Delano Weltevreden – VVD wil burger meer betrekken + Eén optie + Ronald Boutkan – Formatie gaat verder in Turkije + DHA – Coalitie van 5 partijen, inclusief CDA en VVD + Nagel positief met Visser

VVD wil burger komende tijd meer betrekken bij besluitvorming

Als de VVD toetreedt tot een coalitie met Beter voor Den Helder, willen de liberalen serieus werken aan een andere bestuursstijl.

Dat zegt VVD fractievoorzitter Kees Visser. Carlo Assorgia van BvDH wil met VVD om tafel om na te gaan, of beide partijen voldoende vertrouwen hebben in samenwerking. Eerder sloot Assorgia VVD en D66 uit, omdat hij moeite heeft met wat hij ’hun hooghartige bestuursstijl’ noemde. De VVD wil het de komende tijd dus anders doen, zegt Visser. Betere communicatie tussen college en gemeenteraad is volgens hem cruciaal. “Het college moet goed uitleggen aan de raad en onze inwoners wat gedaan wordt en waarom dat gebeurt. We willen de bewoners meer betrekken bij besluitvorming. Als raad moeten we minder vergaderen en meer de straat op.”

Harmen Krul (CDA), heeft dinsdagmorgen een verhelderend gesprek gevoerd met Assorgia. “We zijn het met elkaar eens, dat CDA en Beter voor Den Helder het motorblok moeten vormen van een nieuwe coalitie. Carlo heeft nog niet volmondig ja gezegd tegen samenwerking met de VVD, maar is bereid over zijn eigen schaduw heen te stappen en het gesprek aan te gaan. Dat verdient heel veel respect.” Hij denkt, dat Seniorenpartij, Stadspartij en PvdA ook goede partners zijn.

Noordhollands Dagblad, 25 april 2018, 22:14

Arie A A Ruiter · Den Helder
Stadspartij en PvdA zijn geen goede partners.Dat hebben de kiezers al kenbaar gemaakt en die hebben altijd gelijk.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Het motorblok? Andere bestuursstijl?? Stadspartij, CDA en VVD hebben net samen met de burgemeester de nieuwe raad genegeerd, en Scholte verwijderd en zijn kunst ingepikt, zodat hij niet meer kan werken, en de openbare ruimte van de stad kan betreden. Hoe ongeloofwaardig. En dan voor 1 miljoen de ambtenaren verhuizen uit een goed stadhuis, totale verspilling, ook doorzichtig spelletje van de burgemeester. En Zeestad handhaven. Een enorme schaduw waar je niet overheen kan stappen, als Beter. Maak niet dezelfde fout als Trots en de Stadspartij, de rekening komt gegarandeerd. Je trapt nu in de val die het CDA van meet af aan open zette: eerst praten, dan blokkeren in de hoop dat Assorgia terug zou komen, en dan de conditie VVD erin gooien, o zo doorzichtige machtspolitiek.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Het Cda speelt een slim spelletje onder aanvoering van de Burgemeester om de VVD ook binnen boord te halen die ineens het licht heeft gezien .
4 jaar lang niet naar de burgers geluisterd en nu ineens wel .
En zo wordt je belazerd als kiezers .
En dan ook nog eens de Stadspartij en de PVDA erbij .
Dan zij we weer waar we vroeger waren .
Op deze wijze wordt BVDH zij nek omgedraaid .
En zijn de verkiezingen voor niks geweest .
Leg dat maar eens uit aan de kiezers .
BVDH trap er niet in .
Het zijn gluipers eerste klas .

Tjitske Biersteker · Hogeschool ijsselland
Als vanuit Turkije de coalitie wordt voorbereid, staan volgens mij vrijwel alle partijen buiten spel. Bizar!

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Tjitske Biersteker Inderdaad dit wordt allemaal geregeld door de oude coalitie .
Zij zullen er alles aan doen om weer aan de macht te komen .
En hebben lak aan wat de kiezers willen .
Jullie worden gewoon buiten spel gezet .
Het is te hopen dat BVDH niet in hun spelletje trapt .

Carla Brian · Wijktoezichthouder bij Vrijwilligerswerk
Lekker dan weer. BVDH gaat gezicht verlies lijden als zij niet aan hun afspraken houden voor de verkiezingscampagne. Burgers van Den Helder gaat nog minder vaak stemmen vrees ik. Ze hebben er nu al geen vertrouwen meer als ik de berichten zo lees. Alles blijft zoals het is…bah bah bah bah.

Adelheid Dekker · Sociale Academie
Zo, u gaat dus aan mij vragen of ik het fijn vind dat de gemeente een lichtmast met twee armaturen voor mijn woning heeft geplaatst. Nou, de koffie staat klaar.

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
Is dat de Gemeente wel geweest ?? Aan uw foto’s op fc book te zien , staan deze lichtarmaturen op de binnenhaven. En laat dat nu een provinciale weg zijn .

Jan Koeten
Meneer Visser klinkt als meneer Rutte… als IK maar op het pluche loop dan laat ik het stemvee weer in de kou zitten, maar nu nog niet nog even aaien en paaien want Ik zit er nog niet… alles voor de burger, gewone mensen volgens zijn grote roerganger Mark… ja, ja.
Meneer Visser… GEEN WOORDEN MAAR DADEN!!! Ik zou tegen de partijen willen zeggen… Kijk eens achterom in de spiegel… Wat u werd beloofd kreeg u niet… het werd een zure lolly… Bezint eer ge begint dus oogkleppen, oordoppen, pluche gedachten, dollartekens etc. INLEVEREN en ga eens met een frisse kijk rondkijken welke partijen er na de verkiezingen alweer een potje van hebben gemaakt… die moet je niet hebben.. Tjitske en andere betrouwbare en serieuze raadsleden die niet lopen te toeteren hoe goed zij wel niet zijn… die moet je misschien hebben… Dan komt er rust en vertrouwen en kan er verder ‘gebouwd’ worden. Jan.

Henk Klok
Dat heb ik vaker gehoord en iets van gemerkt….ongeloofwaardig deze partij

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/vvd-wil-burger-komende-tijd-meer-betrekken-bij-besluitvorming

Formateur Den Helder ziet maar één optie voor coalitie

Een coalitie tussen Beter voor Den Helder, CDA, VVD, Seniorenpartij en Stadspartij is volgens formateur Jan Nagel de beste Helderse coalitie.

Als deze poging mislukt, zal Nagel geen andere mogelijkheden onderzoeken. Dat staat in een persbericht dat de gemeente namens de formateur heeft verspreid.

Volgens Nagel heerst er tussen bepaalde partijen wantrouwen dat eerst moet worden weggenomen. Hij vindt het verheugend, dat de vijf fractievoorzitters zich willen inzetten om zijn voorstel te laten slagen.

Of de voorgestelde coalitie er komt hangt onder meer af van de fractie van BvDH. Die vergadert zaterdag over de samenwerking met de VVD, de partij die eerder werd uitgesloten. Bovendien wil CDA de PvdA er ook bij hebben, om met drie landelijke partijen een tegenwicht te kunnen vormen tegen de drie lokale partijen.

Noordhollands Dagblad, 25 april 2018, 17:50

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Oprotten met wat het CDA wil .
De PVDA is van huis uit altijd al een partij geweest die niet is te vertrouwen .
Zowel landelijk als lokaal .
En wie heeft nou eigenlijk de verkiezingen gewonnen JUIST de partij BVDH en niet het CDA .

Cor Dekker · Julianadorp
Wat een beschaafde reactie van de burgemeester van de toekomst.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Uit welingelichte bron heb ik vernomen dat maar twee mensen wisten van de voorgenomen ontruiming van het museum: de burgemeester en een hoge ambtenaar. Verder wist niemand in het stadhuis ervan, het kwam daar als een complete verrassing. Ook de wethouders werd niet ingelicht of geraadpleegd. Ook al zijn en blijven ze verantwoordelijk voor deze onbeschaafde en onbeschofte actie. Ze verdedigden die maandagavond krachtig. Niet in het nieuwe college dus. En de burgemeester hoort te vertrekken.
Natuurlijk is er maar één optie die rekening houdt met de verkiezingsuitslag, en dat is het meeste belangrijke: Beter CDA Seniorenpartij, CU, Behoorlijk Bestuur, behalve het CDA degenen die zich fatsoenlijk gedragen hebben, de 2x coupplegers (ook wat betreft museum) verdienen niks. Vooral niet zwichten voor de blokkades van het CDA. Die willen doorgaan met oud beleid, met zoveel mogelijk Haagse partijen.

Arie A A Ruiter · Den Helder
De raad, gehoord de beraadslaging, verzoekt het college,het vertrouwen in de burgemeester op te zeggen, en gaat over tot de orde van de dag. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/formateur-den-helder-ziet-maar-een-optie-voor-coalitie

Formatie gaat verder in Turkije

Den Helder – De formatie in Den Helder gaat verder in…Turkije. Formateur Jan Nagel heeft besloten morgen (woensdag) in gesprek te gaan met Kees Visser van de VVD. En aangezien zowel Nagel als Visser op dit moment in Turkije op vakantie zijn, wordt het gesprek daar gehouden.

Aldus meldt dinsdag een woordvoerster van de gemeente. Met Visser wil Nagel in gesprek over de mogelijkheden van een coalitie waarin zowel Beter voor Den Helder als de VVD plaats hebben. Daarmee doet Carlo Assorgia wat hij afgelopen zaterdag tijdens het radioprogramma De Week op Zaterdag al aankondigde: over schaduwen heen stappen. Alle partijen moeten wat Assorgia betreft water bij de wijn kunnen en willen doen en moeten stoppen met uitsluiten. En dus sluit ook Beter voor Den Helder niet langer de VVD uit.

Eerder wilde Beter niet met VVD en D66 om tafel en later viel ook het CDA af. De PvdA wil niet in een coalitie met de PVV, maar verder zijn er nog geen keiharde blokkades opgeworpen. Wel is duidelijk, dat het CDA graag met VVD verder gaat.

Den Helder Actueel, 24 april 2018 – 17:00

Reacties:

sukkels
24 april 2018 at 19:30
tichting heeft de worst gegooid maar dan moet je wel met de vvd gaan samen werken walgman oud wethouder vvd word de kiezer een mooije pizza gebakken beter voor assorgia op naar nul zetels over 4 jaar

RB
24 april 2018 at 20:02
de lange arm van Erdoğan?

Judge X
24 april 2018 at 20:10
Wat is jullie toekomstige trouwdatum, Peppie en Kokkie ? 😀

Kra
24 april 2018 at 22:26
Kan je het weer niet hebben dat je schoonvader wordt genoemd, Remco

Judge X
24 april 2018 at 23:00
Nog steeds last van ‘Krankheiten’ ? 😀

Boaz
24 april 2018 at 22:21
Assorgia is te klein om over zijn eigen schaduw te stappen; wat een farce BvDH.
Zoals al vaker gezegd den helder zal het pizzabakkersniveau niet onsteigen met dit geklungel

Henk van Kuijk
25 april 2018 at 00:04
De Haagse partijen maken tot in Turkije de dienst uit. Het lijkt erop dat Beter hun les niet heeft geleerd, na acht jaar. Dit is de weg naar 80% zetelverlies over 4 jaar. Want tel de burgemeester bij de Haagse partijen op. Hij doet wat hen uitkomt, Scholte, coffeeshop, verhuizing ambtenaren, doofpot schouwburg.

tjitskebiersteker
25 april 2018 at 07:31
Volgens de VVD gaan ze het nu beter doen: meer transparant. Vervolgens wordt de coalitievorming ver weg in Turkije voorbereid. Als je de vorming van een nieuw college dan zo belangrijk vindt, breek je je vakantie af en ga je je op die taak richten. Kennelijk staat nu ook het CDA buiten spel. Gelukkig is er nog een lid van de SPDH op vakantie in Turkije, die kan dan meteen betrokken worden. Het moet toch niet gekker worden!

Juul
25 april 2018 at 07:49
Dat gaat wat kosten in Turkije.

Kees Visser
25 april 2018 at 08:26
Beste Tjitske, ik zou met liefde mijn vakantie afbreken. Maar het is op verzoek van de heer Nagel zelf dat we hier afspreken.
Toen bekend werd dat de reguliere vergadering van de 23e niet door zou gaan hebben we snel een weekje weg geboekt. Juist nu omdat een later tijdstip alleen maar lastiger zou worden. Kleine Kees heeft nu mei vakantie. De heer Nagel is vandaag zijn vakantie begonnen. We zijn pas gisteren formeel uitgenodigd om te komen praten. Het kwam toevallig zou uit dat we elkaar hier konden treffen. De taxi betaal ik zelf hoor…
Overigens vond ik jou idee om met elkaar in debat te gaan over proces en inhoud in een openbare vergadering eerder al een heel goed idee.
Verder is juist iedereen via de heer Nagel op de hoogte gebracht van ons gesprek en staat het zelfs hier op DHA. Niks geheimzinnigs aan dus…
Als formatiegesprekken op enig moment daadwerkelijk gaan beginnen (en uiteraard dan met alle beoogde partners gewoon aan tafel) dan heb ik geen enkele moeite mijn vakantie af te breken. Ben maar een kort weekje weg. Verder zijn anderen binnen de VVD prima in staat de partij te vertegenwoordigen en sta ik dus niet alleen in het onderhandelingsproces.

Bodelo
25 april 2018 at 16:39
Prima reactie Kees.

Judge X
25 april 2018 at 17:05
Als het in Turkije toevallig zo uit komt ( tegenwoordig komt alles in Turkije toevallig zo goed uit ….) dan moet je het gewoon niet doen.
” VVD-perikelen ….”, ‘het komt toevallig zo uit’ dat ik er op NPO-politiek live naar zit te kijken. 😀

HaKatje
25 april 2018 at 08:50
Helder Kees Visser, fijne vakantie!

fFred
25 april 2018 at 10:03
En doe de groeten aan Kuzu en Denk !

Henk
25 april 2018 at 10:15
Wat een aanfluiting en belediging van de kiezer. Als je denkt dat het niet erger kan vergis je je toch weer. De mensen die niet op vakantie zijn kunnen natuurlijk ook gesprekken gaan voeren zonder die heren.

HaKatje
25 april 2018 at 10:59
Misschien nog even goed lezen? Het valt allemaal nogal mee.

Henk van Kuijk
25 april 2018 at 10:23
Alleen Rob Scholte mag maar tot 200 m van het hotel komen…..

RB
25 april 2018 at 11:16
heeft DB net toegezegd dat hij het rustig aan gaat doen op dit forum komt HvK er in met onzinnige knutselaar reacties, het stokje overgenomen?? …….

Henk van Kuijk
25 april 2018 at 12:19
Je denkt toch niet dat ik me door ene RB laat wegjagen? Al zit ik nu even in Turkije, kort weekje… wees niet ongerust.

HaKatje
25 april 2018 at 15:40
Henk, jij ook een fijne (virtuele) vakantie!

Judge X
25 april 2018 at 11:53
Tjitske Biersteker heeft volkomen gelijk, de politieke gesprekken betreffende informatie en formatie dienen zich voor alle deelnemers af te spelen in de zelfde setting te Den Helder.
Eén partij en/of persoon ontmoeten in een andere zetting, waarin het persoonlijke hoofddoel was “vakantieviering”, moet je niet willen.
Er komen in ieder geval eind deze week 2 personen uit Klein-Azië terug met hetzelfde “goed-gesprek-warme-zon-pina-colada-gevoel” en het is dus maar de vraag of dit de weerstand tussen de partijen niet alleen maar meer op scherp gaat zetten, of dat Assorgia zich nu politiek uit laat kleden en opnieuw ingepakt gaat worden.
Het leid voor mij geen twijfel, dat het initiatief tot ‘Het Turkse overleg’ van grote Kees komt, want meneer is erg voorspelbaar ….

fFred
25 april 2018 at 15:02
Gaat de achterkamerpolitiek nu ook al de grens over ?

Anton Hagen.
25 april 2018 at 15:31
Ze gaan ook nog bij Erdoğan op de thee om hem uit te nodigen voor een verkiezingstoespraak voor alle Turkse inwoners alhier.
Ook Recep Tayyip Erdogan moet het van achterkamertjes hebben net zo als onze plaatselijke machthebbers.
Om met Dick Berts te spreken:Den Helder is verloren!
Maar dat krijg je dus als maar 48% van de stemgerechtigden gaat stemmen!!

George
25 april 2018 at 16:18
De vorige formateur deed “het”voor 1000 euro. Deze voor reiskosten vergoeding.

Gertjan
25 april 2018 at 18:48
Ik snap niet dat er nog gewone mensen zijn, die dus geen multinational of ander groot corrupt bedrijf hebben, die vertrouwen hebben in de VVD. Van deze partij is wel het meest duidelijk dat ze er alleen voor zichzelf zitten, dat is landelijk maar zeker ook lokaal. In het land waar de democratie gewoonweg niet bestaat zitten ze stiekem hun plannetjes alweer te bekonkelen voor een stad waarin de democratie ook niet bestaat. Multinationals zijn er niet veel in deze gemeente, blijkbaar wel veel met een corrupt bedrijf, anders had de VVD nooit zoveel stemmen kunnen hebben, en dat de gewone mensen niet zijn wezen stemmen helpt natuurlijk ook niet echt.

Joost
26 april 2018 at 03:52
Walgelijk zijn de mensen die naar een fascistisch land als Turkije op vakantie gaan.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/formatie-gaat-verder-in-turkije/

Nieuwe optie: coalitie van 5 partijen, inclusief CDA en VVD

Den Helder – De twee grootste partijen, CDA en Beter voor Den Helder, hebben elkaar dinsdag goed in de ogen gekeken. Een positief gesprek was nodig om het vertrouwen weer terug te winnen. Dit na de breuk tussen beide in de afgelopen coalitie onderhandelingen.

CDA voorman Krul ging met een groot compliment in zijn binnenzak het gesprek aan met Assorgia: “We vinden de opening om met de VVD om tafel te gaan een geweldige stap in de goede richting. Dit getuigt van groot staatsmanschap.” Assorgia is pragmatisch: “Ik onderschrijf ten volle het rapport Huibers (vorige formateur), waarin een coalitie tussen lokaal en landelijk wordt geadviseerd. Wij hebben gemerkt, dat dit alleen haalbaar is met én CDA én VVD. Maar, we zijn er nog niet.”

Assorgia meldt nadrukkelijk, dat eerst een goed gesprek moet plaatsvinden tussen beiden en de fractie van Beter. Krul treedt daarbij graag op als verbinder tussen beiden. “Wij vertrouwen het CDA en verwachten, dat we samen het gezicht van de nieuwe politiek kunnen vormen”, aldus Assorgia.

Advies Nagel

De laatste ontwikkelingen zijn het directe gevolg van het eerste advies van formateur Jan Nagel. Nagel stelt voor te starten met een coalitie van 5 partijen: Beter voor Den Helder, CDA, VVD (als drie grootste winnaars van de verkiezingen), aangevuld met twee lokale partijen, de Seniorenpartij en Stadspartij Den Helder. Deze samenstelling is volledig in lijn met de wens van Assorgia voor een brede coalitie van landelijk en lokaal, vooral met een sociaal gezicht en bestuurlijke daadkracht.

Het CDA sprak aan Assorgia de wens uit om de PvdA te betrekken bij de gesprekken, zodat het ‘landelijk blok’ een mix is van links en rechts. Daarmee is de coalitie goed voor 20 zetels. “De intentie om de drie grootste partijen te verbinden doet recht aan de uitslag van de verkiezingen”, aldus Krul: “De handreiking van Carlo Assorgia is een groots gebaar.”

Dean Helder Actueel, 24 april 2018 – 17:05

Reacties:

TEDXDH
24 april 2018 at 17:13
Geweldig gebaar van Carlo! Het zal niet makkelijk voor hem zijn, maar het is wel het bewijs dat hij over zijn schaduw kan stappen: ”Beter voor Den Helder”!!

Hans Boskeljon
24 april 2018 at 17:49
Senioren inruilen voor de PvdA en verder niks meer aan doen…

Ad
25 april 2018 at 17:02
nooit meer pvda

Optimist
24 april 2018 at 20:10
Hans…..je hebt gelijk PvdA i.p.v. Senioren partij. De heer Duynker heeft geen enkele politieke ervaring. De PvdA is voor iedereen in Den Helder en niet voor een doelgroep waar ik overigens ook toe behoor…… Senioren.

Judge X
24 april 2018 at 20:21
Hans Boesskeljon is een PvdA-wolf in GL-schaapskledij.

DramFull
24 april 2018 at 20:22
Niet iedereen is arbeider in Den Helder Optimist 😉

Marinus Vermooten
24 april 2018 at 20:38
Verbinden senioren en jongeren is een kernpunt waar de Seniorenpartij zich graag voor inzet. Er zijn overigens in het verleden uitstekende wethouders geweest die zonder enige politieke ervaring een goede bijdrage aan onze gemeenschap hebben geleverd. In mijn twee boeken geschiedenis Gemeentepolitiek Den Helder kan ik een reeks personen noemen uit de periode 1860-2010, waaronder van KVP/CDA en PvdA huize (Jan van Eeden), die onder de noemer zonder politieke ervaring het er uitstekend van afgebracht hebben, Maar dit ter zijde.

sukkels
24 april 2018 at 21:14
duynker heeft alleen maar vijanden door zijn gedrag als ambtenaar in den helder ondernemers pesten en bekeuren die onkunde van hem heeft hem zijn baan als ambtenaar in den helder gekost van zijn treven om de burgemeester onderuit te trappen

Marinus Vermooten
24 april 2018 at 21:54
In het woordenboek staat sukkel voor domkop, slappeling. Mocht sukkels je werkelijke achternaam zijn dan zou het wenselijk zijn bij de burgerlijke stand je achternaam te veranderen. Tenzij die achternaam graag op je zelf wilt slaan
Dat is uiteraard je goed recht
Sukkel is overigens ook een oude naam van varkensgras
misschien komen we elkaar ooit in carnaval vermomming als sukkel en hofnar tegen. Heel fijne avond verder,

sukkels
25 april 2018 at 21:13
wat ben je meneer vermooten

fFred
25 april 2018 at 16:54
Vraagje, Waarom heeft dan niet iedereen gestemd op die anderhalve tand partij ?? Landelijk en plaatselijk , zet de PVDA geen schop meer in de grond. Zij zijn niet eens meer in staat hun eigen graf te graven .

Ad
25 april 2018 at 17:03
pvda voor iedereen ??????

Marinus Vermooten
24 april 2018 at 20:23
Bemoedigend waarbij zowel CDA, VVD, Beter Voor Den Helder, Senioren Partij en Stadspartij over de schaduwen stappen die Den Helder een positieve uitstraling zal bieden waar onze bevolking recht op heeft.

Judge X
24 april 2018 at 20:32
Ik zie een slechte verdeling van 11 zetels oude coalitie in combinatie van 9 zetels oppositie, waar de Christen Unie bij aangesloten zou moeten worden voor een goede balans.

Arie
24 april 2018 at 23:10
En dat moet allemaal wethouder worden? Het mag kennelijk wat kosten.

Gekke Henkie
25 april 2018 at 09:52
Inderdaad Arie, het mag wat kosten. Ze zijn bijna allen tuk op een wethouderszetel. Niet zo gek ook; zevenduizend euro bruto in het handje, wie wil dat niet? En of ze berekend zijn op hun taak? Wat maakt het uit. Als de schoorsteen maar rookt. Als je zo’n Odd Wagner, of hoe die man ook mag heten, aan het werk ziet en het hoort mompelen en haspelen, dan hou je je hart vast: kan zo’n persoon de gemeente op waardige wijze vertegenwoordigen? Lijkt me niet. Of neem zo’n Kos, die het liefst zelf het woord neemt om dat nooit meer af te staan, zo graag hoort hij zichzelf praten: de grote communicator in eigen persoon… De kans is groot dat ze zomaar weer op hun post terugkeren. Maar al doen ze dat niet, dan zijn er wel weer andere onbeduidende figuren die hun slag slaan en bereid zijn om voor zeven mille per maand hun principes en achterban te verloochenen. Leer mij de heren en dames politici kennen….!

Henk van Kuijk
25 april 2018 at 12:29
Positieve uitstraling?? Drie van de vijf negeerden de nieuwe raad op ondemocratische wijze, onlangs. Onbeschaafd en onbeschoft. Ze zouden op 200 m afstand van het stadhuis horen te blijven. Ze moeten nu een enorme schaduw juist herstellen.

fFred
25 april 2018 at 09:15
Zoiets , noemen ze nu , in het pak naaien. De stedelijke partijen , hebben de verkiezingsuitslag weer bij de grote landelijke partijen op schoot geworpen.

’t Kraaiennest
25 april 2018 at 10:38
Waarom ook D66 niet laten aanschuiven. Lolke wil ook nog wel wethouder worden. Dan is de oude arrogante kliek weer compleet.

Glijn
25 april 2018 at 11:38
Laten we vooral niet vergeten dat de Senioren Partij 2 zetels heeft gewonnen.
De PVDA gelijk gebleven en met 2 zetels mag dat gezien het verleden als verlies beschouwd worden.
dhr Duynker en mevr. van Driesten vormen een prima team om de vernieuwing in de helderse politiek gestalte te geven .

Judge X
25 april 2018 at 15:58
Ik heb mij eerder een zeteltje verrekend; een deel oude coalitie, zou in de in het artikel voorgestelde combinatie op 11 zetels komen en een deel oude oppositie (daar mogen we de seniorenpartij toch wel toe rekenen) op 8 zetels, daarmee zou de samenstelling van deze coalitie geen recht doen aan de verkiezingsuitslag, zeker niet gezien de aanwezigheid van de Stadspartij in het geheel.
Ergo; “deze voorgestelde coalitie is in onbalans !”.
Wil je de coalitie klein houden, met transparantie, nauw contact, een goed informatie-verkeer met de gemeenteraad en inspraak en participatie van de burger, dan kunnen BvDH en CDA misschien beter met z’n tweeën een coalitie vormen en instemming met of afkeuring van hun beleid overlaten aan een brede ‘oppositie’.
~~~~
Dit zegt Harmen Krul in zijn inleiding van het verkiezingsprogramma CDA 2018-2022 Citaat:
~~
“Bij elkaar komen is het begin, bij elkaar blijven is de vooruitgang en met elkaar samenwerken is de sleutel tot succes”.

” Vanuit dit principe bedrijf ik politiek. Politiek is samenwerken, ongeacht partij of standpunt. Politiek is elkaar het licht in de ogen gunnen. Samenwerken om het leven van de inwoners beter te maken.
Om de angsten en verlangens van alle inwoners, jong of oud, rijk of minder rijk, werkend of werkloos, te vertalen naar degelijk beleid waar de stad beter van wordt. Den Helder kent vele kansen, maar zoals elke stad ook vele uitdagingen. Wanneer we deze kansen en uitdagingen willen aanpakken, zullen we dat samen moeten doen “.

“U verdient een gemeenteraad die samenwerkt, die zich over trots heen zet en voor u aan de slag gaat”.
~~~~
En onder CDA Lokaal van hun verkiezingsprogramma zeggen zij Citaat:
~~
” CDA Den Helder vaart een nieuwe koers. Een koers met focus op verandering.
Een dusdanige verandering dat het geluid van inwoners en organisaties centraal zet.
Een verandering in de wijze waarop onze stad politiek bestuurd wordt.
Een koers waarin het draait om samenwerking en niet om tegenwerking.
De burger bepaalt, de politiek vertaalt!
De Helderse politiek moet terug naar de basis, terug naar waar het allemaal om draait: Om jullie, want jullie maken deze stad.
De afstand tussen de inwoner en de politiek moet gedicht. Jullie stem moet weer centraal staan in het gemeentebestuur. Onder het motto ‘De burger bepaalt, de politiek vertaalt’, knokken wij ook voor jouw geluid. Het geluid van inwoners, organisaties, bedrijven en mensen van de werkvloer.
Het wordt tijd dat het gemeentebestuur het positieve voorbeeld van de stad volgt en samen met de inwoner de stad laat groeien. Dit vinden wij niet vanwege de verkiezingstijd, niet omdat het mooi klinkt, maar omdat jij hierom vraagt en wij het ook écht zo voelen.
Wij gaan de politiek positief beïnvloeden en wij zullen samenwerken voor een nog mooiere stad. Dit vanuit onze basisgedachten van een democratische partij met haar fundament in de christelijke normen en waarden. Wij zijn er voor iedereen! “.
~~
” Wij zijn er voor iedereen “. Ik zou zeggen laat het eindelijk eens zien Harmen-CDA-Krul !
~~
https://d2vry01uvf8h31.cloudfront.net/Afdelingen/Noord_Holland/Den_Helder/Verkiezingsprogramma/Definitief%20programma%20CDA%20Den%20Helder%202018-2022.pdf

Gertjan
25 april 2018 at 18:37
Dus er verandert niks blijkbaar, had ik wel verwacht. Schuiling blijft aan de macht, gesteund door VVD en CDA (en D66 als oppositie) en de Stadspartij zal ook wel helpen om BVDH ten gronde te richten zodat D66 weer uit de oppositie kan komen en ze samen verder kunnen gaan met het vernietigen van Den Helder. Ja leuke opgeknapte stadhart met gebouwen van WSDH waar ze ook nog een lekker aan kunnen verdienen, maar sfeer en cultuur hoort daar niet bij. Bij een volgende verkiezing stem ik op een partij die voor een fusie is met de buurgemeenten, alleen om van dit zooitje af te komen, want anders zie ik dat voor de komende decennia niet gebeuren, op wie je ook stemt binnen Den Helder. Kijk nu ook een landelijk naar VVD en CDA, lekker betrouwbaar maar weer, memo’s weg maken en ontkennen terwijl ze zelf geschreven hebben. Ik hoop dat BVDH zich alsnog bedenkt en gaat voor een coalitie zonder die corrupte gribussen van de landelijk partijen, die alle met dubbele agenda’s werken.

