Désirée Brakenhoff – Meesterlijk omgekeerd

Geachte redactie,

Kunstenaar Rob Scholte heeft borduurwerken op rommelmarkten gekocht, omgedraaid, gesigneerd en opnieuw ingelijst (VK, 30 april). Over de vraag of dit kunst is meet ik me geen oordeel aan, want daar heb ik geen verstand van.

Als bedrijfskundige kijk ik naar de zakelijke kant van het verhaal en daarbij valt mij het volgende op. Over het feit dat hij de borduurwerken voor een paar euro op de kop tikte zegt Scholte: ‘De wanverhouding tussen de prijs en de energie die het moet hebben gekost om het te maken, is enorm.’

Het lijkt mij dat deze wanverhouding, nu hij de werken voor duizenden euro’s per stuk te koop aanbiedt, nog steeds aanwezig is, maar dan (hoe toepasselijk) omgedraaid.

Désirée Brakenhoff, Epe

Ingezonden brief in De Volkskrant, dinsdag 2 mei 2016

http://www.volkskrant.nl/opinie/nutteloze-papierwinkel-voor-overwerkte-belastingdienst~a4292921/