Delano Weltevreden – ’Verbod geen effect + Stadspartij uit coalitie + Geen marionet + Geen coalitie CU/PVV + ‘Onervaren’ + Ronald Boutkan – Stadspartij niet + DHA – CDA wil initiatief

Carlo Assorgia: ’Verbod landelijk bestuur CU zal geen effect hebben’

Carlo Assorgia, architect van de veelbesproken coalitie in Den Helder waarin ook CU en PVV zitten, verwacht dat de leden van de CU donderdag achter het coalitieakkoord gaan staan.

Dat het landelijk bestuur van de CU de samenwerking met de PVV heeft verboden zal volgens hem geen effect hebben.

“Gemeenteraadsleden zitten er zonder last. Alle onderhandelaars hebben een goede deal voor hun partij uit de onderhandelingen gesleept. Als de leden van CU Den Helder donderdag naar de inhoud van het akkoord kijken, denk ik dat zij daar achter gaan staan. Zij kunnen namelijk kiezen tussen een asociaal beleid van de VVD of een sociaal beleid waar Tjitske Biersteker als wethouder Sociaal Domein straks voor verantwoordelijk wordt.”

Hij verwacht dat ook de achterban van de Stadspartij het coalitieakkoord zal omarmen.

“Als ook de CU donderdag akkoord gaat, kunnen vrijdag de handtekeningen onder het akkoord worden gezet. Daarna kunnen de wethouderskandidaten worden gescreend. Zoals afgesproken wordt dat een zware screening. Ik denk dat de raad in mei kan overgaan tot het benoemen van de wethouders.”

Noordhollands Dagblad, 29 april 2018, 13:32

Robert Koppen · Senior business creator bij KeyKeg
Asociaal Beleid van de VVD? En dat zegt de hoogst onbetrouwbare! Hoogmoed komt voor de val knul…

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Uit je reactie lees ik dat je een VVD,r bent en een burry fan .
Of heb ik het mis .
En waar je waanideeen van daan komen ???
De meeste waanideen worden veroorzaakt door de drank of mischien wat anders ???
En inderdaad hoogmoed komt voor de val kijk maar naar de VVD .
Door de kiezers van Den Helder afgeserveerd .
Maar mag ik wat vragen R Koppen heb jij vroeger een schoenenzaak gehad ??

Monique Kohn · Den Helder
Volgens Nagel, ja, de man die het ‘vergeet’ dat de onderhandelingen met de VVD van begin af aan onder voorbehoud waren! Wat voor politicus zou Assorgia zijn als hij niet tegelijkertijd zijn andere opties onderzoekt, voor het geval dat de leden ‘nee’ zeggen tegen een coalitie met de VVD?
Daarnaast negeert Nagel totaal dat het CDA, buiten zijn medeweten om, ineens ook de PvdA erbij wou hebben. Dat Assorgia niet zou toestemmen om in een coalitie te gaan zitten waarin de landelijke partijen een meerderheid van 11-10 zouden hebben kon iedereen met meer dan twee hersencellen zien aankomen, niet waar? Dus zelfs als de leden wel ‘ja’ hadden gezegd tegen een coalitie met de VVD had deze nieuwe wens van het CDA dat alsnog getorpedeert.
Als je er kritisch naar kijkt houdt de uitspraak van Nagel over Assorgia’s ‘onbetrouwbaarheid’ geen stand, die man hoort boos te zijn op het CDA, met haar extra wensen. Dat stinkt naar manipulatie, dat ruikt als bewust aansturen op een tweede mislukte formatie waarna het CDA het heft in handen krijgt .. zoals overigens al geopperd is door Peter de Vrij ..

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Inderdaad Carlo ik hoop ook dat Tjiske de nieuwe wethouder wordt .

Ruud Van de Kerkhof · Geen
En waar de PVDA nu mee bezig is vind ik ACOCIAAL om de CU onderdruk te zetten met zijn vehaal op DHA om niet is zee met jullie tegaan .
En dat alleen maar omdat De Vrij zelf zo graag wethouder wil worden .
Je moet er toch niet aan denken dat zo,n eikel als hij wethouder wordt .
De PVDA is landelijk door de kiezers afgeslacht .
Maar niet alleen door de Nederlandse kiezer maar ook door de Marokaanse gemeenschap en dat geld ook voor de Turkse gemeenschap .
En op lokaal is dit ook gebeurt .
De partijen die hun macht zijn kwijt geraakt zullen alles uit de kast halen om te proberen de nieuwe coalitie tegen te houden .
En zeker de PVDA met hun vieze spelletjes .

Harmanus J Johansen Jr.
Prima, ik kijk er naar uit.

Kees Jan van Velsen
De ChristenUnie in Den Helder is een zelfstandige vereniging die autonoom van de landelijke partij kan deelnemen aan de Coalitie Beter voor Den Helder, PVV, ChristenUnie, Seniorenpartij, Stadspartij en Behoorlijk Bestuur.
.
ChristenUnie Den Helder staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als vereniging onder nummer 37109277, met vestigingsadres de Violenstraat. Hiermee zijn ze een aparte vereniging die los staat van de landelijke partij die ingeschreven staat onder nummer 32080551 te Amersfoort.
.
De landelijke politiek en met name de ChristenUnie, VVD, CDA en D66 hebben een ander belang dat de PVV in iedere gemeente wordt uitgesloten. Het gaat ze alleen maar om macht… Als de PVV gaat deelnemen aan een coalitie met de CU dan zullen in de toekomst meer gemeente deze samenwerking goedkeuren. En daarmee zijn partijen als VVD, D66 en het CDA hun machtsblok kwijt en zijn er veel meer coalities mogelijk in de lokale politiek.
Er worden door dit machtsblok veel meer partijen uitgesloten, alleen maar om hun eigen positie veilig te stellen.
.
De ChristenUnie Den Helder gaat het politieke landschap veranderen. Den Helder gaat hiermee geschiedenis schrijven. Het onmogelijke word hier mogelijk gemaakt. Beide partijen CU en PVV hebben een overeenkomst gemaakt waar ze beide achter kunnen staan.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
UIstekend verwoord en ben het helemaal met je eens .

Willem Post · BK Ingenieurs
Ligt eraan of landelijke politiek (ook de christenunie)voor gaat ipv Den Helder. Persoonlijk zou mijn keuze Den Helder zijn, daar de Landelijke Politiek doorgaans onze mooie stad links laat liggen en totaal niet laat zien dat ze zich ervoor inzet.

Jan Koeten
Christen uni Den helder, vaar je eigen koers… Is de VVD in Den haag nu zo’n geweldig betrouwbare partner… Heeft het bestuur en tweede kamer fractie netjes gehandeld en de juiste keuzes gemaakt?
Politieke spelltjes voor een Christelijke partij is een doodzonde willen zij regeringsmacht of Rutte/VVD kietelen. Nogmaals vaar jullie eigen koers en Tjiske zoek en je zult vinden… samen met de leden. Christen uni Den haag moet maar in zijn eigen boezem tasten na het debacle afgelopen week… schande… en zich niet bemoeien met een lokale partij. Jan.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/carlo-assorgia-verbod-landelijk-bestuur-cu-zal-geen-effect-hebben

Stadspartij Den Helder trekt stekker uit coalitie met CU en PVV

De voorgenomen coalitie van Beter voor Den Helder met CU, PVV, Stadspartij, Seniorenpartij en Behoorlijk Bestuur is ten grave gedragen.

