Delano Weltevreden – Voormalige Advocaten van Rob Scholte Verliezen Het in de Rechtbank van de Gemeentelijke Deurwaarder, die heeft Niet Onrechtmatig Gehandeld, zegt de Rechter

Koen van der Meer van Deurwaarderskantoor Van der Meer & Philipsen (1) (foto De Ondernemer)

Koen van der Meer van Deurwaarderskantoor Van der Meer & Philipsen (2) (foto LinkedIn)

Voormalige Advocaten van Rob Scholte Verliezen het in de Rechtbank van de Gemeentelijke Deurwaarder, die heeft Niet Onrechtmatig Gehandeld, zegt de Rechter

Den Helder – Door de Gemeente als Oudste Executoriale Beslaglegger te beschouwen en de Kunstcollectie van Rob Scholte naar een Andere Plek te laten Vervoeren, heeft de Deurwaarder van de Gemeente Den Helder Niet Onrechtmatig Gehandeld tegen de Voormalige Advocaten van de Kunstenaar. Dat vindt de Rechtbank.

Friedberg & Mahn Advocaten hebben Scholte Jaren Lang Vertegenwoordigd. Omdat de Kunstenaar zijn Rekeningen Niet Kon Betalen, inmiddels zo’n 375.000 euro, heeft het Amsterdamse Kantoor Toestemming Gekregen om Beslag te Leggen op zijn Kunstcollectie en die (Deels) Te Verkopen.

De Gemeente Den Helder had ook Beslag Gelegd op de Kunstcollectie, maar het Advocatenkantoor was de Oudste Beslaglegger oordeelde een Rechter Eerder. Daarom had het Alkmaarse Deurwaarderskantoor Van der Meer & Philipsen Niet Zonder hun Medeweten de Kunstcollectie naar Veilingbedrijf BVA in Amersfoort mogen laten Vervoeren, zeggen de Amsterdamse Advocaten. Zij vinden, dat de Deurwaarder Onrechtmatig heeft Gehandeld en stelden het Kantoor daarvoor Aansprakelijk.

Oudste Rechten

Den Helder wilde de Collectie laten Veilen, maar de Rechter Stak daar een Stokje Voor. In Eerste Instantie, omdat F&M Advocaten de Oudste Rechten had om te Verkopen. Zij mochten eerst naar een Koper zoeken. Omdat Scholte en zijn Advocaten het maar Niet Eens werden over de Aanpak, besloten zij Uit Elkaar te gaan. De Gemeente was daarna Weer Aan Zet.

De Deurwaarder had Nooit de Executie van de Kunstcollectie mogen Aanzeggen, vinden de Advocaten. Hij had ook Niet Mogen Suggereren, dat het Beslag van het Amsterdamse Kantoor Slechts was Bedoeld om de Verkoop van de Collectie door de Gemeente te Vertragen. Omdat de Deurwaarder volgens F&M Advocaten zijn Huiswerk Niet had Gedaan, heeft het Kantoor Reputatieschade Opgelopen en Moesten Allerlei Extra Procedures worden Gevoerd. Die Schade schat F&M op ruim 123.000 euro. Het Advocatenkantoor eiste een Bedrag van 50.000 euro als Voorschot op een Nader te Bepalen Schadevergoeding en een Bedrag van honderd euro als Voorschot op een Nader te Bepalen Bedrag aan Immateriële Schade.

Vertragen

De Deurwaarder bestrijdt de Standpunten van F&M. Volgens de Deurwaarder had de Gemeente de Oudste Executoriale Rechten en had hij slechts de Mening van de Gemeente Verwoord toen hij zei, dat F&M met hun Executoriale Titel probeerden het Door de Gemeente Ingezette Traject te Vertragen. Het Deurwaarderskantoor zegt Niet Aansprakelijk te zijn voor Handelingen van de Deurwaarder.

Volgens de Rechtbank kan In het Midden Blijven wie de Oudste Rechten had. Als een Deurwaarder een Opdracht van de Gemeentelijke Advocaat krijgt, mag hij die Uitvoeren Zonder Nader Onderzoek te doen. De Gemeente had Voldoende Aannemelijk Gemaakt, dat Tot Verkoop van de Collectie kon worden overgegaan en een Collega Deurwaarder had dat Bevestigd. De Deurwaarder hoefde Geen Uitputtend Onderzoek te doen. De Rechter vindt, dat de Deurwaarder er van mocht uitgaan, dat een Veroordeling tot het Betaling van de Ontruimingskosten van het Rob Scholte Museum Automatisch Betekende, dat de Gemeente de Collectie eventueel mocht Verkopen. De Deurwaarder heeft volgens de Rechtbank Niet Onrechtmatig Gehandeld en hoeft Geen Schadevergoeding te Betalen. F&M moeten de Juridische Kosten van de Tegenpartij, ruim 4.300 euro, Betalen.

Helderse Courant, woensdag 24 november 2021 om 20:07

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211124_44696912

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Veilingbedrijf+BVA
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Deurwaarder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Van+der+Meer+&+Philipsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadsadvocaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Deurwaarder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Executoriaal+Beslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Reputatieschade
https://robscholtemuseum.nl/?s=Materiële+Schade
https://robscholtemuseum.nl/?s=Immateriële+Schade
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrechtmatig

1 Comment

  1. Jammer voor je Rob Scholte. Maar je hebt in december een mooie en grote expositie in de Fundatie te Zwolle van 18 december t/m 3 april. Misschien dat je daar mooie werken voor veel geld verkoopt?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.