Delano Weltevreden – Toch onderzoek naar angstcultuur op stadhuis Den Helder

DEN HELDER – Gemeentesecretaris Joost Cox stemt onder druk van vakbonden FNV en CNV en de ondernemingsraad toch toe in een onderzoek naar de arbeidsbeleving van ambtenaren.

Ook de bedrijfsarts had op een onderzoek aangedrongen, omdat er veel klachten zijn over de werksfeer op de afdeling Sociaal Domein.

De fractie van Beter voor Den Helder kaartte enkele weken geleden aan dat er op die afdeling een angstcultuur heerst en eiste een onderzoek. Burgemeester en wethouders antwoordden dat er niet zoveel aan de hand was en wezen het verzoek van de hand. Omdat de OR veel klachten van medewerkers kreeg, werd Cox gevraagd om een onafhankelijk onderzoek. Dat wilde hij niet. De ondernemingsraad schortte daarop het overleg met hem op. Vakbond FNV liet Cox gisteren weten dat er mogelijk acties komen als een onderzoek uitblijft.

NHD, 24-3-2016, 18:00 (Update 24-3-2016, 18:00)

Reacties:

Moshe Ben Yair
Niet onder de hoed kijken,dan schrikt men.

Remco Duijnker · OSG Nieuwediep
U can leave your hat on

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27937148.ece/Toch-onderzoek-naar-angstcultuur-op-stadhuis-Den-Helder?lref=SL_1

1 Comment

  1. Als er in Klikostad dringend verkeerstechnische verbeteringen moeten worden aangebracht aan een weg, dan amputeren B&W deze verbindingsader, omdat er geen geld meer is. Waar is dat dan gebleven? Keer op keer worden er mega bedragen besteedt aan het kopen van afdekrapporten bij zogenaamd onafhankelijke personen of instanties. Op vragen uit de raad volgen slechts leugens en de oppositie wordt monddood gemaakt. En Coen Schuiling heeft het zelfs bestaan om openlijk de Helderse Courant over te nemen. Alleen op deze site is vooralsnog enige kritiek mogelijk, ook al kost dat Rob Scholte zijn museum, omdat hij zwaar gesaboteerd wordt door dit wanstaltige gemeentebestuur. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Als Erdogan van heel Europa een kalifaat maakt, dan zullen de burgers van Den Helder daar het minste van merken. Het zal zelfs een verademing zijn om in een dictatuur te mogen leven, die zijn leugens niet met kostbare rapporten hoeft af te dekken.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.