Ed Dekker – Gemeente Den Helder steunt behoud VVV voor stad

DEN HELDER – ,,Er moet in de stad een plek blijven waar mensen met vragen over toeristische mogelijkheden en evenementen terecht kunnen. Wij zien hierin vooral een taak voor de organisatie Citymarketing. Met hulp van de gemeente.” Dit zegt wethouder Bob Haitsma (financiën) over een ingrijpende reorganisatie bij de VVV Top van Holland.

Dit jaar al meer dan 19.650 personen over de vloer
Het VVV-kantoor op Willemsoord wordt hierdoor op korte termijn met sluiting bedreigd. Haitsma en wethouder Edwin Krijns (economie) hadden woensdag een kennismakingsgesprek met het bestuur van de VVV Top van Holland. Beide wethouders zijn nieuw in het college van b en w. Haitsma vindt een centraal lijfelijk informatiepunt onmisbaar voor de promotie van Den Helder.

Hij zegt: ,,Als gemeente willen we dat faciliteren. Alleen weten we nog niet hoe. Daarover praten we verder. Haast is geboden.” Het college verwacht een stevige bijdrage van ondernemers om Citymarketing een VVV-achtige rol te geven. Een aan te stellen ’citymanager’ moet deze taak uitvoeren.

Kunstuitleen

De reorganisatie moet officieel 1 januari zijn beslag krijgen. Kunstuitleen Den Helder voert actie voor behoud van de VVV. Sympathisanten worden via Facebook opgeroepen in te stemmen met de stelling op http://www.dichtbij.nl dat de VVV hier moet blijven. Meer dan 300 mensen hadden tot woensdagavond hun stem uitgebracht. Van hen is 91 procent voor behoud.

De Kunstuitleen en VVV zitten in hetzelfde pand op Willemsoord. Anita Mandemaker: ,,Wij werken nauw samen. Ik zie van nabij hoe groot de behoefte aan de VVV is.’’ Er komen steeds meer bezoekers voor informatie. Tot en met oktober zijn dat er dit jaar 19.650. Vorig jaar waren dat er 14.000 personen, in 2013 ruim 13.000.

Jongeren

Sylvia Baart van de VVV: ,,Sluiting zou vreselijk zijn. Ook jongeren komen bij ons. Zoals gezinnen die hier pas wonen en willen weten wat er te doen is.’’

NHD, 2-12-2015, 17:12 (Update 2-12-2015, 17:12)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27593037.ece/Gemeente-Den-Helder-steunt-behoud-VVV-voor-stad_?lref=SR_1

PDF:
Presentatie citymarketing
https://gemeenteraad.denhelder.nl/Documenten/Presentatie-citymarketing.pdf