Stadspartij Den Helder ziet geen heil in de samenwerking. Dat heeft de fractie zondagavond besloten.

Fractievoorzitter Pieter Kos zegt, dat de afgelopen dagen is gebleken hoe instabiel de beoogde coalitie is. Hij noemt drie redenen waarom zijn partij de coalitie niet steunt: “Omdat we denken, dat het geen stabiel vaarwater wordt. Daarnaast vinden wij dat bepaalde partijen meer deelnemen vanuit een gevoel van rancune dan vanuit de drijfveer om te willen bouwen aan de stad. Bovendien vinden we de voorgestelde coalitie een eenzijdige afspiegeling van wat de inwoners op 21 maart hebben gekozen.”

De Stadspartij heeft er onvoldoende vertrouwen in, dat met de voorgestelde wethouders de komende vier jaar een stabiele basis gevormd kan worden om te regeren. Tjitske Biersteker zou namens de CU in het college zitting nemen, Remco Duijnker namens Seniorenpartij, Peter Cruijff namens BvDH en Chris Jansen namens de PVV. “Het is een hele club volstrekt onervaren mensen, die ook nog eens in een heel broos vertrouwen, in een ingewikkelde omgeving bruggen moeten slaan naar partijen, die niet aan de coalitie deelnemen. Wij achten dat team daar niet toe in staat.”

De Stadspartij gunt Den Helder ’een coalitie, die bouwt, oprechte interesse heeft in elkaars argumenten en keihard werkt aan de toekomst van onze stad. Met respect voor verschillen en met open oor en oog voor onze inwoners. Ook als wij daar na dit besluit geen deel van uitmaken’.

Zijn partij ziet een coalitie van BvDH, Stadspartij, Seniorenpartij en CDA, aangevuld met VVD of PVDA, als beste variant.

Pieter Kos onthult, dat Assorgia niet de enige was, die in het geheim een alternatieve coalitie probeerde te smeden. “Ik ben ook door andere partijen benaderd voor een coalitie van CDA, D66, PvdA en GroenLinks. De enige, die dat niet heeft gedaan, is GroenLinks. Er zijn geen gesprekken geweest met meerdere partijen tegelijk, het waren een op een gesprekken. Ik heb steeds nee gezegd, omdat ik vind dat Beter voor Den Helder als winnaar van deze verkiezingen aan zet is. En nog steeds. Als wij straks dus door de landelijke partijen worden uitgenodigd, is het antwoord nog steeds nee.”

Tjitske Biersteker vindt het jammer, dat de coalitie is gesneuveld. “Het was een heel mooi akkoord waarin veel voor ons belangrijke punten staan. En er waren duidelijke afspraken over zaken waarover wij van mening verschilden. Donderdag wil ik ons besluit om mee te doen nog in de ledenvergadering verdedigen.”

Noordhollands Dagblad, 29 april 2018, 21:36

Reacties:

Wim Ruiten
Goed besluit Stadspartij.

George Bethlehem · Den Helder
Heb meer vertrouwen in onervaren? mensen dan in de stadspartij die aan de hand van de vvd mee loopt.

Kees Jan van Velsen
Waar is Pieter Kos mee bedreigd door de Burgemeester Koen Schuiling, VVD, D66, CDA en PvdA?
Om dat hij een verhouding heeft met zijn nr. 2?
.
Pieter Kos is jarenlang de voetveeg geweest van Schuiling en consorten en nu laat hij zich weer inpakken daar een stelletje gluiperds die hem het leven zuur maken?
.
Pieter Kos, vergeet de dreigementen vanuit de VVD, CDA, D66 en PvdA en ga gewoon in zee met de mensen die je in je waarden laten. Den Helder is toe aan integere politici die er zijn voor de inwoners. En dat bereik je alleen met een coalitie van Beter voor Den Helder, PVV, ChristenUnie, Seniorenpartij, Stadspartij en behoorlijk bestuur.
.
Jou vriend Geurt Visser is een paar jaar geleden onterecht afgemaakt omdat hij zich niet kon vinden in de dictatuur van Koen Schuiling! En nu zetten ze jou onder druk met verhalen die je wel of niet zou hebben gedaan. Niemand gelooft de verhalen die uit de mond van Schuiling komen.
.
De VVD is volledig in handen van de Woningstichting en Zeestad. D66 heeft een wethouders kandidaat die zichzelf verrijkt met de lokale aannemers waar hij direct en ook indirect met zijn privébedrijven zaken doet. En het CDA wordt bestuurd door de familie van een andere aannemer en de familieleden die stafmedewerkers hebben in een failliete schouwburg!
.
Waar is de stadspartij mee bezig. Jullie hebben een akkoord, waar jullie je gewoon aan moeten houden. Dat doet de plaatselijke ChristenUnie ook. Het is een schande hoe jullie nu omgaan met de inwoners van Den Helder.

Dirk Gramsbergen · Hanzehogeschool Groningen
Waarvan akte.

Hellen van der Gragt · HOGWARDS
Zo blij dat mensen dit in gaan zien

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Je zou zomaar eens gelijk kunnen hebben Kees Jan

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Die Pieter Kos toch stiekem een verhouding ??
Daar kijk ik wel van op hij komt zo aardig over .
Daar ben ik heel verbaasd over .
Maar ja hij is niet de eerste en ook niet de laatste .

Kees Jan van Velsen
Ruud Van de Kerkhof goed opletten hoor! Het was een vraagstellende opmerking. Ik zeg niet dat hij een verhouding heeft. Ben er wel van overtuigd dat hij met z’n soort zaak onder druk wordt gezet. Daar is Koen Schuiling namelijk goed in. kijk wat die man Geurt Visser heeft aangedaan zonder enig bewijs.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Kees Jan van Velsen Oh ik schrok al

Jeroen Bodewus
Jouw “vriend” Geurt Visser? U bent duidelijk niet op de hoogte hoe er binnen de Stadspartij over G. Visser gedacht wordt. En het rapport wat geschreven is over de “prestaties” van Visser wordt gesteund door de Stadspartij.
Vind ik leuk · Beantwoorden · 54 m
Ruud Van de Kerkhof · Geen
Het verbaasd mij niks dat ze afhaken een aantal leden van de stadpartij heulen met de burry .
Ik zie nog een foto in het NHD van H van Dongen met een brede glimlach om zijn mond met de benoeming van de burry dat hij nog een periode kon blijven .
En het verbaasd me daarom niet dat P Kos is teruggefloten .
Of hij heeft vanaf het begin ook een vies spelletje gespeeld .
Net als de PVDA .
En de argumenten die ze gebruiken om niet deel te nemen aan de nieuwe coalitie slaat nergens op .
De Stadspartij is een partij van huichelaars ze zijn hun beloftes niet nagekomen en nu willen ze ineens een open oor en oog voor ons burgers .
Maar ja daar zijn de burgers van Den Helder niet ingetrapt ze zijn niet voor niks afgeslacht met de verkiezingen.

