Delano Weltevreden – ‘Ziel en zaligheid in watertoren’ + Commentaar: Fiks het!

‘Ziel en zaligheid in watertoren’

NHD, 28 januari 2017

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/?lref=menusub

Commentaar: Fiks het!

Die watertoren. Wat als? Wat als ze het in 2000 hadden gesloopt en er een appartementen complex voor in de plaats was gekomen?

Wat als een ander plan was uitgekozen? Projectontwikkelaar Rob van der Hooft wilde er een panorama restaurant van twee étages van maken met een skybar tegen het dak. Wat als het idee van aannemer Kees Jan Tuin en Algemene Woningbouwvereniging Nieuwediep op het gemeentehuis in goede aarde was gevallen: een gerestaureerde watertoren met koffiehuis/ijssalon en wintertuin op de begane grond, woningen in het midden en een restaurant met dakterras bovenin. Wat als?

‘Wat alsen’ heeft weinig zin. Er is een geschil met beoogd bewoner Koks over bouwkundige tekortkomingen. Zo ingewikkeld kan het niet zijn dat er twaalf jaar gesteggeld moet worden. Nu meldt het gemeentebestuur in de rechtszaal dat het nog maar de vraag is of Koks er ooit in komt te wonen. ‘We steggelen al zo lang over de zaak en verschillen nog steeds van inzicht.’ Het moet niet gekker worden. Kom op college. Doe waar je voor aangesteld bent en fiks dit. Dan mogen alle coalitiepartijen zich voor mijn part bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de borst kloppen  dat zij het hebben geregeld. De burgers willen een eind aan deze poppenkast. Dus fiks het!

NHD, 28 januari 2017

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/?lref=menusub

1 Comment

  1. Bekentenis: (lastig want ik schaam me hier voor)Heel lang geleden dacht ik ook even dat Christian Koks een dwarsligger was, want zo probeert ons dictatoriale gemeentebestuur hem steeds neer te zetten. Totdat ik Rob Scholte leerde kennen….Nu ik de zaak van Scholte tot in details (en daarin zit hem altijd het venijn)ken, weet ik wel beter. In Den Helder kun je alleen iets bereiken, als je je in likt in het maffia circuit dat deze stad in een dodelijke wurggreep houdt. Doe je dat niet, omdat je een normaal mens bent met een goede democratische instelling, dan gaat je toren omver of word je museum gesloopt. Het wachten is op meer mensen die wakker worden….

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.