. Dat heeft hij niet gedaan.

Gemeentewoordvoerder Remko van de Belt liet maandag desgevraagd weten dat Den Helder alleen ’een bericht’ van Rob Scholte heeft ontvangen. Hij kon niets zeggen over de inhoud. ,,Daar hebben we nog niet naar gekeken. We hebben nu andere dingen aan ons hoofd’’, stelde Van de Belt, doelend op de crisis rond wethouder Geurt Visser.

In het ’bericht’ verwijst Scholte naar het businessplan dat hij vorig najaar heeft ingediend bij de gemeente, stelt hij zelf in een reactie tegenover het Noordhollands Dagblad.

Scholte: ,,Dit plan is nooit inhoudelijk behandeld. Het zou niet volledig zijn. Voor nadere onderbouwing heb ik informatie van de gemeente nodig. Die heb ik niet gekregen.’’

Het college zei eerder dat de kunstenaar wel alle gegevens heeft verkregen.

NHD, 1-6-2015, 21:57 (Update 1-6-2015, 21:57)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27411694.ece/Nieuw-hoofdstuk-in-conflict-over-Helders-Rob-Scholte-Museum