Daniël Groot · In de Orde van Oranje -Nassau . bij Daniel Groot //op 28-2-2008 Door Hare Majesteit De Koningin Daniel Groot benoemd tot
Van af begin draaide De Stadspartij Al mee met de VVD / daar door heb ik bedankt voor deze partij, dat was pas echt kiezers bedrog , en doen weer het zelfde , de inwoners hebben gestemd en dat is wel gebleken . Was geen Stadspartij meer en D’66 , en dat doet zeer, wordt vervolgd.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Daniël Groot je hebt volkomen gelijk

Carla Brian · Wijktoezichthouder bij Vrijwilligerswerk
Dat de stadspartij zich nog stadspartij durven te noemen….na de zoveelste blamage….ga je toch af als een gieter…

Anne Breeschoten · Nieuw Den Helder, Noord-Holland, Netherlands
GEWELDIG goed nieuws p dat deze fantasie voorbij is, wat een domheid . Fruitvliegen grijpen de macht, die hebben geen toekomst. Jammer dat de club van Assorgia nu al onbetrouwbaar is gebleken en vol zit met rancune. Dat doet hun naam “Beter voor den Helder ” niet goed. In deze nieuwe tijd werkt enkel het zuivere om te slagen.

Jaco Batenburg · Werkt bij Hvc inzameling
2e keer dat de stadspartij een coalitie op blaast
Geeft te denken
Gelukkig heb ik niet op ze gestemd

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/stadspartij-den-helder-trekt-stekker-uit-coalitie-met-cu-en-pvv

Harmen Krul (CDA): We zijn geen marionet

Het CDA heeft geen zin in een nieuw initiatief van Beter voor Den Helder om een coalitie te vormen.

“We zijn geen marionet die weer in beweging komt als je aan het touwtje trekt”, zegt fractievoorzittter Harmen Krul op Twitter.

Zondagavond kwam een voortijdig eind aan de door Carlo Assorgia van BvDH gevormde coalitie met CU, PVV, Stadspartij, Seniorenpartij en Behoorlijk Bestuur. De Stadspartij vindt de coalitie geen garantie voor succes.

Fractievoorzitter Pieter Kos van de Stadspartij hoopt op een coalitie van BvDH, CDA, Stadspartij en Seniorenpartij, aangevuld met VVD of PvdA. Volgens hem ligt het initiatief nog steeds bij Carlo Assorgia van BvDH, dat met zes zetels de grote winnaar is van de verkiezingen.

Noordhollands Dagblad, 30 april 2018, 23:02

Reacties:

Kees Jan van Velsen
Harmen Krul klets uit zijn nek… “Zorgvuldigheid, openheid en transparantie zijn essentieel” vindt Krul, “. hoe transparant, open en zorgvuldig is zijn handelen afgelopen weken geweest.
Hij heeft wel een hoog woord over onze pizzabakker, maar hij heeft de afgelopen week ook in het geheim onderhandelingen gevoerd… CDA samen VVD, D66, PvdA en GroenLinks (Totaal 14 zetels)
.
Het bestuur van het CDA is in handen van een lokale aannemer, een ex wethouder die haar man directeur heeft gemaakt van het gemeentelijke haven bedrijf. En er zitten familieleden in het bestuur, waarvan dochterlief stafmedewerker is van een bijna failliete schouwburg.
.
Harmen Krul is de marionet van deze bestuursleden van het CDA, en doet hij niet wat het bestuur zegt dan kan hij zijn promotie bij de marine ook wel op zijn buik schrijven.
.
Als hij echt open en transparant wil zijn, dan verteld hij eerlijk waarmee de stadspartij en/of Pieter Kos onder druk is gezet. Er worden hier in Den Helder vieze machtsspelletjes gespeeld die zijn weerga niet kent.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Stadspartij er uit en ga verder met Gemeente Belangen en Groenlinks is mij advies .

Ruud Van de Kerkhof · Geen
We zijn geen marionet zegt hij maar dat is hij juist wel stil zitten en pootjes geven en je mond houden want wij als achterban beslissen wel wat er moet gebeuren .
En hij staat mooi op de foto .
Dat dan weer wel .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/harmen-krul-cda-we-zijn-geen-marionet

Geen coalitie CU/PVV

Delano Weltevreden - Geen coalitie CU:PVV, Helderse Courant, 30 april 2018
Helderse Courant, 30 april 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

‘Wethouders onervaren’

Helderse Courant, 30 april 2018

Helderse Courant, 30 april 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Stadspartij steunt beoogde coalitie niet

Den Helder – De coalitie tussen Beter voor Den Helder, Stadspartij, Behoorlijk Bestuur, Seniorenpartij, CU en PVV gaat niet door. De Stadspartij trekt de stekker eruit, zo is zondagavond besloten.

“De afgelopen dagen is gebleken hoe instabiel de beoogde coalitie is. Er is onvoldoende vertrouwen, dat het akkoord op hoofdlijnen basis biedt voor vier jaar stabiel vaarwater, met een brug naar de niet coalitie deelnemende partijen. De voorgestelde wethouderskandidaten spelen hierbij een rol”, meldt de Stadspartij.

“De beoogde coalitie lijkt vooral tot stand te komen vanuit een gebrek aan andere opties, gebaseerd op rancune, en is een eenzijdige afspiegeling van de keuze die onze inwoners op 21 maart hebben gemaakt. De Stadspartij gunt Den Helder een coalitie, die bouwt, oprechte interesse heeft in elkaars argumenten en knalhard werkt aan de toekomst van onze stad. Met respect voor verschillen en met open oor en oog voor onze inwoners. Ook als wij daar na dit besluit geen deel van uitmaken.”

Om aan bovenstaande invulling te geven ziet de Stadspartij een coalitie met Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, Stadspartij, CDA aangevuld met VVD of PVDA als beste variant.

Remco Duijnker van de Seniorenpartij vindt het jammer, dat de Stadspartij niet mee wil doen en zegt nu weer in gesprek te gaan met Beter voor Den Helder. “Wij hebben in elk geval nooit een partij uitgesloten en zullen dat ook niet doen.”

Den Helder Actueel, 9 apr 18 – 21:42

Reacties:

Kees Jan
29 april 2018 at 21:45
Waar is Pieter Kos mee bedreigd door de Burgemeester Koen Schuiling, VVD, D66, CDA en PvdA?
Om dat hij een verhouding heeft met zijn nr. 2?
.
Pieter Kos is jarenlang de voetveeg geweest van Schuiling en consorten en nu laat hij zich weer inpakken daar een stelletje gluiperds die hem het leven zuur maken?
.
Pieter Kos, vergeet de dreigementen vanuit de VVD, CDA, D66 en PvdA en ga gewoon in zee met de mensen die je in je waarden laten. Den Helder is toe aan integere politici die er zijn voor de inwoners. En dat bereik je alleen met een coalitie van Beter voor Den Helder, PVV, ChristenUnie, Seniorenpartij, Stadspartij en behoorlijk bestuur.
.
Jou vriend Geurt Visser is een paar jaar geleden onterecht afgemaakt omdat hij zich niet kon vinden in de dictatuur van Koen Schuiling! En nu zetten ze jou onder druk met verhalen die je wel of niet zou hebben gedaan. Niemand gelooft de verhalen die uit de mond van Schuiling komen.
.
De VVD is volledig in handen van de Woningstichting en Zeestad. D66 heeft een wethouders kandidaat die zichzelf verrijkt met de lokale aannemers waar hij direct en ook indirect met zijn privébedrijven zaken doet. En het CDA wordt bestuurd door de familie van een andere aannemer en de familieleden die stafmedewerkers hebben in een failliete schouwburg!
.
Waar is de stadspartij mee bezig. Jullie hebben een akkoord, waar jullie je gewoon aan moeten houden. Dat doet de plaatselijke ChristenUnie ook. Het is een schande hoe jullie nu omgaan met de inwoners van Den Helder.

