Delano Weltevreden – Verdwijnen hartzorg uit ’Gemini’ op agenda raad Den Helder

Den Helder – De gemeenteraad komt terug van reces om te praten over het verdwijnen van complexe hartzorg uit het Helderse ziekenhuis.

Fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder zegt voldoende steun in de raad te hebben voor het aanvragen van die extra vergadering. Volgens oud-specialisten van Noordwest Ziekenhuisgroep verdwijnt de complexe hartzorg per 1 september uit het voormalige Gemini Ziekenhuis. Dat is de doodsteek voor het ziekenhuis, waarschuwen zij. De Raad van Bestuur van NWZ zegt dat het om een voornemen gaat. BvDH wil burgemeester Koen Schuiling ter verantwoording roepen. ,,Hij moest er van de gemeenteraad op toezien dat we hier een volwaardig ziekenhuis houden. Wij vinden dat hij belabberd werk heeft geleverd.’’

Het college wil vooralsnog niet meer kwijt dan dat binnenkort overlegd wordt met de ziekenhuisdirectie.

NHD, 24-7-2016, 15:37 (Update 24-7-2016, 15:37)

Reacties:

Koos Slootweg
En weer probeert de NWZ, op deze manier het ziekenhuis in Alkmaar aan meer inkomsten te helpen, het failliet vab deze groep gloort aan de horizon door steeds meer zichzelf te profileren als het enigste ziekenhuis boven het Noordzeekanaal.
Acties als het openen van een keine polikliniek in HHW nadat het WFG er daar al een had zijn alleen bedoeld om maar meer zorg te kunnen verlenen aan mensen buiten hun regio gebied zodat er straks nog maar een zorg aanbieder overblijft.
Aan de zorgvragers hebben ze lak, je gaat maar 45 km reizen om zorg te krijgen.

Wil Ooms
Ik ga liever de dijk over dan naar het MCA ;-) Hele goede ziekenhuizen aan de andere kant.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Het is vreemd dat de sectie cardiologie dat zomaar kan beslissen, je zou zeggen dat dat een zaak van het Ziekenhuisbestuur is. Anders kan elke specialistengroep wel zijn gang gaan.

Koos Slootweg
Het beleid wordt door het bestuur gemaakt en daarna besproken in de diverse raden, het zijn dus niet alleen de specs die beslissen. Het beraad geeft ze wel een grote stem in het geheel.

Jan van der Zouw
Ga naar het WFG in Hoorn! Die beschikken over een zeer orofessionele afdeling cardiologie

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28325349.ece/Verdwijnen-hartzorg-uit-Gemini-op-agenda-raad-Den-Helder?lref=r_regionaal