Ebru Umar – Ga ‘es werken!

Morgen vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over ‘de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije’.

Het is een debat dat onnodig tijd zal vergen van minister Koenders en alle in de Tweede Kamer aanwezige Kamerleden – benieuwd hoeveel dat er zijn trouwens. Tweede Kamerleden Voordewind (CU), Sjoerdsma (D66), Roon (PVV), Ten Broeke (VVD), Van Bommel (SP), Bontes, Grasshoff (GL) en Knops (CDA) zullen vragen stellen over een kwestie die verleden tijd is. De Nederlandse columniste is inmiddels terug in Nederland; dat kan zelfs Kamerleden die met reces waren niet ontgaan zijn.

Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste zal bij het debat aanwezig zijn. Al was het om met eigen ogen het falen van onze politici aan te zien. Politici die focussen op een uitvergroot detail: de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste wil maar één ding van politici die intelligent genoeg geacht worden om dit land te regeren: ingrijpen in de falende multiculturele samenleving. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste wil, nee eist van politici met macht om vorm te geven aan de toekomst van Nederland, dat ze ook exact dát doen: vormgeven aan de toekomst van Nederland. Vooruitkijken. Werken aan een Nederland waarin wij met zijn allen willen, kunnen en zullen wonen in plaats van te blijven hangen in het verleden. Al is dat nog maar drie weken geleden. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist van politici dat ze het grotere geheel zien, in plaats van het uitvergrote detail, dat ‘arrestatie in Turkije’ heet.

Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom Kamerleden minister Koenders naar de Kamer roepen om verantwoording af te leggen over ‘de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije’. Hij had er redelijk weinig mee te maken, met die arrestatie. Met de vrijlating des te meer. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom niet minister Asscher gevraagd wordt naar zijn plannen voor verdere integratie van nieuwkomers én oudgedienden. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom de minister-president niet gevraagd wordt om de uitgifte van Nederlandse paspoorten te verminderen. Waarom er nog geen Turkse ambassadeur is uitgezet. Waarom die Turkse kliklijn nog bestaat. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom staatssecretaris Dijkhoff niet gevraagd wordt om uit te leggen hoe alle asielzoekers, vluchtelingen, gelukszoekers geïntegreerd gaan worden – voordat ze een Nederlands paspoort krijgen.

Ja, deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist, en met haar het overgrote deel van Nederlandse stemgerechtigden, respect voor de Nederlandse burger, respect voor onze Nederlandse samenleving, respect voor onze Nederlandse cultuur en bovenal respect voor onze Nederlandse vrijheden. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist van Nederlandse politici het lef om vooruit te kijken in plaats van achterom.

Metro, 17 mei 2016 om 07:30

Reacties:

Antoinette Jarig
Keep on dreaming, jij voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste. Onze politici zijn struisvogels en die gebruiken hun lange nek niet om te proberen verder vooruit te kijken, maar om hun kop in het zand te kunnen steken.

Soraya de Haan
Het is makkelijker om over de details te praten van één voorlopig vrijgelaten Nederlander, dan verantwoordelijkheid te nemen als politicus en eindelijk een keer te gaan regeren over alle Nederlanders.

Henk Klootwijk · Rijsoord
Ik “regeer ” wel over mijzelf! heb ik geen corrupte regering voor nodig #AGENDA21

Maria Van Veldhuisen · Ede
Mooi geschreven Ebru . Nu maar hopen dat de regering eens gaat luisteren , naar het Nederlandse volk. Ben bang van niet !