George
29 april 2018 at 21:48
Stadspartij. Slaagt nog geen eens een deuk in een pakje boter.

HaKatje
29 april 2018 at 22:18
Ik las in de HC dat ook alle andere partijen in het geniep gesprekken aan het voeren waren…. behalve Groen Links. Wat teleurstellend allemaal. Dan moet ik voor eerlijkheid en transparantie dus voortaan maar GL stemmen.

Kees Jan
29 april 2018 at 22:38
Mogelijke oplossing Stadspartij eruit, Groelinks en Gemeentebelangen erin……

Dick Berts
29 april 2018 at 22:28
Een stabiele combinatie die niet meteen van rancune en wantrouwen uit elkaar barst, is nu niet meer te maken. Den Helder is onbestuurbaar geworden.

Dick Berts
29 april 2018 at 22:41
Dit is nog maar het prille begin. Den Helder gaat in een ONMETELIJKE beerput wegzakken. En zolang het handjevol echt onafhankelijke critici die deze stad kent niet serieus genomen wordt, maar permanent de strontkar over zich heen krijgt, is genezing niet mogelijk. Genezing kan niet zonder een juiste diagnose. En die kun je niet stellen via wegkijken of vriendjespolitiek.

DramFull
29 april 2018 at 22:54
Als het het al niet zover is… gaan we spreken over een probleem gemeente en helemaal zeker met deze niet verbindende burgermeester.
http://www.arnokorsten.nl/PDF/Adviezen%20algemeen/Wanneer%20is%20sprake%20van%20een%20bestuurlijke%20probleemgemeente.pdf

Rob de Vries
29 april 2018 at 22:55
Makkelijk van de Stadspartij om af te haken, als je al weet dat de Christenunie door zijn landelijke leiding al is teruggefloten.

Kees Jan
29 april 2018 at 23:18
De landelijke ChristenUnie kan de lokale ChristenUnie niet terug fluiten want het is een autonome vereniging met een eigen bevoegdheid. en Tjitske Biersteker had er echt wel voor gezorgd dat de coalitie doorgang kon krijgen.

Anton Hagen.
30 april 2018 at 07:30
Beste Kees Jan,
Tjitske had de voorgestelde coalitie waarschijnlijk wel willen accepteren maar er zijn nu eenmaal hogere machten binnen de CU welke anders hebben beslist.
En daar heeft Tjitske niet van terug,helaas.
Men is binnen de CU nu eenmaal gehoorzaam aan het ,,hoger gestelde” gezag in Amersfoort.
Stel dat Tjitske dit had kunnen doorzetten inclusief het afdelingsbestuur, dan denk ik dat de mogelijkheid erin had gezeten dat Tjitske en het afdelingsbestuur geroyeerd zouden worden.
En dat was voor Tjitske en het afdelingsbestuur nou net een brug te ver geweest.
En wat Kos in de Helderse Courant van vandaag zegt dat het een hele club onervaren wethouders zou opleveren is gewoon gel…l van hem.
Tjitske bijvoorbeeld heeft meer ervaring in de Helderse politiek op het sociale en algemene vlak dan Kos.
Kos tracht op een slinkse wijze alsnog zijn wethouderschap te continueren.

Dirk
29 april 2018 at 23:05
Hallo allemaal,
wat fijn dat je er bent
Ben je voor het eerst hier?
of ben je al bekend?

Henk
30 april 2018 at 08:14
Mevrouw Biersteker lijkt mij een integere vrouw, wat dat betreft zou je zeggen: geef het eens kans.
Dhr, Kos zei voor de verkiezingen in een debat dat hij zo graag nog meer wou verdienen/beparen op het Sociaal Domein. Als je het Sociaal Domein als een pinautomaat ziet dan ga je voorbij aan de problemen waar de klanten mee worstelen. Zeker voor een GroenLinkser is dat toch een vreemde gedachtegang.

Judge X
30 april 2018 at 09:02
Sinterklaas heeft de beoogde coalitie al onderuit gehaald, dus mevr. Biersteker en haar lokaal bestuur hoeven geen beslissing meer te nemen.

Nico
30 april 2018 at 09:48
Als ik alle reacties lees zijn er dus geen goede mensen voorradig in Den Helder om een coalitie te vormen. Alle lijsttrekkers/fractievoorzitters worden of werden weggezet als de grootste leugenaars en intriganten in deze stad aan het Marsdiep. Vergeet niet beste mensen dat praten over samenwerking binnen alle geledingen van de politiek plaatsvindt. In eerdere reacties heb ik al geschreven dat er nu eindelijk eens rust moet komen. Het is duidelijk dat het vertrouwen tussen partijen zo klein is dat er geen fatsoenlijke coalitie te maken is. Zelfs binnen de beoogde coalities is frictie voelbaar. Kunnen we er dan als burger wel van uit gaan dat binnen redelijke termijn een coalitie wordt gevormd waar deelnemende partijen elkaar echt vertrouwen. Blijft over dat er een zakencollege gevormd wordt. Partijen kunnen elkaar dan op argumenten bestrijden en het college kan met wisselende meerderheden zijn/haar programma uitvoeren. Partijen zet nu eens het eigenbelang en ego opzij en ga voor Den Helder. U zult zien respect zal aan het eind van de rit uw deel zijn en geen pek en veren.

fFred
30 april 2018 at 10:49
Niet alleen het vertrouwen van partijen onderling is miserabel, bij de stemmers is het vertrouwen in de hele politieke arena zo goed als verdwenen. Het huidige gekissebis onderling en elkaar de Joker toerspelen , doet het eventuele kleine vonkje van vertrouwen dat er nog is , snel doven. Daarbij komt , dat wij met een Burgemeester opgescheept zitten , die het vertrouwen van een groot deel van de bevolking en de politiek heeft verloren. De Ja , Nee en Amen knikkers zullen dit ten alle tijden ontkennen, om hun eigen huid veilig te stellen . Maar deze Burgemeester kan niet “verbinden”, en is volgens zeggen van sommigen “” wraakzuchtig”” Het enige wat hij doet , is tegen de haren van de mensen instrijken en beslissingen samen met zijn aan hem toe gewijden vazallen doordrukken.

Jaco Batenburg
30 april 2018 at 13:04
De stadspartij blaast voor de 2e keer een coalitie op
Dat geeft te denken
Gelukkig heb ik niet op ze gestemd

Robert Klein
30 april 2018 at 15:12
De Stadspartij doet hier verstandig aan. Een coalitie met een nipte meerderheid zal altijd vallen en personen die beweren dat dat niet zo is moeten maar eens het archief in.
Een breedgedragen coalitie, dat is wat onze stad nodig heeft en het zal mij een worst zijn uit welke partijen deze coalitie bestaat. Over eigen schaduwen heenstappen en stoppen met het op de man spelen.

Kees Jan
30 april 2018 at 20:22
Als je Reenders zijn sms abonnement afpakt kan een meerderheid 16-15 prima werken. Ieder plan moet dan goed uitgedacht zijn en het is voor de oppositie ook beter dat ze wat, al is het weinig te zeggen hebben.

