Delano Weltevreden – Twee politici aan de dijk + Seniorenpartij serveert kritische commissieleden af + Marinus Vermooten vindt stiekeme ontslagaanvraag ’een heel smerige streek’

Seniorenpartij Den Helder zet twee politici aan de dijk

Den Helder – De Seniorenpartij in Den Helder wil af van Marinus Vermooten en Dirk Gorter als commissielid.

De twee politici moesten dat nieuws van het Noordhollands Dagblad horen. De partij heeft hen er niet van op de hoogte gesteld.

Komende maandag buigt de gemeenteraad zich over het verzoek van de Seniorenpartij om Gorter en Vermooten te ontslaan als lid van de commissies Stadsontwikkeling en beheer, Bestuur en Middelen en Maatschappelijke Ontwikkeling.

Helderse Courant, 30 april 2019, 11:14

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Ja als je kretiek hebt op het reilen en zeilen binnen de club dan wordt je afgeserveerd wandt daar houden ze niet zo van .
Ze hebben het liefst leden die stil zitten en braaf pootjes geven en ook nog eens hun bek houden .
Maar ja dit gebeurt ook bij BVDH daar zijn ook een aantal lieden die de mond houden en bang zijn voor dictatortje Asorgia .

Bert de Jong
Dat is heel normaal in de huidige politiek Ruud ,daar is Den Helder geen uitzondering in, volgende keer stem ik maar es op Pipo en Kluk Kluk xD

Henk Den Helder
Heel soms is een dictatuur erg makkelijk, geen politieke partijen de elkaar kapot bekvechten, geen gelieg met de verkiezingen A beloven en vervolgens B doen… en evenlater glashard ontkennen……

Henk van Kuijk
Ik kan wel een kritische opmerking maken, maar dat doe ik niet, want het is me al tien keer overkomen dat het NHD die verwijdert.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190430_45523739/seniorenpartij-den-helder-zet-twee-politici-aan-de-dijk

Seniorenpartij Den Helder serveert kritische commissieleden af

Marinus Vermooten (foto NieuwsDoc)

Marinus Vermooten (foto NieuwsDoc)

Den Helder – Voor ontslag worden voorgedragen, terwijl je nergens van af weet. Het is de commissieleden Dirk Gorter en Marinus Vermooten van de Seniorenpartij overkomen. Hun kritiek op het reilen en zeilen binnen de partij is hen niet in dank afgenomen.

Deze stap verbaast mij in hoge mate“, reageert Marinus Vermooten. “Ik ben er op geen enkele manier van op de hoogte gesteld.” Dat geldt ook voor Gorter.

Vermooten en Gorter vinden, dat het stadhuis niet moet worden gevestigd in het historische gebouw 66 op Willemsoord. Die mening steken zij niet onder stoelen of banken. De twee politici vrezen, dat zij daar nu de prijs voor moeten betalen. Vermooten: “Kritiek mag je toch hebben? Je hoeft het toch niet met alles eens te zijn?

Merkwaardig

Gorter vindt het ’nogal merkwaardig,’ dat de fractie zich op deze manier van hem en Vermooten ontdoet. “Voor een club, waar niet veel uit komt, is dit een tamelijk voortvarende manier van handelen.

Fractievoorzitter Carla van Driesten zit al enkele maanden ziek thuis. Zij vindt het ’vreselijk vervelend.’ dat Gorter en Vermooten niet zijn ingelicht. Dat had haar collega Ilse Kootkar moeten doen, vindt zij.

De kritiek van de twee leden op het stadhuisplan is volgens Van Driesten niet de enige reden om hen te ontslaan als commissielid: “Zij kunnen zich niet conformeren aan het programma, dat wij met de coalitie willen uitvoeren en leveren daar op internet en sociale media kritiek op. Volgens Vermooten doen Ilse en ik het als raadslid helemaal niet goed.

Wat fractievoorzitter Van Driesten betreft blijven de politici lid van de partij. Maar de manier, waarop zij op een zijspoor worden gerangeerd, is voor Gorter en Vermooten reden om hun lidmaatschap van de Seniorenpartij op te zeggen.

