Ed Dekker – Den Helder dreigt vertrouwd beeld ‘Zoveel hoofden zoveel zinnen’ te verliezen

DEN HELDER – Den Helder lijkt de beeldengroep ‘Zoveel hoofden zoveel zinnen’ kwijt te raken. Het kunstwerk moet weg nu schouwburg De Kampanje is verhuisd naar Willemsoord en het oude gebouw aan het Bernhardplein binnenkort wordt gesloopt.

‘Koppen’ moeten weg bij oude pand schouwburg De Kampanje
De gemeenteraad heeft volgens woordvoerder Remko van de Belt driekwart jaar geleden besloten om de ‘vijf koppen’ terug te geven aan de geestelijk eigenaar, kunstenaar Jerome Symons uit Nijmegen.

Wethouder Trees van der Paard vertelde desgevraagd dat het college van b en w komende dinsdag een definitief besluit neemt. Meer wilde zij er niet over zeggen. Volgens een ambtenaar zijn recentelijk andere plekken in Den Helder onderzocht, maar heeft dat tot niets geleid.

Beeldhouwer Symons reageerde verbaasd. ,,Vorig jaar vertelde de gemeente een andere plek te zoeken. Daarna heb ik niets meer gehoord. Het liefst wil ik dat dit werk in Den Helder blijft. Ik heb het gemaakt voor de gemeente.”

Al eerder was bekend dat ‘Zoveel hoofden zoveel zinnen’ niet zou meegaan naar Willemsoord. Het is onthuld in 2000.

6-11-2015, 11:12 (Update 6-11-2015, 11:12)

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
In het stadspark, in het timorpark, etc.etc. Beetje creativiteit tonen v/d Belt & Co.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27554492.ece/Den-Helder-dreigt-vertrouwd-beeld-Zoveel-hoofden-zoveel-zinnen-te-verliezen?lref=SR_5

2 Comments

  1. Rob Scholte museum?

  2. Mag ik er depot Rob Scholtemuseum van maken Heleen?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.