Anneke Potter
Ebru……Precies….ik kan heel goed begrijpen dat je dit zó hebt opgeschreven!
Het is net of de politici de ernst van de situatie in dit land (en europa) niet zien…..of ..ja…juist…; niet willen zien.1
Net terug gekeken op youtube… filmpje uit 2001 met Pim Fortuyn en een videofilmpje van Pim Fortuyn met Marcel van Dam (shame on you M.v. D ! ) Schande gewoon. Het is nu 15 jaar later en we zijn nog geen centimeter opgeschoten. Alleen maar achteruitgehobbeld. Mede dankzij onze politici , hebben de tegenstanders van vooruitgang ….( en ..zoals je wilt…onze Nederturken..)…ruim baan …ruim baan gekregen en konden voplop hun gang gaan ,om “alles”in ” z’n achteruit” te zetten. Het is geen 5 vóór 12….maar bijna te laat ,om de klok terug te draaien! De laatste 15 jaar kunnen niet meer teruggedraaid worden…maar Ebru…..jij vertolkt wel (net als P.F. toentertijd) de gedachte en de gevoelens van het grootste deel van Nederland.
Die waren het allemaal eens , toen al, met Pim Fortuyn !! ( ZIE HET AANTAL STEMMEN DIE HIJ TOEN KREEG !) Dat is nu ook de reden ,dat het grootste deel van Nederland op de PVV stem! OMDAT geen één andere partij , de mening van het grootste deel van Nederland, vertegenwoordigt!
RARA….hoe kan het ,dat de politici DÁT niet “zien”?!
Thanks Ebru !!!!

Ruben Saul Dietz
Er spelen meer belangen mee, en daarom word het niet gezien.

Elsa Blaaser · Lelystad
Al die ellende is juist dankzij Fortuyn begonnen. Die man heeft het denkvermogen van een groot deel van onze bevolking verziekt. Ik – en vele anderen – waren maar wat blij dat hij er niet meer was, al had het natuurlijk nooit op deze manier moeten gaan.

Anneke Potter
Elsa Blaaser U mag uw mening natuurlijk ook hebben. Net zoals iedereen.
Maar ik ben het totaal niet met U eens.

Anna-Marie Lub · Hoorn
Elsa Blaaser Dat denkvermogen had de bevolking zelf al. U was blij dat hij dood was, ik vraag me af of er een fiks draadje bij u los zit ? Hoe kan iemand in vredesnaam blij zijn als er iemand dood is ? Of in dit geval afgeslacht ? En dan nog erachteraan “het had nooit op deze manier moeten gaan” Hoe dan wel ? Nog gruwelijker zoals Theo van Gogh ? U mag dit zeggen dankzij het vrij woord. Waar u dankbaar gebruik van maakt, maar liever niet voor het volk, die moeten gewoon hun mond houden, en luisteren naar de policore mainstream.

Rene Gerrits · Den Haag
Mooi gesproken en de spijker op zijn kop! Maar helaas voor onze samenleving is de 1e prioriteit van onze politici om hun eigen posities te behouden/verdedigen en worden maatschappelijke problemen professioneel genegeerd. Daarbij heeft deze regering niet eens de capacitieit om dit soort maatschappelijke problemen adequaat aan te pakken. De hele regering mist toch ruggegraat dus dat wordt em niet ,helaas. Maar desalniettemin, prachtig gesproken!

Helen Bruls-Turin
Tja als het volk zich niet druk maakt, waarom zouden zij dan hun schouders eronder zetten. Als ze maar een mooie baan krijgen na in de politiek het land te hebben verkloot… En als ze maar mee mogen doen met de machtigen der machtigsten…
Zelfverrijking en macht voor de politici en Spelen en brood voor het volk…

Ruben Saul Dietz
Ben erg benieuwd..