DramFull
26 april 2018 at 01:09
Hoe de coalitie ook wordt, we moeten van die megalomane en narcistische Schuiling af.
Een echte burgemeester een bruggenbouwer die zelf polshoogte neemt en persoonlijk benaderbaar is.
Is dat mogelijk?

https://denhelderactueel.nl/2018/04/nieuwe-optie-coalitie-van-5-partijen-inclusief-cda-en-vvd/

Jan Nagel positief na gesprek met Kees Visser

Den Helder – Formateur Jan Nagel heeft woensdagmiddag langdurig gesproken met VVD-fractievoorzitter Kees Visser. Deze heeft benadrukt dat hij een college wil, dat krachtig kan besturen en een vernieuwende politiek gaat voeren gedurende de komende volle vier jaar. Hij ondersteunt het voorstel tot collegevorming zoals dat voor ligt.

Die coalitie moet dan bestaan uit Beter voor Den Helder, VVD, CDA, Seniorenpartij en Stadspartij. Die combinatie is samen goed voor 19 van de 31 raadszetels. Komende zaterdag vergadert de fractie van BvDH. Waarschijnlijk zal, net als dat eerder tussen BvDH en CDA gebeurde, er ook een gesprek tussen BvDH en VVD moeten plaatsvinden.

Formateur Jan Nagel constateert, dat er bij diverse partijen wantrouwen heerst, dat eerst weggenomen moet worden. Verheugend vindt hij wel, dat alle vijf betrokken fractievoorzitters hebben verklaard zich voor dit te vormen college te willen inzetten. Het is een college, dat recht doet aan de verkiezingsuitslag, een vernieuwende politiek moet gaan voeren en doordat de winnaars en drie grootste partijen deelnemen, kan zorgen voor het stabiele bestuur wat Den Helder dringend nodig heeft.

Jan Nagel zal geen andere mogelijkheden meer onderzoeken.

Den Helder Actueel, 26 april 2018 – 16:54

Reacties:

Judge X
25 april 2018 at 17:32
Waar moet je de winnaars binnen de Stadspartij zoeken en waar is de winst van de VVD in gelegen ….?

fFred
26 april 2018 at 16:08
In de Kroeg.

fFred
25 april 2018 at 17:49
Men voelt gewoon aan , dat Kees Visser de “macht” ruikt. En dicteert alvast dat hij !!!! een bestuur wil dat krachtiger gaat besturen. HIJ !!!! Alsof de VVD aan de macht is ! Hij heeft nog geen vinger gekregen of hij trekt je hand er al af.

RB
25 april 2018 at 18:07
niet te geloven dat er nog steeds mensen zijn die de VVD nog maar voor één cent vertrouwen…….

Judge X
25 april 2018 at 18:11
U bedoelt waarschijnlijk géén cent ….
Zo’n gezegde is toch ècht lagere-schoolwerk hoor …. 😉

HaKatje
25 april 2018 at 21:29
Het mooie is dat mensen creatief zijn en dat taal beweeglijk is en dat ermee gespeeld mag worden.

DramFull
26 april 2018 at 01:47
Bewegelijk ook 😉

Monique_K
26 april 2018 at 08:24
Gezien het feit dat er blijkbaar mensen zijn die de VVD toch nog (willen) vertrouwen en het vormen van een coalitie met hen overwegen, is deze variatie op een oude gezegde wel toepasselijk.

Henk van Kuijk
25 april 2018 at 19:26
Natuurlijk is er maar één optie die de richting van de kiezer volgt: Beter CDA Senioren CU Behoorlijk Bestuur= 16. Die richting hoort bepalend te zijn, en niet verliezers belonen. Of zwichten voor de druk van het CDA om de 2xcouplegers (ook met de zaak Scholte) aan de macht te laten komen.

Hans Boskeljon
25 april 2018 at 23:42
Wat doet behoorlijk bestuur nu in dat rijtje Henk… Die hebben amper de kiesdrempel gehaald…Ook niet echt winnaars te noemen lijkt me… ik hou het op Beter, CDA, VVD, PvdA en Stadspartij… (De laatste is nu eenmaal iets stabieler dan de CU van Biersteker…)

Fred
26 april 2018 at 08:40
Stabiele verraders heb je ook. Alleen de naam stadspartij al , doen je haren rechtop staan.

Henk van Kuijk
26 april 2018 at 13:05
Michiel Wouters behoort tot de weinigen van hoog niveau in de gemeenteraad. Helaas niet GroenLinks dat vrijt met het Haagse blok de laatste jaren, en de democratie uit het oog verliest, het poetst de schoenen van een slechte burgemeester. Michiel kan prima wethouder zijn in eigen stad, van eigen grond, geen passant die weer verdwijnt. En de Stadspartij stabiel noemen na de afstraffing van de kiezer is onbegrijpelijk.

