Den Helder eo – ‘Brief verpleegkundigen bevestigt besluit verdwijnen Helderse acute hartzorg’

Den Helder – Een brief van de intensive care-verpleegkundigen over het verplaatsen van acute en meerdaagse klinische cardiologische zorg naar Alkmaar is het bewijs dat dit besluit reeds genomen is. Dat stellen de artsen dr. Rob Benink en drs. Peter Dijkgraaf die de brief wereldkundig hebben gemaakt.

De brief aan de Raad van Bestuur van de ziekenhuisgroep is op 28 juli geschreven door de Helderse verpleegkundigen op de intensive care en hartzorg. In de brief stelt M. van Nieuwkoop namens hen: ’Naar aanleiding van de bijeenkomst op 19 juli met de Raad van Bestuur willen wij als groep IC/CCU verpleegkundigen reageren op het bericht dat de maatschap cardiologie heeft besloten om alle acute en meerdaagse klinische cardiologische zorg voortaan uitsluitend in Alkmaar te behandelen. De argumentatie om tot dit besluit te komen heeft ons geschokt en verbaasd, mede omdat wij hierover geen signalen hebben ontvangen van de cardiologen’.

’Recent is ons verteld, tijdens een medewerkersbijeenkomst, dat de acute as ,,staat als een huis”. Juist als IC/CCU verpleegkundigen staan wij voor deskundige en professionele zorg voor onze patiënten; wij herkennen onszelf niet in de door de cardiologen genoemde argumenten en betreuren het dat wij niet zijn gehoord. Wij zijn van mening dat het verdwijnen van de acute en meerdaagse klinische cardiologische zorg een achteruitgang is van de kwaliteit van zorg voor de regio Den Helder. Het huidige locatieprofiel voorziet in de behoefte van een adequaat basisziekenhuis waarin een groot aantal specialismen zijn vertegenwoordigd. Wij uiten onze grote bezorgdheid dat uitvoering van dit plan het voortbestaan van een basis ziekenhuis in Den Helder bedreigt. Andere disciplines hebben de expertise nodig van de cardiologen bij hun patiëntenzorg. Graag willen wij meedenken over behoud van acute en meerdaagse cardiologische zorg. Een goed functionerende acute as is essentieel’, stelt van Nieuwkoop.

Dijkgraaf en Benink zien de brief als bewijs voor hun stelling dat de Raad van Bestuur op 19 juli aan het personeel wel degelijk heeft gemeld dat sprake was van een genomen en niet van een voorgenomen besluit. Het Helderse raadslid Michiel Wouters beaamt die lezing desgevraagd.

NHD, 7-8-2016, 15:19 (Update 7-8-2016, 15:44)

Reacties:

Theo Moras · Zijdewind
OPROEP OM PETITIE TE ONDERTEKENEN!
En zo steekt dus het wereldje heden ten dage in elkaar, overal list leugen en bedrog. Ook bij de bestuurders in de gezondheidszorg is het tot het zefde niveau gedaald als in de politiek. Vreselijk dat de gehele wereld lijd aan deze ongeneselijke ziekte die deze groot verdieners te pakken heeft genomen

Theo Moras · Zijdewind
Mens durf je nog televen in deze zieke samenleving?

Fred Kwast
Laat nu de Alarmbellen maar afgaan. Politiek, kom uit jullie zomerslaap !! Alles wordt hier met voeten getreden. Julli staan als JOKERS aan de kant en doen ogenschijnlijk niets ! Of wacht Koen soms weer net als bij de recherche op concrete plannen. Kom van jullie luie reet en doe iets.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28373127.ece/Brief-verpleegkundigen-bevestigt-besluit-verdwijnen-Helderse-acute-hartzorg?lref=L3

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image