Leen Smit
Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist !!
Wij belastingbetalers van Nederland eisen van het schreeuwmeisje dat ze de gemaakte kosten door de Nederlandse overheid netjes terug betaald in plaats van de Nederlandse overheid daarvoor te laten opdraaien. Advocaatkosten, Ambassadekosten en de kosten van het ticket. Want ‘de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije’ was geheel het schreeuwmeisje haar eigen schuld.
Het schreeuwmeisje weet namelijk niet waar de “vrijheid van meningsuiting” overgaat in “belediging en schelden” Dat laatste is overigens haar “specialiteit” Het schreeuwmeisje verschuilt zich achter haar visitekaartje “columniste” Het schreeuwmeisje wat overigens geen echte Turkse is, haar voorouders zijn van NIET Turkse afkomst, begrijpt nog steeds niet waarom zij in Turkije voor een Rechter moet komen. Of weet zij het wel, maar durft ze er niet voor uit te komen, bang dat ze dan in Nederland door de politici en haar sympathisanten “anders” wordt aangekeken. Het schreeuwmeisje moet ophouden met het beledigen van mensen die moslim, Turk, Marokkaan of wat dan ook zijn. Het schreeuwmeisje moet weer gewoon gaan werken, moeten we tenslotte allemaal !

Gerry Lodewijk
Wat een vreselijk geblaat en leugens van u. Gewoon walchelijk.

Leen Smit
Gerry Lodewijk geen woord van gelogen. fijne dag verder.

Helen Bruls-Turin
Gerry Lodewijk Hij is een beetje dom…

Hans de Rijk
nou nou Leen, zeker gekort op je pensioen?

Mark Nederlof · Mark bij Vragen
” weet namelijk niet waar de “vrijheid van meningsuiting” over gaat in “belediging en schelden””

Lol gast, ga naar school, dan weet jje binnenkort misschien nog waar je over praat.

Nu duidelijk nog niet.

Fouad Boon
Leen Smit #HELD

Ron Blind
Hans de Rijk Nee, leentje reageert zo omdat hij graag will blijven BBQen in Turkije met zijn vriendjes…
Hoe noem je dat ook alweer….. Iets met stroop ?

John Nievelstein
Leen Smit, op de eerste plaats zou het je sieren als je voortaan enkel voor jezelf zou spreken in plaats van uit naam van ‘de belastingbetaler’……..wat weet jij er nou van wat de Nederlandse belastingbetaler wil.
Op de tweede plaats weet jij net zo min als 99,9% van de Nederlanders wat de staat der nederlanden wel of niet heeft gedaan en wel of niet heeft betaald. Ik weet niet of jij ooit verder bent geweest dan Giethoorn maar op elke ambassade hangt een overzicht waar je als buitenlander recht op hebt wanneer je in dat land in de problemen geraakt, financiële ondersteuning maakt daar geen deel van uit. Zolang ik het tegendeel niet onomstotelijk weet ga ik ervan uit dat dit ook voor Ebru van toepassing is. Jouw post hangt van insinuaties en gegis aan elkaar.
Op de derde plaats, jouw opmerking ‘Het schreeuwmeisje wat overigens geen echte Turkse is’ raakt kant nog wal, Ebru is een Nederlandse en geen Turkse, ze heeft géén Turks paspoort en heeft nu zelfs een procedure gestart om afstand van haar Turkse nationaliteit te doen.
Op de vierde plaats praat je over de haarfijne grens tussen ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘belediging en schelden’, door de dame in kwestie continue en zonder onderbouwing ‘Schreeuwmeisje’ te noemen weet je zelf blijkbaar ook niet waar die grens ligt want je beledigt in jouw post zelf.
En tenslotte Leen Smit, wanneer je een probleem wil aanpakken begin je bij het grootste gezwel en niet het kleinste, wanneer je van mening bent dat Ebru ‘de belastingbetaler’ iets schuldig is dan denk ik dat we eerst moeten beginnen bij ons geblondeerd ‘Schreeuwwitje’, deze maloot kost ‘de belastingbetaler’ meer dan 2 miljoen euro per jaar aan beveiliging enkel en alleen vanwege zijn grote bek…….en dit misselijkmakend figuur weet met onomstotelijke zekerheid niet waar de grens tussen ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘belediging en schelden’ ligt.

Antoinette Jarig
John Nievelstein Jammer van je laatste punt.