Kobus
30 april 2018 at 15:44
Het is dus zo dat een deel van de partijen die wel samen door willen elkaar wel vertrouwen. Dat is het goede. Zoek daar dus nog “iets” bij dat mee wil mee doen. Reenders heeft de Stadspartij failliet verklaard en Kos is onbetrouwbaar.gebleken tot hij op zijn woorden terug komt. Is de stadpartij te splitsen in raadsleden die wel willen meedoen?De bevolking heeft gekozen dus handel daar naar en sluit de oude hap VVd enz. uit. Pak die kans mannen en vrouwen.

Marinus Vermooten
30 april 2018 at 21:34
Hoewel mosterd na de maaltijd viel mij op dat de Bijbelvaste Christelijke TV zender Family in hun actualiteitenprogramma vanavond door liet schemeren het besluit van het hoofdbestuur van de CU niet verstandig te vinden door deelname van de PVV met CU in coalitieverband sowieso niet toe te staan. Het zou me overigens niets verbazen dat ook een (flink) deel van de Helderse afdeling dit standpunt deelt. Vraag me overigens wel af of het hoofdbestuur wel op de hoogte was van de gematigde standpunten.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/stadspartij-steunt-beoogde-coalitie-niet

CDA wil het initiatief in formatie

Den Helder – Nu de fractie van de Stadspartij geen toestemming geeft, is de tweede poging van Beter voor Den Helder ook mislukt. Krul overlegde met Assorgia en meldt desgevraagd, dat het CDA nu het initiatief wil nemen. “Dit past in de ongeschreven regel, dat wanneer de grootste partij er na meerdere pogingen niet uitkomt”, meent Krul. “De stad moet bestuurd worden door een nieuwe meerderheid. Het CDA pakt de handschoen graag op. We hebben geleerd van alle commotie in de media afgelopen week. Dus we willen een zorgvuldig open en transparant traject in.”

“De verkiezingsuitslag was ook duidelijk. Ik ga niet direct aan de slag met alleen landelijke partijen”, aldus Krul. Welke partijen het CDA wel bij elkaar wil brengen, weet de fractievoorzitter nog niet. Vooralsnog krijgt hij ook niet het initiatief. “Assorgia wil nu opeens wel met het CDA om tafel, samen met de Stadspartij”, reageert de voorman licht geïrriteerd. Hij merkt op, dat er door de bevolking veel gezegd is afgelopen weken. Den Helder wil andere politiek, waarin de inwoner centraal staat en partijen samenwerken. Dat is de basis voor de komende vier jaar. “Ik ben geen marionet, die weer in beweging komt als je aan het touwtje trekt. Genoeg is genoeg!”

Op de vraag, of Krul nog wel bereid is met Assorgia te praten, is het antwoord twijfelend. “We zijn geschoffeerd met deze acties, maar we zullen over de gebeurtenissen van afgelopen week heen moeten stappen, “het belang van de stad staat voorop. Maar we moeten ook eerlijk zijn. Het is Beter voor Den Helder niet gelukt, nu is het CDA aan zet.”

Het CDA beraadt zich intern op de komende dagen. “Zorgvuldigheid, openheid en transparantie zijn essentieel” vindt Krul, “daar mag de inwoner mij op aanspreken.”

Den Helder Actueel, 9 apr 18 – 22:51

Reacties:

Dick Berts
29 april 2018 at 22:58
Harmen is een prima vent. Krijg je hem als baas bij de marine dan ben je spekkoper. Maar het ontbreekt Harmen volkomen aan ervaring. Bij een beerput die op ontploffen staat, kun je beter even een stapje terug doen, dan erin gaan roeren Harmen.

b
30 april 2018 at 09:07
Wat zou het mooi zijn als iedereen in Den Helder gewoon gereset kon worden ( politiek verleden ). Elk woord wordt onder een super vergrootglas en op een weegschaal geplaatst die tot ver achter de komma gaat.

Kees Jan
29 april 2018 at 23:02
Harmen Krul klets uit zijn nek… “Zorgvuldigheid, openheid en transparantie zijn essentieel” vindt Krul, “. hoe transparant, open en zorgvuldig is zijn handelen afgelopen weken geweest.
Hij heeft wel een hoog woord over onze pizzabakker, maar hij heeft de afgelopen week ook in het geheim onderhandelingen gevoerd… CDA samen VVD, D66, PvdA en GroenLinks (Totaal 14 zetels)
.
Het bestuur van het CDA is in handen van een lokale aannemer, een ex wethouder die haar man directeur heeft gemaakt van het gemeentelijke haven bedrijf. En er zitten familieleden in het bestuur, waarvan dochterlief stafmedewerker is van een bijna failliete schouwburg.
.
Harmen Krul is de marionet van deze bestuursleden van het CDA, en doet hij niet wat het bestuur zegt dan kan hij zijn promotie bij de marine ook wel op zijn buik schrijven.
.
Als hij echt open en transparant wil zijn, dan verteld hij eerlijk waarmee de stadspartij en/of Pieter Kos onder druk is gezet. Er worden hier in Den Helder vieze machtsspelletjes gespeeld die zijn weerga niet kent.

t Kraaiennest
30 april 2018 at 08:25
Als Krul nu meteen bij de eerste poging van Assorgia was ingestapt dan had het allemaal nog geloofwaardig geweest. Maar om nu te zeggen, ‘het CDA pakt de handschoen graag op’! Landelijk gaat het CDA over rechts en over links, maakt ze allemaal niet uit. De afdeling Den Helder gaat alleen over rechts. Zal dan toch iets zijn met het verhaal hierboven.

strandloper
29 april 2018 at 23:05
Bij voorbaat kansloos heer Krul. U predikt openheid, transparantie en zorgvuldigheid en die zaken heeft u in uw korte politieke leven al verspeeld. U kunt geen stap doen zonder de VVD en wil daarbij ook nog eens de PvdA en ten slotte ook nog D’66. Kijk maar in uw tweede en geheime agenda. Inderdaad, genoeg is genoeg.
Van de huidige Helderse politieke spelers is niemand in staat iets tot stand te brengen. Dien bij de heer Remkes een verzoek in voor een sterke regeringscommissaris.

HaKatje
30 april 2018 at 00:04
Ik hoop dat dhr Krul de daad bij het woord voegt en vanaf nu echt eerlijk, open en transparant de onderhandelingen in zal gaan, als het zover zal komen. Maar ook alle andere (toekomstige) bestuurders. En dat iedereen weer zijn best doet om met een schone lei opnieuw te beginnen. Voorgaande was even een valse start maar daar heeft iedereen van geleerd en nu gaat het echt beginnen. Dat hebben we als kiezers best wel verdiend vind ik. Dat zou heel fijn zijn. Het hoeft niet mooi te zijn, als het maar eerlijk en open is. Ik zou er graag weer op willen vertrouwen en willen horen dat onze bestuurders echt het beste met onze mooie stad voor hebben.Het is teleurstellend hoe het er nu allemaal voorstaat. Ik wens alle partijen heel veel wijsheid toe, doe uw best met zijn allen!

Arjen
30 april 2018 at 00:08
Dick Berts, wat bazel je nou dat Harmen Krul de baas van de marine zou kunnen zijn?
Weet je wel hoe Defensie is georganiseerd? In elk geval niet als een politieke partij in Den Helder. Gelukkig niet. Dan zou er geen fregat het Marsdiep uitvaren.Je hebt werkelijk geen flauw benul hoe Defensie in elkaar zit. Lachwekkend en gênant.

DramFull
30 april 2018 at 00:36
Dit gaat inderdaad lachwekkend worden, ik verheug mij op het antwoord van Dick Berts. 🙂

Dick Berts
30 april 2018 at 00:46
Kun je wel lezen Arjen? Ik zeg niet DE baas van de marine. Harmen is luitenant ter zee, dus dat gaat nog niet lukken. Maar officieren zijn natuurlijk wel ergens de baas over. Zit je in het clubje van Harmen, dan ben je niet slecht af. Dat staat er! Of ik weet hoe defensie georganiseerd is? Ik ben zelf officier geweest bij het Korps Mariniers. Lachwekkend en genant? Inderdaad. Behoorlijk ja.

Dick Berts
30 april 2018 at 08:16
Ha, ha, karma is a bitch. Net nu in Arjen aanval op een slechte taalbeheersing…. Als marinier was ik niet genant, maar wel af en toe lachwekkend. Gelukkig!

Judge X
30 april 2018 at 01:49
Ja Arjen, naïef, lachwekkend en gênant zijn je reacties.
Aan gepensioneerd marineofficier Roel Prins 7 achterlijke vragen stellen, met als laatste ‘of hij wel weet wat oorlog is’, dat vond ik ook zo ‘slim’.
Geen antwoord gehad zeker ? 🙂

HaKatje
30 april 2018 at 00:27
Waar ik nog aan toe wil voegen: Heb respect voor elkaar! U bent allemaal met de beste bedoelingen aan dit avontuur begonnen neem ik aan. Zie dat weer bij elkaar. Misschien bent u het nog niet eens hoe, maar u wilde allemaal iets goeds betekenen voor Den Helder. Dat heeft u gemeen beste toekomstige wethouders, raadsleden, fractievoorzitters e. a.

Sjaak
30 april 2018 at 08:39
CDA zit gewoon te wachten tot Pieter Kos aanschuift bij het landelijk kartel van CDA VVD D66 PvdA en GroenLinks. Dat moet toch voor iedereen duidelijk zijn. Die afspraken zijn allang gemaakt. Ik hoop echt op een andere oplossing met de Stadspartij en die is er misschien ook wel.

Anton Hagen
30 april 2018 at 09:52
Pieter Kos is simpelweg aan het trachten zijn wethoudersbaantje voor 4 jaar veilig te stellen.
Het maakt hem niet uit of dit links of rechtsom is als hij maar op het pluche kan blijven zitten.

Corina van den Blink
30 april 2018 at 09:10
Mag ik schrijven : HELP in hoofdletters?

Nico
30 april 2018 at 09:44
Als ik alle reacties lees zijn er dus geen goede mensen voorradig in Den Helder om een coalitie te vormen. Alle lijsttrekkers/fractievoorzitters worden of werden hardhandig neergesabeld. Ze worden weggezet als de grootste leugenaars en intriganten in deze stad aan het Marsdiep. Vergeet niet beste mensen dat praten over samenwerking binnen alle geledingen van de politiek plaatsvindt. In eerdere reacties heb ik al geschreven dat er nu eindelijk eens rust moet komen. Het is duidelijk dat het vertrouwen tussen partijen zo klein is dat er geen fatsoenlijke coalitie te maken is. Zelfs binnen de beoogde coalities is frictie voelbaar. Kunnen we er dan als burger wel van uit gaan dat binnen redelijke termijn een coalitie wordt gevormd waar deelnemende partijen elkaar echt vertrouwen. Blijft over dat er een zakencollege gevormd wordt. Partijen kunnen elkaar dan op argumenten bestrijden en het college kan met wisselende meerderheden zijn/haar programma uitvoeren. Partijen zet nu eens het eigenbelang en ego opzij en ga voor Den Helder. U zult zien respect zal aan het eind van de rit uw deel zijn en geen pek en veren.

Dick Berts
30 april 2018 at 11:04
Beste Nico, ja ik post weer teveel, dat geef ik meteen toe, maar het is ook erg spannend in Den Helder. De goede bedoelingen druipen van je bericht af, maar afdekken en zoete broodjes bakken is een gepasseerd station. Jan Nagel noemt Den Helder in de Volkskrant de ergste gemeente van Nederland. En hij heeft gelijk. Natuurlijk ben ik weer een negatieveling, houd ik zogenaamd niet van mijn geboortestad of ben ik een azijnpisser, maar helaas is er nog maar een oplossing; een grote schoonmaak in de vriendenrepubliek Den Helder. Hoe langer we die uitstellen hoe erger het hier gaat worden.

wat
30 april 2018 at 11:33
Den Helder is marinestad, ik vraag me soms af of het ook daar mee te maken heeft, dat hier qua bestuur anders geregeld is, meer overheid inmenging. protocollen en de stad mak houden,zogezegd.

HaKatje
30 april 2018 at 10:38
Nico, je bijdragen begin ik te ervaren als een oase van rust midden in de heisa van dit moment. Ik wordt ook een beetje moe van het feit dat er, regelmatig op beledigende wijze, zo negatief gereageerd wordt op alles en iedereen. Het is misschien tijd om daar eens een punt achter te zetten. Niemand schiet er namelijk iets mee op. Kritisch zijn oke, dat ben ik ook, maar kunnen we nu dan eens starten met positieve opbouwende kritiek? En ik ben het er nog steeds volledig mee eens dat een zakencollege wel eens een heel goede weg zou kunnen zijn naar rust, stabiliteit en goed bestuur.

HaKatje
30 april 2018 at 11:23
Ik geloof echt dat je tot in je grote tenen houdt van deze stad Dick. En het is ook spannend. Maar hoe zie jij die grote schoonmaak dan voor je? Is het idee van Nico nu juist niet een soort “schoonmaak”? Of de wil er is, is een tweede, maar zou het niet mooi zijn als geen van de partijen boven de anderen zou staan en iedereen noodgedwongen zou moeten samenwerken omdat je alleen zo tot een akkoord komt? Niet langer een handjevol die denkt de rest te kunnen negeren maar alleen nog breedgedragen besluitvorming?
Het zou best eens een oplossing kunnen zijn.

Kees Jan
30 april 2018 at 13:00
Een zaken college is niet de oplossing. Dan worden weer de vriendjes van de huidige macht ingevlogen. En blijft het grootste kwaad, Koen Schuiling nog langer zitten.
.
Kijk nou wat er vanmorgen is gebeurt. Het college heeft in een ander medium tegen een groep pandeigenaren gezegd dat hun bezwaarschriften te laat waren binnen gekomen. Pure onzin, de mensen waren op tijd maar de burgemeesters en wethouders wilde voorkomen dat de bewoners in het gelijk zouden worden gesteld door de bezwarencommissie. En dat hun vriendje Woningstichting De weg naar de rechter is voor deze mensen nog de enige uitweg. Dus dit college veroorzaakt de zoveelste rechtszaak.
.
Ik ben geen PVV-er, maar ook geen CU fan. Maar wat Vincent van de Born en Tjitske Biersteker voor elkaar hebben gekregen is een unicum. Twee partijen die lijnrecht tegen over elkaar staan hebben een akkoord bereikt wat goed is voor onze stad. Je kan dit niet negeren. Het hele Nederlandse politieke landschap zal door deze coalitie veranderen.
.
Den Helder kan eindelijk is het voorbeeld geven in positieve zin. Nu komt het alleen negatief in het nieuws om dat het huidige college alleen aan zich zelf denkt en hun zakenvriendjes die Den Helder financieel leeg zuigen. En dat iedere normale burger tegen de gemeente moet procederen bij de rechter om hun gelijk te krijgen.

Dick Berts
30 april 2018 at 13:38
Beste HaKatje. Ik zie het als een tergend langzaam verlopend ontwakingsproces van de schaapskudde. Je hebt er geen idee van hoe erg het is. Zo is het complete ministerie van Justitie in handen van de maffia gevallen. Op internet staat een filmpje waarin oud CdK NH en oud SG Justitie Harry Borghouts zegt, dat als de waarheid bovenwater komt over de zaak Joris Demmink, heel Justitie in elkaar valt…. Dood en doodeng. Natuurlijk zijn niet al onze politici criminelen, integendeel, de meeste politici zijn ook domme schapen die niet door hebben dat de criminelen in hun midden op een afgrijselijke manier de dienst zijn gaan uitmaken in dit land van Den Haag tot Den Helder. Als er nu een klacht wordt ingediend bij Justitie tegen een bepaalde bestuurder, dan weet ik al van te voren wat de uitkomst van het ‘onderzoek’ is. Maar de meute denkt dat de betreffende figuur onschuldig is, als Justitie roept dat er niets aan de hand is. Hele diepe zucht. Waar moet ik beginnen. Heb je het debat met Rutte gezien over die memo’s? SNOEIHARDE leugenaars zijn aan de macht. Ik heb wel het gevoel dat de steenpuist op openbarsten staat, maar hoe lang dat nog duurt?

Nico
30 april 2018 at 11:51
Respect is een eerste vereiste. Respect voor iedereen. In ieder mens schuilt iets goeds. Als we dat voor elkaar op kunnen brengen en daarna met vereende krachten kunnen gaan bouwen aan een goed en stabiel Den Helder denk ik dat er veel goeds van kan komen. Ik persoonlijk ben van mening dat het merendeel van de criticasters van hun stad houden, alleen de manier waarop zij het verwoorden is soms stuitend. Dat moet echter ook kunnen. In ons land heeft iedereen vrijheid van meningsuiting. Wij als burgers van deze stad moeten proberen een verbinding tot stand te brengen. Als wij dat kunnen is het voor de politiek moeilijk daar omheen te gaan. Werk met argumenten, respecteer de mening van anderen en laat, hoe moeilijk dat ook is, de emotie buitenspel. Als emotie de overhand gaat nemen verliest de rede terrein en dat willen we niet.

Henk van Kuijk
30 april 2018 at 11:52
Het is allemaal heel doorzichtig, het spel van het CDA. De kern is dat de Haagse partijen neerkijken op de lokalen, en er ook bang voor zijn, want ze boeken ondanks nauwelijks media-aandacht steeds weer winst. Zo kijkt Pieter Kos ook neer op de lokalen in een coalitie: “onstabiel, geen ervaring”. Hoeveel ervaring had Pieter Kos toen hij begon als wethouder? En welke blunder beging hij door zijn gegeven handtekening en belofte aan Scholte namens het college in te slikken? Hoeveel ervaring heeft Harmen Krul? Geen. Dat blijkt ook wel want door stapsgewijs gewoon de Haagse partijen erbij te eisen, overspeel je je hand, en kweek je wantrouwen. En dan nu het zuivere heilige boontje spelen, van, nu gaan wij het doen?? Want wij willen de kiezer centraal stellen?? Theatertaal die verhult. Overigens ook zaken waar de Volkskrant geen inzicht in toont. Die komen even aanrennen. Net als Jan Nagel.

Peter Reenders
30 april 2018 at 13:48
Jan Nagel was toch door Assorgia gevraagd Henk? Vervolgens door Assorgia, zonder voor aankondiging, aan de kant gezet. Hoe reageer he daar op?

Kees Jan
30 april 2018 at 14:32
Peter Reenders stop is met het verdedigen van Koen Schuiling. Zijn functioneren staat terecht op het spel en u blijft er alles aan doen om hem in het zadel te houden. Ook al weet u zelf ook dat hij slecht is voor onze stad. Wat heb je allemaal niet gekregen van die man, dat je de stadspartij hebt verkloot? Wat heb je uitgespookt dat Schuiling je al jaren in de tang heeft, zodat je paar jaar geleden per sms een coalitie moest laten klappen.
.
Assorgia wilde niet samenwerken met de VVD. Dit is Nagel ook te kennen gegeven, dat deze man dan vervolgens wel met VVD gaat onderhandelen is onbehoorlijk!. En dan ook meteen eigen schuld dat hij aan de kant staat.
.
Net zo onbehoorlijk als de Stadspartij die zegt deel te nemen aan de coalitie Beter voor Den Helder, Stadspartij, Seniorenpartij, ChristenUnie, PVV en Behoorlijk Bestuur.En vervolgens de boel onterecht laat klappen en daarvoor meteen de schuld in de schoenen te schuiven van de ChristenUnie.
.
Vertel is de waarheid over het weggaan van de voorzitter in de Stadspartij? Geef nou gewoon is toe dat ook deze man met ruzie het veld moest ruimen?
.
Ook de stadspartij deed mee aan de onderhandelingen in de achterkamertjes. Sterker nog er werd door de stadspartij ook onderhandel in andere achterkamertjes, nl die van de VVD, D66, CDA en PvdA.
.
De coalitie die voor ogen was bestond uit de winnaars van de verkiezingen, alleen het CDA die in de kluwen van een aantal mensen vast zit wilde niets positiefs brengen in de stad. Jullie waren de grote verliezers maar kregen toch de kans om mee te kunnen profiteren.
.
De Stadspartij is de grootste schande van deze stad. Misschien wel erger als VVD en D66 bij elkaar.
Het tij kan alleen keren, als jullie terug gaan in deze coalitie.
.
Ps uit betrouwbare bron is vernomen dat het persbericht van de Stadspartij is afgestemd met CDA.

Kobus
30 april 2018 at 15:27
Peter. Wat was de “eis”van Assorgia aan Jan Nagel en waar hield deze oen zich niet aan? Net als Huiberts de makkelijkste weg zoeken. Laatste sprak ook met Zeestad en Woning stichting die niets met deze colalitievorming te maken hebben.

Henk van Kuijk
30 april 2018 at 16:48
Dat is simpel: ik zou tegen Nagel gezegd hebben: “Onderzoek dat ook ja, wij praten en peilen ook verder.” Hoe zat het ook al weer met je vooraankondiging van de sms van drie jaar geleden? Die de Haagse partijen ook vergaten?