Gekke Henkie
26 april 2018 at 14:11
Ha, dat zou-ie wel willen, wethouder worden. En als Wouters dat zou lukken, waar het niet naar uitziet, dan is hij van hetzelfde laken een pak als die vertegenwoordigers van het ‘Haagse blok’, waar u zo op afgeeft. Dan gaat hij door de knieën om de schoenen van de burgemeester te poetsen. Meneer heeft zijn hele leven bij de marine gediend is nogal gevoelig voor gezagsverhoudingen. Het is allemaal één pot nat…

DramFull
26 april 2018 at 00:45
Behoorlijk bestuur is wel eerlijk oprecht… anders grijp ik hem bij zijn strotje 😉 (tis maar een klein mannetje) eigenlijk ben je wel van het padje af Boskeljon, waar jij het op houdt is geen optie en worden we als inwoner niet beter van dat heeft het verleden wel bewezen.
Dus VVD en Stadspartij daar kunnen we opzeker zonder, de CU moet eens wat “kloten en tanden” laten zien maar dat zit niet hun aard vanwege geloof, zo jammmer wel eigenlijk.

Dick Berts
26 april 2018 at 12:26
Ik roep al jaren dat Den Helder een maffiagat is. Niemand die dat wil geloven, laat staan dat iemand het durft te onderzoeken. Wie het ook meteen door had: Rob Scholte. Dat gaf een enorme band tussen ons, maar het betekent niet dat ik hem in alles steun. Als je Rob goed kent, dan is het een schat, maar hij heeft wel een trauma en is niet de makkelijkste. Ik heb laten weten, dat ik er klaar mee ben om onophoudelijk de strontkar over me heen te krijgen. op deze site en dat ik daarom alleen nog bij hoge uitzondering ga posten. Die uitzondering kwam sneller dan ik dacht. Gisteren het memo-debat gezien? Rutte is voor de zoveelste keer als AARTSLEUGENAAR door de mand gevallen. De corrupte staatsmedia en de Tweede Kamer maken er weinig van. Zelfs een foei-motie (niet eens eentje van wantrouwen) haalde geen meerderheid. Wat ik jullie na dit kamerdebat wil vragen; Zou het kunnen dat Rob Scholte hier totaal vernaaid is door de gemeente? Ik ken het antwoord op die vraag. Om het jullie duidelijk te maken zou ik een lezing van een paar uur moeten houden met alle dossiers erbij, want het venijn zit hem altijd in de details. Het fanatisme waarmee ik de zaak Scholte hier aan de kaak heb proberen te stellen, zit hem niet zozeer in mijn vriendschap met Scholte. Vriendjespolitiek is in Den Helder zo normaal geworden, dat iedereen altijd alles op vriendjespolitiek gooit, maar er zijn echt nog uitzonderingen. Ik was zo fanatiek, omdat ik al jaren door heb dat we in dit land van Den Haag tot Den Helder met een maffiose en totaal onbetrouwbare overheid te maken hebben. DAAR ligt mijn onmetelijke zorg. Via Twitter merk ik, dat er langzamerhand meer mensen wakker worden. Den Helder komt helaas nog niet veel verder dan het onthoofden van de brengers van het slechte nieuws….

Test1234
26 april 2018 at 15:00
Bladiebladiebla complotje hier complotje daar en nu vlug immigreren maar.

Ed
26 april 2018 at 16:30
Dick, als u Den Helder, als stad, een cijfer mocht geven wat zou dat cijfer dan zijn?

Hans
26 april 2018 at 17:15
Dickie, je zou toch stoppen met het kramen van onzin op deze site.
Beetje slap om nu alweer van je belofte terug te komen.

Dirk
26 april 2018 at 17:20
Volgens mij heeft Dick beloofd niet meer op vervelende persoonlijke aanvallen te reageren

RB
26 april 2018 at 18:02
die radiostilte heb je niet lang volgehouden……

Kees Jan
26 april 2018 at 14:57
Met de VVD aan de macht blijft het Palermo aan het Marsdiep. Alleen met het vertrek van VVD Burgemeester Koen Schuiling, kan Kees Visser zich een zeer klein beetje geloofwaardig maken. Laat hij hem zitten, dan gaat ook onze Kees Visser weer zijn belofte breken dat hij meer naar de burgers wil luisteren.
Kees Visser, Je wordt alleen geloofwaardig als je nu luistert naar de inwoners voordat je de coalitie in stapt. Stuur burgemeester Koen Schuiling direct naar huis! Koen Schuiling maakt meer kapot dan Den Helder lief is: Rechtzaken Onkruidbestrijding, Rob Scholte Museum, Watertoren, Dhr. Marinus (Huisduinen), Johanna Krul (R.i.P.) en vele andere zaken…

Judge X
26 april 2018 at 15:25
Precies Kees Jan, ik vrees op deze basis binnen 3 weken een coalitie SSchuiling en kort daarop een demasqué.

Monique_K
26 april 2018 at 15:42
Ik vrees een herhaling van de vorige keer, binnen één jaar ploft de coalitie en dan krijgen we er eentje terug met CDA(5), VVD(4), PVV(3), PvdA(2) en D66(2).

Kees Jan
26 april 2018 at 15:52
Nee, het wordt dan CDA, VVD, D66, PvdA, Stadspartij en GroenLinks

https://denhelderactueel.nl/2018/04/jan-nagel-positief-na-gesprek-met-kees-visser

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Nagel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser