Delano Weltevreden – Verhuizing deel horeca naar Willemsoord uitgesteld + Texel verkeer bevorderen ’is doodsteek’ + Casper Duin – Zomerkermis verhuist (nog) niet met horeca mee

Verhuizing van deel horeca Den Helder naar Willemsoord uitgesteld

Den Helder – De opening van Club 7, Grand Café 4711, Café Odeklonje en pizzeria Costa Smeralda op Willemsoord is uitgesteld.

De bedrijven zouden komende weekend proefdraaien, te beginnen met een besloten feest op vrijdag. Maar dat gaat niet door, legt ondernemer Tom van den Berg uit: “Het loopt allemaal uit. We hebben meer energie nodig. De pizzeria stapt over op inductie koken en de gasmeter moet worden verzwaard. De wachttijd is zestien weken. Je kunt daar boos om worden, maar het is een kwestie van overmacht.

Studio 62

Het besloten feest van komende vrijdag is verplaatst van Grand Cafe 4711 naar Studio 62. “Het is het feest van ondernemer Theo Leek. Hij vond het gelukkig niet erg om naar Studio 62 uit te wijken.”

Bar Bonaire en café Pimpandoer, de clubs, die net als Odeklonje zijn vertrokken uit de Koningstraat, zijn al open in gebouw 51 op Willemsoord. Van den Berg, Carlo Assorgia en Guy de Sadeleer gaan samen de vier horecagelegenheden runnen. Dat de opening niet volgens planning kan geschieden kost de ondernemers uiteraard geld. “Misschien zo’n veertig procent van wat we nu normaal zouden verdienen“, schat Van den Berg. “Odeklonje draait door in Studio 62 en de pizzeria is op de huidige plek aan de Koningstraat gewoon open. Maar restaurant Hachi is al sinds maart dicht en dat doet serieus pijn. Maar het is niet anders.” Hachi komt in het nieuwe concept niet terug.

Ramp

Dat de zaken wat later dan gepland openen is erg vervelend, maar een ramp is het niet, zegt Van den Berg: “We zijn al bijna twaalf jaar bezig met het verhuizen van de horecagelegenheden van de Koningstraat naar Willemsoord. Dan zal die laatste maand extra ook niet uitmaken.” De ondernemers mikken nu op volgende week donderdag (23 mei) voor de opening van Café Odeklonje. Van den Berg: “De rest staat in de week van 10 juni met potlood ingetekend, 14 juni lijkt het meest haalbare voor het grand café en de club. Daarna volgt de pizzeria.”

Helderse Courant, 14 mei 2019, 19:20

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190514_18041590/verhuizing-van-deel-horeca-den-helder-naar-willemsoord-uitgesteld

Maatregel om doorstroming Texel verkeer op Binnenhaven te bevorderen ’is doodsteek voor Vaarshop van Kalsbeek’

den Helder – ’Een druppel op de gloeiende plaat’, ’onzinnige maatregelen’ en ’de doodsteek voor ons bedrijf’. Slechts een greep uit reacties van Nieuwediepers, woensdagavond op de inloopavond over verkeersmaatregelen op de N250.

De provincie Noord-Holland, eigenaar van de N250, en de gemeente Den Helder nemen een aantal maatregelen om de doorstroming van Texel verkeer op de N250 (Binnenhaven, Zuidstraat, Weststraat) te bevorderen. Er komen slimmere verkeerslichten, op de kruising Havenweg/Binnenhaven/Ruyghweg mag het verkeer straks niet meer rechtsaf en de aanwonenden wordt gevraagd geen pakketjes meer te laten bezorgen op piekmomenten.

Op de drukbezochte bijeenkomst in restaurant Stoom hield verkeerswethouder Heleen Keur de bezoekers voor dat dit ’quick wins’ zijn, maatregelen, waarmee snel enig resultaat wordt bereikt. Over het effect van de maatregelen hebben de bezoekers hun eigen ideeën. Martin Meeuwese woont aan de Weststraat. ,”Voor de deur hebben we heel veel last van Texel verkeer. Met deze maatregelen wordt dat helemaal niet opgelost. Er is een duurzame oplossing nodig. Wat nu wordt voorgesteld is een druppel op een gloeiende plaat.

Ondernemer Sjoerd van Kalsbeek van Vaarshop van Kalsbeek moet er niet aan denken, dat het verkeer, dat vanaf de haven komt op het kruispunt Havenweg/Binnenhaven/Ruyghweg, straks niet meer rechtsaf mag. “Dat is de doodsteek voor ons bedrijf. Dan zouden die mensen, die even bij ons langs zouden willen dus de hele stad door moeten om bij ons te komen. Die gaan dus naar huis en bestellen hun product op internet. Het staat maar een paar dagen per jaar écht vast op die weg. Beperk het afslagverbod dus tot die dagen.’

Brigitte en Frank Dielemans wonen aan de Weststraat. Frank: ,,Er wordt alleen gesproken over de Zuidstraat en de Binnenhaven. De Weststraat wordt vergeten. Ter hoogte van de hoofdingang naar Willemsoord ligt een zebrapad. Je bent daar je leven niet zeker. Komt daar misschien een voorziening in de vorm van stoplichten?’’

Helderse Courant, 15 mei 2019, 21:22

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190515_42252377/maatregel-om-doorstroming-texelverkeer-op-binnenhaven-te-bevorderen-is-doodsteek-voor-vaarshop-van-kalsbeek

Zomerkermis Den Helder verhuist (nog) niet met de horeca mee naar Willemsoord

Zomerkermis Den Helder (foto ZDH)Zomerkermis Den Helder (foto ZDH)

Den Helder – De Helderse zomerkermis verhuist (vooralsnog) niet mee met de naar Willemsoord verkaste horeca etablissementen.

Nu de diverse cafés zijn vertrokken aan de Koningstraat, rezen er vragen en ontstonden geruchten over de toekomstige standplaats van de kermis.”Ook bij de exploitanten was er onrust, kwamen er vragen”, vertelt organisator Carlos Stuij. “Er deden verhalen de ronde, dat we ook naar Willemsoord zouden gaan. Daarom zijn we met elkaar om tafel gegaan om speciaal hierover te spreken. Speciaal over Den Helder, toch een van onze betere kermissen. Ik heb ook met de gemeente gesproken. Met de vraag: wat te doen nu de horeca is verdwenen?

Link

Uitkomst was, dat voorlopig alles bij het oude blijft. Ook dit jaar zijn de attracties gewoon weer te vinden op het Koningsplein, aan de Prins Hendriklaan en op de parkeerplaats aan de Kanaalweg. “De link tussen kermis en horeca is door de jaren heen toch minder geworden. In die tijd zijn er kroegen gesloten, zoals Klein Kras. Odeklonje is alleen nog maar op donderdag tot en met zondag open. En ze gaan tegenwoordig pas open op een tijdstip, dat de kermis al bijna sluit. Zo laat. We hebben het nog eens geprobeerd met een kamelenrace in de Koningstraat. Kwam bijna niemand op af. Kijk, we zullen de afwezigheid van de horeca zeker merken, maar we denken, dat het meevalt. Maar stel mij dezelfde vraag na de kermis nog eens. Dan weet ik het echt.

Willemsoord

In het gesprek tussen Stuij en de exploitanten is het onderwerp Willemsoord wel aan de orde gekomen. “Uiteraard. Als alle horeca daarheen trekt, moet je je afvragen, of je mee moet. Op dit moment denken we van niet. Er was voorheen natuurlijk een kermis op Willemsoord. Die is doodgebloed. Daarnaast heb je Willemsoord en heb je Willemsoord. Daarmee wil ik zeggen, dat de locatie nogal uitmaakt. Stel, dat wij ergens op een achterafje van Willemsoord zouden belanden…

Richtinggevend

Desalniettemin herhaalt Stuij nog maar eens, dat de komende zomerkermis richtinggevend kan zijn voor de toekomst. “Uiteraard. Als die tegenvalt, gaan we deze afweging opnieuw maken. Ik verwacht, dat het wel meevalt. Ik kan het echter mis hebben. We hebben op de huidige plek een optie voor nog eens drie jaar. Volgens mij tot en met 2022. Ik moet wel zeggen, dat het ons in het algemeen niet gemakkelijk wordt gemaakt op de huidige locatie. Het wordt eigenlijk steeds moeilijker. Horeca weg uit de Koningstraat en volgend jaar gaan ze natuurlijk de Koploper aan de Prins Hendriklaan slopen voor het Stadspark, dat ze willen doortrekken. Hoeveel plek blijft er volgend jaar dan over voor een kermis? Dat belemmert ons eveneens. Alles bij elkaar helpt het niet.

Helderse Courant, 16 mei 2019, 17:58

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190516_36287280/zomerkermis-den-helder-verhuist-nog-niet-met-de-horeca-mee-naar-willemsoord

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tom+van+den+Berg
https://robscholtemuseum.nl/?s=horeca+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Texel+verkeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=kermis