Henk van Kuijk
30 april 2018 at 23:19
Geen antwoord, Peter? Ik antwoordde jou……

Judge X
30 april 2018 at 12:35
Dhr. Assorgia zou de steun in de raad voor een minderheidscoalitie nog kunnen onderzoeken. 😉

JB
30 april 2018 at 12:55
Ik zou het advies geven aan alle raadsleden, stop ermee, ga lekker naar huis. Geniet van de leuke dingen in het leven en laat de stad Den Helder het lekker uitzoeken. Je zou jezelf toch langzamerhand moeten beginnen af te vragen of er niet iets met je aan de hand is om in dit soort verbanden te willen acteren.

fFred
30 april 2018 at 13:14
Wedden? Als je het CDA zijn gang laat gaan , komt de ouwe meuk weer terug. Eventueel met de club van Assorgia als bijwagen , net als destijds de stadspartij .

HaKatje
30 april 2018 at 15:15
Dick, ik begin een beetje te begrijpen dat jouw woede en frustratie niet enkel persoonlijk is, en niet altijd gericht op een enkeling (zoals een niet nader te noemen burrie) En ik weet ook dat er een heel duistere kant is die zich diep in onze- en iedere samenleving heeft genesteld. Ik ben minder naïef dan ik lijk ; )
En daar moeten we altijd tegen opstaan, zonder twijfel. Het feit dat zaken steeds meer aan het licht komen geeft al aan dat het steeds een beetje moeilijker wordt om te verbergen wat er kennelijk te verbergen valt. Dus dat is een goed teken. Maar wat betreft onze reactie als burger op de gang van zaken voel ik toch meer voor de benadering van Nico omdat ik geloof dat wij burgers wel degelijk het goede voorbeeld kunnen geven. Respect voor elkaar om te beginnen, en mijn respect voor jou is gegroeid nu ik je wat beter begrijp. Het zijn teveel zorgen voor een persoon, beste Dick. En er is ook een tegenbeweging, kijk daar ook naar. Er zijn veel minder “schapen” dan je denkt! (Al noem ik mensen liever geen schapen, maar das persoonlijk)
En ja, ik heb het debat met Rutte gezien. En dat was inderdaad tenenkrommend.
Maar ik weiger mijn leven te laten kleuren door zorgen, frustratie en angst (al komen ze in willekeurige volgorde in me op uiteraard), daar is het leven toch veel te mooi en boeiend voor!
Ik kies daarom maar voor een positieve “tegenbeweging”. Al is het maar heel klein in de vorm van een betrokken burger in een prachtig stadje aan de zee.

Dick Berts
30 april 2018 at 17:45
Wat fijn om eens een echt gesprek te hebben op deze site. Wat mijn woede betreft, die valt wel mee, ik schreeuw zo hard, omdat ik mensen wakker probeer te schudden. En ik haat geen enkel mens. Ook Koen Schuiling niet. Ik vrees ook dat ik iets van zijn levensgeschiedenis begrijp, die is mogelijk niet zo makkelijk geweest. Daar verder op ingaan zou respectloos zijn en een schending van zijn persoonlijke levenssfeer met zich meebrengen. Misschien mag ik de volgende vergelijking gebruiken. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog gooide een vriend van mij op de middelbare school zijn speer bij speerwerpen dwars met twee handen recht naar voren. Hij was pacifist en vond een speer een aanvalswapen. Ik vond dat helemaal geweldig. Zelf was ik ook pacifist maar met een andere technische oplossing; wil je de vrede, bereid je dan voor op de oorlog, zodat je hem kunt voorkomen. Ik meldde me aan bij het Korps Mariniers. Als je dan militair wordt, dan moet je het ook goed doen. Terugkijkend op de Koude Oorlog kun je alleen maar concluderen, dat EN de vredesbeweging EN goed getrainde militairen de vrede hebben weten te bewaren. De Russen waren ook bang voor ons, dat had tot oorlog kunnen leiden, zie daar de fantastische rol die de vredesbeweging heeft gespeeld. Historici zijn het er over eens dat de Russen nooit het plan hebben gehad om het westen aan te vallen. Maar als we geen krijgsmacht zouden hebben gehad, dan zouden ze die plannen vast wel gekregen hebben. Terug naar onze tijd en naar Den Helder. Wat hier nodig is; Kritische figuren die genadeloos de vinger op de zere plek durven te leggen EN verbinders. We spelen allebei onze onmisbare rol. Jij bent zo’n goeie verbinder, dat je zelfs verbinding kunt maken met die oproerkraaier Berts, de azijnpisser. Ik ben je daar dankbaar voor.

HaKatje
30 april 2018 at 18:48
Begrepen vriend Berts, we streven naar hetzelfde, ieder op ons eigen manier.

strandloper
30 april 2018 at 23:54
Hmm… volgens mij noemt Koen Schuiling aka HaKatje jouw nu vriend Berts. Ooit heb ik van een officier van het Korps Mariniers geleerd, dat als iemand je vriend noemt je dan erg moet opletten. De man die mij vriend noemde, een “gewone” marineman, zei toen: nee, nee ik bedoelde natuurlijk vriend/vriend.

Jans
30 april 2018
Meester Reenders u bent wel echowisties waar zijn jouw reacties.

Kees Jan
30 april 2018 at 18:29
Reenders is zelf te laf om te reageren. Hij is afgedankt als fractievoorzitter en terecht. Door zijn persoonlijke toedoen is het een grote rotzooi in Den Helder. Een verklaring geven voor zijn daden zal hij niet doen.
.
Het grote probleem als hij met een verklaring komt, en als het de waarheid is dan gaat de beerput open. En als eenmaal de deksel van de put is, zal die er nooit meer opgaan.

Wim
30 april 2018 at 23:16
Dus ipv Den Helder https://cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/caf75454-4ca4-11e8-a139-bb6aa2c0eaf3/coalitieakkoord_2018-2022%5B3%5D.pdf moet het kleuterige gekibbel om de omhooggevallen persoontjes weer beginnen?

Bert de Jong
1 mei 2018 at 01:05
Politiek is een spel het lijkt behoorlijk op Mens erger je niet .een kansspel ..gooi beter dan je tegenstander en je kunt winnen..Wat mij betreft is de politiek en de uitvinding Democratie aan een zeer uitgebreide update toe.Nu regeert het grote geld en zijn de politici alleen maar bezig met oplossinkjes voor de korte termijn
Het zal nog wel even duren voordat de grote en kleine bestuurders van deze aardkloot gaan beseffen dat ze ingehaald dreigen te worden door de Waarheid..Ondertussen wens ik onze lokale bestuurders veel wijsheid toe

strandloper
1 mei 2018 at 01:17
Krul is de marionet van het CDA. De oude feodale plaatselijke bobo’s trekken aan een touwtje en Krul beweegt. In iedere gewenste richting. Totaal ongeschikt als fractievoorzitter. Wel geschikt, zoals bewezen is, als marionet.
Ga weg Krul en beperk je tot je werk bij de KM. Je hebt tot nu toe je best gedaan om alles wat de bobo’s niet aanstond te torpederen. Onmogelijk derhalve om nu het initiatief te willen. Als BvDH het initiatief al wil overdragen, komt eerst de heer Lolke Kuipers aan zet, dacht je ook niet?

fFred
1 mei 2018 at 09:20
Eerst was er niets …… en opeens … daar was … Krul ! gewoon neergezet door de Marine . Die zagen hun invloed die ze hier altijd hadden zinken met het verlies van de VVD. Om toch maar een pion in de gemeente te hebben , is Krul daar neergezet , met een schouderklopje van de Admiraal.

https://denhelderactueel.nl/2018/04/cda-wil-het-initiatief-in-formatie/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image