Delano Weltevreden – Trouwzaal stadhuis Den Helder met asbestdeeltjes besmet + Redactie DHA – Raadzaal kan weer gebruikt worden (update)

Trouwzaal stadhuis Den Helder met asbestdeeltjes besmet

Den Helder – De trouwzaal van het Helderse stadhuis is met asbestdeeltjes besmet. Dat hebben onderzoekers vastgesteld.

De asbestdeeltjes zijn vrijgekomen bij de brand vorige week woensdag. De trouwzaal en de gang daarnaartoe zijn besmet en blijven voorlopig dicht.

In de vergaderzaal van de gemeenteraad en de fractiekamerszijn geen asbestdeeltjes aangetroffen. Die ruimten zijn dus weer toegankelijk.

De besmette ruimten zullen door een asbestsaneringsbedrijf worden gesaneerd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan: http://tmg.emsecure.net/optiext/optiextension.dll?ID=PbkPpqfvbwN3bVUPT%2BONAutIM7j4a6jjP8ugSy1IQGASNRk5yNjmdxHRgZKXsRFZdiViKUf9KHmqG9A6bj&BRAND=NHD!

NHD, 3-10-2016, 10:29 (Update 3-10-2016, 15:30)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28583308.ece/Trouwzaal-stadhuis-Den-Helder-met-asbestdeeltjes-besmet?lref=SL_5

Raadzaal kan weer gebruikt worden (update)

Den Helder – De raadzaal van het stadhuis is inmiddels weer geopend, zo meldt de gemeente in een brief aan de gemeenteraad. Wel blijkt dat er door de brand daadwerkelijk asbest is vrijgekomen, maar dat de risico’s voor de gezondheid minimaal zijn.

“Inmiddels is gebleken dat er sprake is van asbestbesmetting, dat er sprake is van minimale gezondheidsrisico’s en dat overgegaan zal worden tot sanering”, aldus het college in de brief. “Onderzoek heeft uitgewezen dat er in de trouwzaal en de gang naar de trouwzaal toe sprake is van asbestbesmetting. Hier zal een sanering moeten plaatsvinden. Aard en omvang en de wijze van herstel van deze ruimten moet nog in beeld gebracht worden. Deze ruimten blijven tot nader orde uit voorzorg afgesloten.”

De gang (inclusief aangrenzende ruimten) naar de raadzaal én de raadzaal zelf zijn niet besmet. Deze ruimten zijn inmiddels weer open voor gebruik. “Een klein deel van de raadzaal wordt ten behoeve van de saneringswerkzaamheden ingericht als toegang naar de trouwzaal. Volgens de brandweer, Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) en de asbestinventariseerder zijn er, ondanks de asbestbesmetting, zeer minimale gezondheidsrisico’s.”

Update
De afdeling communicatie van de gemeente heeft maandagmiddag in aanvulling op bovenstaande het volgende gemeld
“Eerder was aangegeven dat de raadzaal en de fractiekamers vanaf vrijdag 30 september weer in gebruik konden worden genomen. Echter, omdat de stroomvoorziening van deze ruimten zich bevindt in het met asbest besmette deel, is het niet mogelijk om de raadzaal en fractiekamers te voorzien van stroom. De fractiekamers 0.02, 0.04 en 0.06 worden nu voorzien van noodverlichting en weer als vergaderlocatie in gebruik genomen. De stopcontacten kunnen helaas niet gebruikt worden. Het is dus niet mogelijk om een presentatie waarbij laptops of een beamer benodigd is in deze ruimten te houden. Zowel de fractiekamers 0.05 en 0.07 én de raadzaal zullen niet van stroom worden voorzien.”

Den Helder Actueel, 3 oktober 2016 – 10:55

Reacties:

Judge X
3 oktober 2016 at 17:12
Zijn er al gemeentelijke bestuurders opgepakt ?

Peter
3 oktober 2016 at 18:32
Hoor je niets meer van Judge X. Let maar op!!

Joko46
3 oktober 2016 at 19:07
Toevallig was er toch een lege agenda voor de raadsvergadering!

http://denhelderactueel.nl/2016/10/raadzaal-weer-gebruikt-worden/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image