Mark Nederlof · Mark bij Vragen
John Nievelstein Daar sluit ik me bij aan Antoinette. Het hele eind is naar mijn mening goed behalve dat einde. Hij heeft debeveiliging niet nodig vanwege zijn grote bek maar omdat een groot deel van NL (mag jij raden welk deel) niet tegen kritiek kan en dan hun vlucht zoeken in geweld. Je draait de boel om. Als hij veel stemmen krijgt zal er wel een kern in zitten, als het echt onzin is druipt hij vanzelf af. Dat heet nou democratie. Wij bepalen dat, zij zelf niet.

En als ik dan eens kijk naar de peilingen zegt dat genoeg.

John Nievelstein
Mark Nederlof, ik begrijp precies wat je bedoelt maar ben het niet helemaal met je eens, immers heeft vrijwel geen enkele andere politicus 24/7 beveiliging nodig en ook zij leveren kritiek op zaken in de Nederlandse samenleving. Het gaat in mijn optiek niet om wat hij zegt maar om de manier waarop hij het zegt, daarbij komt nog dat hij telkens wanneer hij ‘bevraagd’ wordt om zijn uitlatingen geen fatsoenlijk antwoord geeft en zijn geroeptoeter verdraaid. Kijk enkel en alleen eens naar zijn uitspraken en vergelijk die eens met zijn stemgedrag in de tweede kamer….je schrikt je wild. Ik heb een…Meer weergeven

Leen Smit
John Nievelstein – Met dat laatste ben ik het helemaal eens. Het schreeuwmeisje kunnen ze het beste bij blonde greet stationeren want ze hebben beiden een grote bek.
Verder ben ik het oneens met: “”Ebru is een Nederlandse en geen Turkse, ze heeft géén Turks paspoort en heeft nu zelfs een procedure gestart om afstand van haar Turkse nationaliteit te doen.”” Zij heeft wel degelijk een dubbele nationaliteit, de Nederlandse EN de Turkse. Het paspoort doet niet ter zake want dat is maar een reisdocument. Haar Turkse Kimlik (Indentiteitsbewijs) wel.
Ze heeft nog geen procedure gestart om van haar Turkse nationaliteit af te komen. Ze woont in Nederland dus dat moet ze in Nederland bij het Turkse Consulaat regelen. Dat kan, maar in haar geval zal ze eerst de rechtzaak tegen haar moeten afwachten.

Leen Smit
Mark Nederlof – Bedankt Mark, ga ik op m’n 72ste niet meer aan beginnen.

Mark Nederlof · Mark bij Vragen
John Nievelstein Zij leveren idd ook kritiek op punten uit de samenleving, dat klopt. Maar het valt jou niet op dat ze stelselmatig zwijgen over juist dat bepaalde punt omdat ze bang zijn voor de reacties? Het enige waar die wel echt kritiek op leveren is het geld van ouderen en zieken en dat pakken ze stelselmatig af. Kijk eens naar Ede. Zelfs de politie pakt ze simpelweg niet want die hele broek zit vol met stront. Als ze ook kritiek gaan geven op die bepaalde groep hebben ze net zo goed bescherming nodig.

Leen Smit
John Nievelstein – Ik niet hoor John, Hij krijgt nog geen 25 zetels. Peilingen is het grootste kiezersbedrog.

Leen Smit
Ron Blind – Inderdaad Ron, met familie en vrienden.

Hans Weetjeniet
Ron Blind Iets met likken maar geen stroop tongue-emoticon

Elsa Blaaser · Lelystad
Gerry Lodewijk woont ze in Zeeland? (Walcheren)

Anna-Marie Lub · Hoorn
Trollalert smile-emoticon

Neslihan Yurt
Bufallo soldier,didnt like rasta.!!!!!!!!!!!!!!

