Delano Weltevreden – Uur van de waarheid in kwestie ontruiming Rob Scholte Museum Den Helder

Den Helder – Het uur van de waarheid in de slepende juridische strijd tussen kunstenaar Rob Scholte en de gemeente Den Helder is aangetrokken.

Dinsdag 25 juni treffen de gemeente Den Helder en de firma A. Tuin BV kunstenaar Rob Scholte in de rechtbank. De rechtbank heeft er de hele dag voor uitgetrokken.

’s Morgens buigt de kantonrechter zich over de vraag, of de gemeente Den Helder de kunstenaar, huurder van het voormalige postkantoor, uit het pand had mogen zetten.

De middag is uitgetrokken voor de zaak van Scholte tegen de firma A. Tuin BV, de nieuwe eigenaar van het gebouw naast het treinstation in het centrum van Den Helder.

Koop breekt geen huur, zegt Scholte. Hij heeft Tuin daarom gevraagd hem de sleutels van het pand te geven, zodat hij daar zijn museum kan voortzetten. Tuin weigert.

Lees ook:
Grote interesse voor wonen in voormalig museum van Rob Scholte
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190509_78175891/grote-interesse-voor-wonen-in-voormalig-museum-van-rob-scholte

Helderse Courant, 24 juni 2019, 14:50

Reacties:

Jans Boonstra
Succes Rob tegen die kneuzen van Den Helder. Ik duim voor je !!!!!!

Groeten van Texel
De overkanters zullen aardig op de neus kijken. Den Helder had met dit museum kunnen meeprofiteren van onze toeristen.
-Schadeclaim van Rob Scholte Museum
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190605_45859783/eerste-claim-van-rob-scholte-richting-gemeente-den-helder-bedraagt-kleine-vier-ton-topje-van-de-ijsberg
-Hoger beroep door gemeente Den Helder na verliezen rechtszaak
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190227_22282279/gemeente-den-helder-in-beroep-tegen-uitspraak-over-afbreken-onderhandelingen-met-rob-scholte
-Rechter bepaalt dat Scholte huurcontract heeft.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/20/rechter-rob-scholte-had-huurovereenkomst-in-den-helder-a1617237?fbclid=IwAR2DVYo0H6JTz6QQTbvQs-UG-sbN3K_KTYcTPJTexpQ7zDLxjEz2HEh8AJU
Na deze rechtszaak zal het Rob Scholte Museum terugkeren voor onze regio? Gemeente Den Helder, erken je fout en denk aan de toerist in onze regio.

Jeroen Bodewus
Gelukkig hebben we andere mooie musea waar de naar Texel reizende toeristen ook niet komen…………..

Henk van Kuijk
Succes, Rob Scholte. Recht gaat voor onrecht. Overigens, beste redactie, het is: “Het uur van de waarheid is aangebroken”, niet aangetrokken. Trek het je een beetje aan……

Harmanus J Johansen Jr.
Moge de heer Scholte vandaag triomferen, en zijn museum voortzetten in Den Helder.

Arie A A Ruiter
Koen vlucht naar Groningen en de Helderse burgers zitten met een negatieve erfenis opgescheept.Lekkere start voor zijn opvolger die straks de rotzooi op mag ruimen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190624_1668175/uur-van-de-waarheid-in-kwestie-ontruiming-rob-scholte-museum-den-helder

Reacties:

Anoniem zei
Ik hoop dat *de boven ons gestelden* vandaag aan het kortste eind trekken!

http://www.stichting-jas.nl/2019/06/uur-van-de-waarheid-in-kwestie.html

8 Comments

  1. Succes Rob en familie, ja nederlandsche taal is toch een probleem.

  2. Succes Rob en familie !!!

  3. De schrijnende bejegening van Rob Scholte door de ambtenarij is kenmerkend voor de minachting van de overheidsdienaren voor beeldende kunst en in het bijzonder voor Rob Scholte, één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars

  4. Ans Bisselink 25 juni 2019 op 08:13

    Rob, van harte succes gewenst, hoop op een goed resultaat, lieve groet, Ans

  5. Ik hoop dat de advocaten van Scholte het aandurven de rechters aan te vallen als ze duidelijk laten zien partijdig te zijn, bijvoorbeeld door rare gezichten te trekken of hun afkeer voor de zaak van Rob op fysieke wijze laten blijken. In feite zouden de advocaten de rechters aan het begin van de zitting moeten dwingen te verklaren dat ze deze zaak ingaan ‘zonder last of ruggespraak’. De kans dat ze volledig zijn geinstrueerd door Schuiling acht ik 80%. En waarom ook niet? Corrupte rechters komen overal mee weg! Ik heb dat zelf ervaren nadat ik van een corrupte en criminele rechter heb gewonnen tot bij de hoge raad!!! De advocaat van deze ex-rechter zegt letterlijk: ‘Het arrest van de hoge raad impliceert op geen enkele wijze dat wij de heer Kat iets verschuldigd zijn’.

  6. In grote lijnen ben ik het met Micha eens. Ook ik heb zwaar corrupte rechters meegemaakt. Onvoorstelbaar dat een samenleving zo dom kan zijn om te veronderstellen dat rechters altijd eerlijk en onafhankelijk zijn. Maar ik heb ook het omgekeerde meegemaakt. Rechters die het almaar toenemende gebrek aan integriteit van ‘onze’ overheid ook spuug en spuug zat waren en met meer dan vernietigende vonnissen kwamen tegen de staat. Daarom houd ik hoop. Rob verdient een mega zege tegen de maffia die het Palermo aan het Marsdiep in een wurggreep houdt. Daarmee bewijst hij niet alleen zichzelf, maar vooral ook de inwoners van Den Helder een dienst die niet te overschatten valt.

  7. Hi Dick! Fair enough allemaal, maar het punt is dat bepaalde procespartijen steeds weer worden geconfronteerd met ‘speciaal geselecteerde’ rechters. Het gaat dan om partijen die om een of andere reden een gevaar vormen voor de status quo en de ‘elite’. Chipshol maakte het zelfs mee dat een compleet college werd vervangen omdat zij te onafhankelijk in de zaak stonden. Ik kan hier een boek over schrijven.

  8. Hallo Micha, Hier wijs je terecht op de allergrootste weeffout in de zogenaamde rechtstaat Nederland. Een systeem waarin geen aandacht is voor de vraag wie er bepaalt welke rechter er op welke zaak wordt gezet, kan geen rechtstaat zijn. Als alle rechters in dat systeem goudeerlijk zouden zijn, maar een kabaal binnen de staat beheerst dat aansturingsmechanisme en EEN enkele foute rechter, dan is het rechtssysteem daarmee volkomen opgeblazen. Daarmee kun je immers iedere zaak van gewicht naar je hand zetten. Ik herhaal nog een keer dat jij vanuit mijn perspectief regelmatig volkomen doorslaat (gaan we niet over discussieren) en dat betreur ik. Wat ik echter nog veel meer betreur, is het gemak waarmee velen jou als complotgek afserveren, terwijl je zoveel onvoorstelbare dingen aan de kaak stelt en zo vaak gelijk hebt. Ik denk dat het angst is. Die angst heb ik niet, omdat ik mezelf al lang totaal afgeschreven heb. Met hartelijke groet, Dick.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.