Delano Weltevreden – Watertoren Den Helder: 80.000 euro naar advocaten

DEN HELDER – In getouwtrek om de watertoren heeft de gemeente Den Helder inmiddels 80.000 euro aan advocaatkosten neergeteld.

Dat antwoordt gemeentelijk woordvoerster Mariana Oud op vragen van deze krant. Zij noemt het ’een hoog bedrag dat iedereen veel liever in het project zelf zou hebben gestoken’. ,,Maar de reden dat het zo hoog is opgelopen heeft alles te maken met het commitment van zowel het huidige als vorige colleges om er op een goede manier uit te komen. Dan heeft het recht zijn loop, rechters verdagen de zaak, dragen de partijen op opnieuw in gesprek te gaan en verdere onderzoeken te doen, en ondertussen blijft de meter lopen. Er is de gemeente veel aan gelegen om een vruchtbaar gesprek te voeren, zodat we uit deze kostbare impasse kunnen komen en de watertoren, een prachtig en markant object in het hart van onze binnenstad, eindelijk een functie kan krijgen. Er lijkt nu een opening te ontstaan om met elkaar het overleg weer op te pakken en echt tot een oplossing te komen. We zoeken samen met de vertegenwoordiger van de heer Koks naar de beste manier.’’

Na de restauratie van de uit 1908 stammende watertoren steggelde de gemeente eerst met aannemer Anbo uit Alkmaar over meerkosten.

Anbo wilde voor meerwerk zo’n 745.000 euro extra, maar de arbitrageraad voor de bouw bepaalde dat de gemeente uiteindelijk drie ton (inclusief rente en kosten) moest betalen. Met beoogd bewoner Christian Koks is de gemeente al tien jaar aan het halen en trekken over wie bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren. Wethouder Geurt Visser en Koks zeiden onlangs dat zij er graag snel uit willen komen. Visser gaat binnenkort met de tegenpartij in gesprek.

NHD, 21-5-2015, 22:55 (Update 21-5-2015, 22:55)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27402557.ece/Watertoren-Den-Helder-80000-euro-naar-advocaten_?lref=r_regionaal

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image