Diplomaat – Het leed van thuisblijvers: Ideale Zomergast, Rob Scholte

De meeste journalisten en columnisten zijn met vakantie dus het komkommernieuws viert hoogtij. Arnon Grunberg (onze correspondent in Amerika of zit hij nu bij zijn moeder?) en N. Dijkshoorn zijn allebei teleurgesteld in Zomergast Hans Teeuwen. Volgens hen had hij de boel moeten ontregelen. Grunberg noemt hem zelfs kleinburgerlijk en de nieuwe Fons Jansen (google die maar even). De beste Zomergasten in mijn herinnering waren Rob Scholte en Raoul Heertje die zulke interessante, grappige en goede fragmenten uit hadden gekozen dat ik de hele avond geboeid heb gekeken. Tv- of filmfragmenten, daar draait dat programma toch om? De keuzes van Teeuwen waren uitstekend, Moeder Theresa die standvastig tegen geboortebeperking was omdat ze liever stervende baby’s verzorgde. Het beschaafde en erudiete debatteren van Cristopher Hitchens. In plaats van schuimbekkend roepen: ‘Allah is groot, we kill you.’ Een verademing. Wat had Hans dan moeten doen? Een wind laten, de tafel omver gooien, stomdronken worden. Doe dat zelf maar, Grunberg, als je durft.
En vandaag staan er twee, TWEE, columns van de hand van Nico Dijkshoorn in De Volkskrant. Eén tv-recensie en één overlijdensbericht. En Nico, wat vind je van het heengaan van jazzicoon Rita Reys? ‘Ik heb haar ontmoet toen we samen optraden. Het was een tof wijf.’

Voor de mensen in het buitenland: Twitter ontplofte nadat Hans Teeuwen een sigaret had op gestoken. In de studio! Hij had natuurlijk zijn crackpijp mee moeten nemen, dan ben je goed bezig.

De Dagelijkse Zon, woensdag 31 juli 2013 op 00:40

http://aettiedek.blogspot.nl/2013/07/het-leed-van-thuisblijvers.html