Klein kind. Wie wilt er geen betere samenleving??????deze mensen hebben hun best voor je gedaan, maar wat krijgen ze terug stank voor dank??(je begint al aardig op een Nederlander te lijken,,nooit goed)
Dat ze daarmee reclame doen, so what het is ze gegunt.

Anneke Potter
Haha…..je kunt beter op een nederlander lijken dan op een turk….!!!
Als je nederlanders zo raar en slecht vind, waarom woon je er dan tussenin? Om te profiteren ofzo???

Anneke Potter
Yurt.; Lees mijn stukje….
Kun je nog wat van leren!!

Neslihan Yurt
Anneke Potter dit is nou wat ik bedoel anneke, als je mijn mening niet goed vind , dan krijg ik als antwoord wat doe je hier profiteren ofzo.of ga maar . meestal is het van rot op. En dan word er verlangt naar een betere samenleving.waarom telt onze mening niet.?? En ik profiteer niet van Nederland alleen van zijn taal ik woon al dik 20 jaar in Turkije permanent heb ook geen NL paspoort wees gerust weer 1 Turk minder. Wat fijn om een TURK te zijn , of je kunt beter op een geit lijken dan op een varken kan ook.

Neslihan Yurt
Anneke Potter vertel eens wat wil je mij leren.. Dat geert wilders voor moet komen vanwege marokanen uitspraak,dat dat dat niet mag in NL maar een Turkse staatshoofd uitmaken mag wel, wil je mij leren dat de Nederlanders op een referendum NEE stemmen maar het word toch een JA.,dat pedo clubs toegstaan is. Dat de zwaarste mafia rondloopt en dat jan voor 3 km te harden rijdn flink word aangepakt, dat een Trotse Turkse Nedelander alhowel ik geen NL Ppaspoort heb voel ik me half nederlands mijn mening uit het past jou niet.en gelijk mag oprotten , wat wil je mij leren moet ik precies als jou denken?? Dan word ik als commist uitgemaakt. Wat wil je mij leren. İn Turkije wonen meer dan 5 miljoen buitenlanders ook nederlanders moeten we ook zeggen oprotten . dat schelden en beledigen jullie normen en waarden zijn zegt al genoeg.. Beste anneke zolang je geen respect voor mij hebt kun je mij niks leren.

Mark Nederlof · Mark bij Vragen
Neslihan Yurt “,dat pedo clubs toegstaan is.”

Dat zijn de moslims altijd nog met hun kindhuwelijken, op voorbeeld van je grote leider met zijn kind van 6. Dat verwijt mogen en kunnen jullie Nederlanders echt niet maken zo lang je dat ondersteunt.

Neslihan Yurt
Mark Nederlof ..İk ben zeer zeer zeer zeer tegen seks met kinderen of het een moslim is of xx doet er niet toe.
Van kinderen moeten ze afblijven helaas in moslim landen gebeurt het ook mischien wel meer. Ben ik strengst op tegen als kan heel graag de doodstraf midden op straat. Maar niet gelijk je onrecht recht proberen te trekken. Als in Turkije een pedoclub toegstaan was werd die de zelfde dag met inhoud in brand gestoken. Da het in nederland mag of kan is ver boven mij . İn dit geval is een buitenlandse staatshoofd beledigen kinderspel.

Anneke Potter
Neslihan Yurt beste yurt…niks uit jouw stukje gaat nog over het stuk hierboven wat Ebru Umar heeft geschreven. Dáár hebben we het hier over ! En dát wil ik je uitleggen.
Én wat hier in het land allemaal gebeurd. En wat ik je dan óok uit wil leggen is dat Ebru Umar in het bovenstaande stukje , alleen maar de mening vertolkt van héél erg véel Nederelanders !Óok Turkese nederlanders o.a.! (die niks hardop durven zeggen in dit geval.)
En dus……wat ik je uit wil leggen …….nog steeds …dat ál die mensen achter Ebru staan én het daarom met haar eens zijn.
JÍj hebt het notabene zélf over “die Nederlanders” ……..laat me niet lachen !! Je bent in de war en hebt last van dat je denkt dat dit over buitenlanders gaat ofzo!?!?
Lees het stukje van Ebru nog maar eens goed!

Anneke Potter
Neslihan Yurt P.s. Lees je eigen stukje ! Daar staat in ::: “je begint al aardig op een Nedelander te lijken”….dat zeg jij tegen Ebru……TOCH?????? Wat bedoel je daar dan mee.
Ji voelt je net zo onterecht beledigd als die Recep Tayyip Erdogan van Turkije. WIJ ZEGGEN HELEMAAL NIKS GEKS . Kun je wel goed begrijpend nederlands lezen en/of schrijven?? Of voel je je nu weer beledigd?

Neslihan Yurt
Anneke Potter ik zal vanavond je mail netjes beantwoorden dan heb ik meer tijd. Mijn mening was politek den haag had zijn best gedaan voor ebru, dat was voor ebru niet goed genoeg. İk schreef mijn mening en jij zij op een nette manier ,of ik in nederland profiteerde of anders ga maar. Waarop ik zij Mijn mening telt niet blijkbaar,
İndien de meeste nederlanders geen lak aan de mening vd Turken hebben, dan is een betere samenleving of intergratie ver te zoeken. İk hoef niet zoals jou te denken .dat is vrijheid.ik blijf erbij ik ben absoluut geen fan van erdogan, maar tegen hem go fuck your self zeggen . Dat kan toch geen norm of waade zijn.
İedereen moet eerst bij zich zelf beginnn en als eerst jij anekke ipv den haag steeds uit te maken.
Vreslijk ik hoef maar iets te zeggen wat jullie niet aanpast. En gelijk opzouten en vd andere kanten vragen voor een beter samenleving

Wilma Vlinder
Neslihan Yurt waar bemoei je je dan mee, asl je in Turkije woont ! Zijn al genoeg bemoeials ( lees klikkers in Nederland , doeiiiii vanuit ons Nederland !

Anneke Potter
Neslihan Yurt voor mij hoef je niks meer te schrijven of te antwoorden, want ik lees het niet meer. Jouw stukjes zijn onsamenhangend en je spreekt jezelf steeds tegen. Het is niet meer te volgen waar je het over hebt. Het voegt ook niks toe. Misschien moet je je frustraties ergens anders spuien. Doe hier geen moeite meer.

Nico van Os · Werkt bij Geen
Lieve heldin
Je hebt helemaal gelijk maar vergeet 1 ding.
Volgens mij zijn ze alleen maar bezig met een solicitatieprocedure voor na dit kabinet.
Ga eens werken .is dan wel sinies.
Gr Nico

Helen Bruls-Turin
Helemaal gelijk. Ebru mag blijven grin-emoticon
Er worden altijd de verkeerde vragen gesteld, het liefst aan de verkeerde mensen over wat er in Nederland gaande is en de foute antwoorden worden geslikt als zoete koek. En het volk slaapt verder.
Terwijl Frankrijk een gigantische staking begint tegen het wanbeleid van de pro-EU regering, maken wij ons zorgen over welke goedkope zandbak-vakantiebestemmingen nog overblijven voor ons om toch onze vakantie te vieren.

Dirk van der Meijden
Als ik Ebru was zou ik willen weten hoeveel Nederlanders op dit moment wereldwijd ergens in de gevangenis zitten. Terecht of onterecht. Haar zaak is afgedaan, oud nieuws. Een natte krant bij de vuilknisbak. Als het goed is zouden Tweede Kamerleden zich moeten bezighouden met onheil dat op ons afkomt en waar zij misschien iets aan kunnen doen. Dan voorkom je dat er achteraf vragen gesteld moeten worden. Je kunt het grootste gelijk van de wereld hebben maar soms moet je gewoon je mond en de vingers op het toetsenbord in bedwang houden. Europa zucht onder de knoet van Erdogan en dan moet je de mond houden. Net als dat mijn ouders in de 2e WO ook hun mond moesten houden.
Je mag in dit land ook niet twitteren wat je wilt want dan staat de politie op de stoep.
U vindt dit allemaal niet kunnen? STEM DAN EENS OP EEN ANDER PARTIJ.
Zeker geen PvdA of VVD, dit zijn de ergste gedogers.

DG Neree
Haar zaak is zeker nog niet afgedaan. Er worden in Turkije rechtszaken aangespannen tegen haar en ze zal daar nooit meer haar familie kunnen bezoeken zonder gearresteerd en een paar jaar in de cel gesmeten te worden.

Elsa Blaaser · Lelystad
Wat een enge uitspraken! Vergelijkingen met 2e WO …. Je mag in dit land zeggen wat je wilt en dat moet vooral zo blijven!

Dirk van der Meijden
Elsa Blaaser
Ik ben begin oorlog geboren en heb dus één en ander meegekregen. Je mag in dit land niet zeggen wat je wilt. Als u of ik of iemand anders iets zeggen dat kan worden opgevat als haatzaaien en dat is al heel snel, dan krijg je veel mensen over je heen. Zet je verkeerd bericht op Twitter dan komt de politie je waarschuwen.

Leen Smit
Elsa Blaaser – zeggen wat je wilt is prima zolang het geen haatzaaien en/of beledigen is, dat staat in Art… van de Strafwet duidelijk omschreven, maar ja, daar hebben wij in Nederland lak aan.

Angelique Wessel
voor de politiek geld over het algemeen maar 1 ding en dat is de economie, er moet geld verdeient worden maakt niet uit hoe, niks geen menselijkheid . Dus de handelsbetrekkingen enz. met Turkije zal echt niet in gevaar worden gebracht.

Wilma Vlinder
Ben het helemaaaaaaaaal met je eens.

Wiljon Kesteloo · Owner bij Kesteloo Goat Farm
Top colum!

Jos van der Linden · Den Haag
En weer legt ze de vinger op de zere plek. Tja luisteren is moeilijk en lezen is dat ook. En zeker als je in de politiek zit.

Werner van Pruissen · Werkt bij Zelfstandig
Vraag de politici een- derde van twee-derde uit het hoofd te berekenen en je hebt antwoord op al je vragen. (of een definitie van integriteit – daar kun je helemaal een avondvullend program van maken en je blijven verbazen).

Walter Walraven Borst
Helaas, Ebru, het enige wat ze doen is zondebokken zoeken i.p.v. oplossingen zoeken en vooruit te kijken, zoals jij dat wil.

Chris Nierop
Vooruitzien is regeren, helaas regeert onze regering niet maar holt constand achter de feiten aan en roept dan “met de kennis van nu” om vervolgens weer in zeven sloten tegelijk te lopen. Niets geleerd dus behalve eigen straatjes schoonvegen en toewerken naar een netwerk, voor na het politiek bestaan.

Neslihan Yurt
Jullie hebben het steeds tegen de mensen uit het politiek, begin eens eerst met je zelf.
İk hb net een keurige mening geschreven, krijg als antwoord wat ik in Nederland zoek, dat ik eigenlijk beter weg kan.
Tis dat ik niet meer in Nederland woon. Maar als ik dit soort reacties dagelijks op mijn schotel krijg.
Dan is een betere samenleving of intregatie veel heel ver te zoeken is.
Begin eens met respect,

Luciënne de Gier · Boekhouder, kok, echtgenote, moeder enz enz bij Huisvader-/moeder
Goedemiddag, blijkbaar heeft u de afgelopen weken geen woord gelezen van de wat de nederturken hebben getwitterd anders had u gelezen dat juist deze groep weinig tot helemaal geen respect heeft !!

Luciënne de Gier · Boekhouder, kok, echtgenote, moeder enz enz bij Huisvader-/moeder
Leen Smit Vroeg ik u wat ? Nee dus ik wens geen woord met u te wisselen !!

Anneke Potter
Je zegt dat je een keurige mening hebt geschreven. Waarom staat er dan in hetvolgende’;
“” Je (ebru) begint steeds meer op een Nederlander te lijken.! Het is nooit goed)”” .
Je noemt Ebru een klein kind. En DAT noem jij een keurige mening??
Hallo zeg……! Dan heb jij toch wel heel andere normen en waarden en…..je haalt alles door elkaar. Misschien ben jij meer zo van ….; ik mag alles en jij mag niks ……..Advies;;….Lees jezelf terug.!

Leen Smit
Luciënne de Gier fijn, genoteerd.

Maurice Westerhuis · New Smyrna Beach High School
Ja lieve Ebruutje ik zal het allemaal graag aan je vertellen als je bij me komt zitten in Australie, waar ik naartoe ben gegaan na de moord op Fortuyn–dat luie en domme tuig in de regering is alleen maar met hun eigen portemonnee en ijdelheid bezig ..rechts…De VVD dient ondernemers die een slaatje slaan uit de asielbusiness en nepvluchtelingen en geeft nu international business zeggenschap in de politiek via Brussel. links…Dient de arbeider? (ga toch ’s werken PVDA stemmer!!!)…De Pvda …heeft het gore lef gehad…sterkste schouders -eerlijk verdelen gehuil-om het sociaal opvangnet vd arbeider voor de hele Islamitische wereld open te zetten…zodat deze inkomstafhankelijke voor die rooie kapitalisten kunnen stemmen..ze zijn Erger dan landverraad

Elsa Blaaser · Lelystad
Hadden al die Fortuyn-stemmers maar gedaan wat u deed: emigreren. Dan was ons land er nu veel beter aan toe geweest.

Hans Weetjeniet
Bravo

Rene Versteegh · Don Bosco Mavo
Ik vraag me niets meer af tegenwoordig

Jogchum Zwier
Mevrouw Ebru Umar is een troublemaker. Zij is een wijsneus die alles en iedereen uitlokt.
Gewoon een griezelig mens die kost wat kost in beeld wil blijven.
Klagen en zeuren.
Ondertussen stijgt haar marktwaarde en kan ze dik verdienen.

Wat een waarden en normen van veel Nederlanders weer.
Iemand die alleen maar kan schelden op allochtonen steunen..

Carla Linnenbank · Werkt bij RET Bus BV
Zo knasp van je, dat je dit allemaal aankan. Nederlanders van oorsprong???? Zelfs die durevn geen mening meer te hebben,Niet een ieder. Turkse mensen, die hier geboren zijn, ook geen mening, ook niet een ieder. Ik heb echt respect voor jou. Waar gaan we naartoe in deze wereld.

Leo van der Burgh · Parañaque National High School
misschien komen ze wel met een heel krachtige veroordeling, en gaat minister asscher de strijd aan om deze mislukte integratie tot een wergaloos succes te maken.

Hans Bergman · HZS
Ebru ik ben blij dat je bent vrijgelaten. Handen af van het vrije woord, alhoewel internet wel linke soep begint te worden. Internet vergelijk ik wel eens met de kroeg.

Jaap Sekeris · Werkt bij Kippenfarm
Er is maar èèn middel om deze afgezakte onderbroeken (Politici & Ambtenaren) een loer te draaien en te laten zien wat de bevolking wil: massal niet en ik herhaal niet stemmen. De Auggiasstal die dit geteisem op der lui geweten heeft moet met de botte bijl worden gesloopt. Ik dank u voor uw aandacht.

Veronica Smit
Goede column Ebru. Ik hoop dat er naar je geluisterd wordt.

http://m.metronieuws.nl/columns/2016/05/ga-es-werken