Helderse Courant, 30 april 2019, 11:28

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190430_64162637/seniorenpartij-den-helder-serveert-kritische-commissieleden-af

Marinus Vermooten vindt stiekeme ontslagaanvraag als commissielid ’een heel smerige streek’

Wethouder Remco Duijnker (foto Peter van Aalst)
Wethouder Remco Duijnker (foto Peter van Aalst)

Den Helder – Wethouder Remco Duijnker is volgens Dirk Gorter en Marinus Vermooten de kwade genius achter hun naderende ontslag als commissielid. Duijnker ontkent dat ten stelligste.

De twee politici moesten van het Noordhollands Dagblad horen, dat zij in ongenade zijn geraakt en het veld moeten ruimen.

Volgens Gorter is er in de Seniorenpartij geen sprake van dualisme, het onafhankelijk van elkaar opereren van de fractie en de wethouder. “Remco Duijnker zit altijd bij de fractievergaderingen en is altijd aan het woord.” Marinus Vermooten: “De Seniorenpartij bestaat in feite uit één persoon, Remco Duijnker. Hij is een soort dictator. Hij besluit en zegt hoe ’t moet. De raadsleden nemen, dat voor zoete koek aan en voeren uit wat hij wil. Van dualisme is absoluut geen sprake. Fractievoorzitter Carla van Driesten en raadslid Ilse Kootkar stemmen steeds mee met de coalitie. Dat is niet goed. Als raadslid moet je een ander standpunt dan je wethouder kunnen innemen. Maar dat kan niet in de Seniorenpartij. Remco domineert. Ilse en Carla hebben totaal geen invloed.” Maar volgens fractievoorzitter Van Driesten valt het wel mee met de invloed van de wethouder op de fractie. “Bij de begrotingsbehandeling was ik tegen bepaalde bezuinigingen, die de coalitie in het sociaal domein wilde doorvoeren. Als er rare dingen gebeuren stem ik tegen. Dat blijf ik doen.

1400 euro

Vermooten heeft ook kritiek op het werk, dat ’sommige raadsleden’ verzetten. “Elke maand krijgen raadsleden 1400 euro bruto op hun rekening bijgeschreven, maar sommigen doen daar mijns inziens te weinig voor. Ik heb dat in de fractie in z’n algemeenheid gezegd, maar het geldt ook voor Ilse Kootkar en Carla van Driesten. Niemand in de stad weet waar de Seniorenpartij voor staat. De partij is onzichtbaar.”

De stadshistoricus zegt teleurgesteld te zijn in Duijnker, zijn voormalige politieke strijdmakker. “Toen ik fractievoorzitter was van Fractie Vermooten heb ik Remco als commissielid binnengehaald. Wat hij nu doet is zeer onbehoorlijk. Ik ervaar het als een dolksteek in de rug. Het is een heel smerige streek.

Wethouder Duijnker reageert verbaasd: “Ik betreur het, dat zij denken, dat ik hier achter zit. Dit besluit is door de fractie genomen en dat heb ik te respecteren. Mijn taak is om de fractie met enige regelmaat van informatie te voorzien. Verder zijn onze rollen strikt gescheiden, zoals het hoort in een duaal stelsel.

De wethouder zegt, dat hij zich wel kan voorstellen waarom de fractie heeft besloten de twee commissieleden de wacht aan te zeggen: “We hebben een brede coalitie. Dat betekent, dat je water bij de wijn moet doen. Dat je de ene keer wat haalt en de andere keer wat laat. We willen samen vooruit. Ik lees ook wat er op internet wordt gezegd door sommige leden en daar word ik niet erg gelukkig van. Kritische leden zijn welkom. Maar als de fractie een besluit heeft genomen, moet je je daarbij kunnen neerleggen.

Helderse Courant, 30 april 2019, 14:58

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190430_34084813/marinus-vermooten-vindt-stiekeme-ontslagaanvraag-als-commissielid-een-heel-smerige-streek

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dirk+Gorter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinus+Vermooten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carla+van+Driesten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+Kootkar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker