Ed Dekker – ‘Helders Oorlogsmuseum’ per direct gesloten

Het ‘Helders Oorlogsmuseum’ op Fort Dirksz Admiraal is per direct gesloten voor het publiek. Stichting Stelling Den Helder heeft de samenwerking met een groepje jongeren beëindigd.

Damian Dekker en Dominique Groot waren sinds februari 2014 actief in de bunker.

Stichting Stelling Den Helder was ontevreden over de manier waarop jongeren gebruikt maakten van de bunker. Afspraken zouden niet zijn nagekomen. Directeur André Koning van de Stelling wil er niets over zeggen. ,,Dit is een interne kwestie.”

Dekker en Groot wilden de bunker inrichten als museum, samen met leeftijdsgenoten.

Dekker zegt dertien keer een open dag te hebben gegeven, met totaal ‘circa 4.000 bezoekers’.

Volgens Koning zijn er geen andere gegadigden voor het gebruik van de bunker. ,,Wij gaan er nu eerst elektriciteit in aanleggen.”

Initiatiefnemer Damian Dekker was onbereikbaar voor een reactie. Astrid Bakker, moeder van een van de betrokken jongeren, spreekt tegen dat er een puinhoop van gemaakt was. ,,Daar is totaal geen sprake van. Er was een akkefietje rond elektriciteit in de bunker. Maar de jongeren hebben er veel goed werk verricht. Zonde dat het zo loopt.”

NHD, 3-12-2015, 11:33 (Update 3-12-2015, 13:24)

Reacties:

Marie-claire Johansen · Den Helder
toen de jongens begonnen in de bunker liep het water door de meterkast daar hebben de jongens vaak genoeg melding van gemaakt en na 1 jaar komt er een nieuwe meterkast..de spullen moesten de bunker uit omdat meneer koning geen zorg wilde dragen over goedere van 3e maar alles van stelling mocht blijvenstaan…iets wat eigelijk al vreemd was,aangezien er een grote ruimte is waar een ijzeren hek voor staat die opslot kan ..heb meneer koning daarom gemailt met de vraag wat de bedoeling eigeijk was,meneer koning zei dat hij idd de electrichiteit zou doen en dat we daarna afspraken zouden maken ivm de bunker…3 dagen later krijgt mijn zoon een mailtje dat hij geen vrijwilliger meer is en dat er een ander slot op de deur is gezet..dit terwijl ze wettelijk 2 maanden de tijd hebben om hun spullen te verwijderen..dat de bijkomende kosten verhaald zullen worden op de jongens voor de puinhoop die nog in de bunker ligt…flessen drinken bekertjes wat lossen spullen maar die keurig bij elkaar liggen want ze waren immers aan het werk daar en de jongens waren van mening dat ze na het leggen van de nieuwe electra weer verder gingen als museum…van een gesprek met meneer koning is geen spraken meer geweest omdat hij nergens op reageerd,alleen de raad van toezicht heeft ons tewoord willen staan maar die gaan niet over het functioneren van de heer koning..ik vind het dan ook heel laag hartig dat een directeur zo om kan gaan met jeugdige die zich 2 jaar met al hun best hebben ingezet om van de m151 iets moois te maken

Moshe Ben Yair
Het is een misselijke streek van de heer Andree Koning.
Eerst laat hij de jongens,de tentoongestelde spullen uit de bunker halen,onder het mom,van de electricien moet vrij kunnen werken.
Dan komt hij met de smoes,per S.M.S zo gaat het niet,
Ik beeindig per direct de samenweking.
Een hele slechte zaak zoals Andre koning zich in deze affaire geprofileert heeft,wie denkt hij wel dat hij is om zo met jonge mensen die hun best doen,om te gaan.
En dan spreken van ,ik ga er niet op in,het is een interne zaak.
Ik heb vernomen,dat de heer Koning er een hals zaak van maakt.
Tegen de toezicht houder heeft hij gezegt,de jongens er uit of ik er uit.
Van een man van 61 jaar mag men toch ander gedrag verwachten,naar kinderen toe.
Is de man wel geschikt om met zoveel macht om te gaan?

Rob Willemsen · Vrachtwagenchauffeur bij Schuster
Nee.
Duidelijk.

Jan de Wit
Rob Willemsen Ben je bekend met het begrip Hoor en Wederhoor?
Of geloof je niet dat er altijd ten minste 2 kanten zitten aan ieder verhaal? En dat Koning er naar de krant toe geen mededling over wil of kan doen, bewijst nog steeds niet dat het verhaal van de jongens het enige juiste en ware vrhaal is.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27593972.ece/Helders-Oorlogsmuseum-per-direct-gesloten?lref=SR_2

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image