Delano Weltevreden – Twee jaar oude en verworpen Bezwaren tegen het Stadhuis plan moeten worden behandeld, vinden tegenstanders

Museumhaven Willemsoord (foto museumhavenwillemsoord.nl)

Twee jaar oude en verworpen Bezwaren tegen het Stadhuis plan moeten worden behandeld, vinden tegenstanders

Den Helder = Enkele weken geleden vertelde Paul Schaap al, dat hij overwoog om ruim 130 ’oude’ bezwaren tegen het stadhuisplan opnieuw in stelling te brengen. Nu heeft hij Burgemeester en Wethouders gevraagd, die bezwaren alsnog te behandelen.

Schaap, voorzitter van Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder (SBCE), is fervent tegenstander van het plan om een stadhuis te vestigen in de Gebouwen 66 en 72 op Willemsoord. Hij verzet zich daar al bijna twee jaar tegen. Tot nu toe zonder resultaat.

Op 3 april 2019 heb ik namens het Bestuur van SBCE een bezwaarschrift ingediend tegen het Besluit van 25 februari 2019, om een Stadhuis te vestigen op Willemsoord“, zegt Schaap. “Ook bijna 130 andere personen hebben toen ook een Bezwaarschrift ingediend. Slechts enkele ervan, waaronder ons Bezwaarschrift, werden vervolgens in behandeling genomen en kennelijk niet ontvankelijk verklaard. Het ging volgens het gemeentebestuur niet om een Locatie Besluit, maar om een Kredietverstrekking voor een Scenario Onderzoek. Daar was geen bezwaar tegen mogelijk, werd gezegd.”

Locatiebesluit

De Rechtbank heeft vorig najaar vastgesteld, dat op 25 februari 2019 wel degelijk een Locatie Besluit is genomen. Een verzoek van Schaap en zo’n zestig medestanders aan de gemeenteraad om een officieel Locatie Besluit te nemen, is afgewezen. Een meerderheid van de raad stelt, dat er al een Locatie Besluit is genomen op 25 februari 2019.

Als dat klopt, moeten alle bezwaren van 3 april 2019 alsnog worden behandeld, vindt Paul Schaap.

Het Bestuur van SBCE vraagt het College daarnaast om alle voorbereidende handelingen, inclusief die van Zeestad, ten aanzien van het vestigen van een Stadhuis op het Willemsoord complex op te schorten tot er een uitspraak ligt over de ingediende Bezwaarschriften en eventuele Beroepsprocedures.

Helderse Courant, 19 februari 19:15

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210219_61227830

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Schaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Behoud+Cultureel+Erfgoed+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijkswerf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museumhaven+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Postkantoor

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image