Delano Weltevreden – ’Weinig te doen aan plastic troep op straat in Den Helder’ + Martijn Gijsbertsen – Nieuwediepers brengen vaker weg + Winnie van Galen – Grijze bak nog niet voor plastic

’Weinig te doen aan plastic troep op straat in Den Helder’

Plastic afval dat te vroeg aan de straat wordt gezet, kan soms leiden tot zwerfvuil.

Het gemeentebestuur van Den Helder ergert zich er net als buurtbewoners groen en geel aan, maar kan niet voorkomen, dat mensen hun plastic afval te vroeg aan de straat zetten. “Het is moeilijk de daders te achterhalen”, zegt Nies Schellinger van de gemeente.

En dus zie je op diverse plekken in de stad dagen lang plastic afval aan de daarvoor bestemde haken hangen. Dieren rijten de zakken soms open, wat weer leidt tot zwerfvuil in de betreffende buurt.

Zoals in de Sluisdijkbuurt, vertelt een buurtbewoonster. “Door de wind ligt mijn voortuin regelmatig vol plastic afval. Plastic wordt hier om de ene maandag opgehaald. Maar mensen onthouden alleen ’maandag’.”

De gemeente zit ook met deze kwestie in de maag, vertelt woordvoerster Schellinger.

“Ook wij vinden het vervelend, dat niet alle bewoners zich aan de regels houden. Voor zulk afval hebben wij een veegploeg rijden, die er alles aan doet om Den Helder schoon te houden.”

Duinoord

De gemeentelijke handhavers hebben deze week wel kunnen achterhalen wie bij strandslag Duinoord verantwoordelijk was voor het illegaal dumpen van afval. Tegen de dader is proces verbaal opgemaakt.

Noordhollands Dagblad, 15 juni 2018, 16:45

Reacties:

Denise Meuwese · Werkt bij Stoffenjunkie
Het lijkt er eerder op dat deze bewoners zo netjes afval apart gehouden hebben dat het niet meer aan de haken past. En op de grond trekken de meeuwen het zo open. Ook als je het op de juiste dag buitenzet. Misschien gewoon iedere maandag ophalen of toch maar niet meer vooraf scheiden want dat is volgens andere gemeentes toch goedkoper alleen HVC heeft er weer een ander idee over. :-(

Dirck Tabac · Tegenwerker bij UWV Hoorn
en dan nog fout plastic er tussen wegens matige informatie…en afgekeurd alsnog verbranden….

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/weinig-te-doen-aan-plastic-troep-op-straat-den-helder

Nieuwediepers brengen vaker weg

Helderse Courant, 19 juni 2018

Helderse Courant, 19 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Grijze bak nog niet voor plastic

Winnie van Galen - Grijze bak nog niet voor plastic, Alkmaarse Courant, 28 juni 2018

Alkmaarse Courant, 28 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=afval+Den+Helder